въпрос към компютърджиите спешно :) и Весела Коледа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kopitko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос към компютърджиите спешно :) и Весела Коледа
добро утро.. Вчера исках да си форматна малко харда и си инсталирах партишън меджик 8.05.Разделих си харда на 2 равни по 75гб и форматирах едната част за да мога да инсталлна уиндоус на нея. Инсталирах уиндоуса на C:/, след като съм форматирал и всичко ток и жица.Сега обаче в D:/ няма нищо от това ,което съм прехвърлил там преди инсталацията на уиндоус. Моля за помощ, дава ми , че имам само 5 гб свободни и 70 заети, но не мога да видя Информацията
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Добре де,след като си правил формат и си преинсталирал,за чий ти е бил тоя пертейшън меджик? Не може ли просто,като си преинсталирал да си го разделиш и форматираш?
Последна промяна от kaiser666 на Вто 25 дек 2007 12:45, променено общо 1 път.
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така с дистанционни съвети си рискуваш информацията на харда.
Намери някой който разбира докато още има шанс да не се загуби всичко.
Има вариант тези файлове да са наследили права за достъп само от определен потребител и сега като си затрил стария windows те да са заключени за потребителя... въпреки че тогава шеше поне да ги виждаш...
Просто така дистанционно нищо не може да се каже.
Намери някой който разбира докато още има шанс да не се загуби всичко.
Има вариант тези файлове да са наследили права за достъп само от определен потребител и сега като си затрил стария windows те да са заключени за потребителя... въпреки че тогава шеше поне да ги виждаш...
Просто така дистанционно нищо не може да се каже.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Не съм фен на логическото разделяне точно по тази причина. Възможи са всякакви проблеми и дефекти. Въпреки, че до сега не съм имал проблем с пртишън меджика предпочитам разделянето при инсталация на всяка нова машина.
Настоящият проблем не ми говори нищо и за съжаление не знам какво да те посъветвам...
Ако се стигне до пълна загуба на информация мога само да ти препоръчам още един преинстал, изтриване на дяловете и разделянето им отново още от сетъпа на уина.
Настоящият проблем не ми говори нищо и за съжаление не знам какво да те посъветвам...
Ако се стигне до пълна загуба на информация мога само да ти препоръчам още един преинстал, изтриване на дяловете и разделянето им отново още от сетъпа на уина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако разбирам правилно ситуацията е била следната:
- имаш 1 партишън на целия диск
- делиш с ПМ 8.05 на 2 дяла
- копираш на Д: данни
- форматираш С: и инксталираш ХР или Виста
В такъв случай, ако предишната ОС е била ХР или Виста, файловете са записани с права за достъп от асдмина на ПРЕДИШНАТА инсталация.
Ти си админ на ДРУГ Уиндоус и вероятно нямаш права
2 варианта ти предлагам
- ПМ 8.05 и му казваш да конвертира Д: до ФАТ32 - автоматично фиксва правата - щото няма такива
или
- десен бутон върху Д: от експлорера, отиваш на properties, security - advanced , owner - и си даваш права на притежател, след което си даваш и фул права.
Това е ако няма нещо омазано по файловата система, което не ми се вярва.
Успех и БЕЗ ПАНИКА
- имаш 1 партишън на целия диск
- делиш с ПМ 8.05 на 2 дяла
- копираш на Д: данни
- форматираш С: и инксталираш ХР или Виста
В такъв случай, ако предишната ОС е била ХР или Виста, файловете са записани с права за достъп от асдмина на ПРЕДИШНАТА инсталация.
Ти си админ на ДРУГ Уиндоус и вероятно нямаш права

2 варианта ти предлагам
- ПМ 8.05 и му казваш да конвертира Д: до ФАТ32 - автоматично фиксва правата - щото няма такива

или
- десен бутон върху Д: от експлорера, отиваш на properties, security - advanced , owner - и си даваш права на притежател, след което си даваш и фул права.
Това е ако няма нещо омазано по файловата система, което не ми се вярва.
Успех и БЕЗ ПАНИКА

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами аз ползвам тази функция откакто на бял свят е Partition Magic 8... поне 5-6 години, даже не помня откога и никога не съм имал проблеми(загуба на данни).maniak написа:restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако само правата са проблем щеше да ги вижда и да му дава проблем (че няма права) като цъкне на някой фаил....Да обаче то му ги няма фаиловете
.
По-скоро става въпрос за дефект във фаиловата система (и на мен ми се е случвало) така че по-добрия вариатн е да конвертира във ФАТ32 за което както казахте може да се ползва ПМ
Иначе по повод правата аз съм се прецаквал така (пуснах си Security-то след което формат на Ц и инсталация на нов уиндоус...след което го изядох голям).За целта може да се преразпределят правата отново с админските права на новия уиндоус ама понеже е много дълго ще го обеснявам ако се наложи
Успех!

По-скоро става въпрос за дефект във фаиловата система (и на мен ми се е случвало) така че по-добрия вариатн е да конвертира във ФАТ32 за което както казахте може да се ползва ПМ

Иначе по повод правата аз съм се прецаквал така (пуснах си Security-то след което формат на Ц и инсталация на нов уиндоус...след което го изядох голям).За целта може да се преразпределят правата отново с админските права на новия уиндоус ама понеже е много дълго ще го обеснявам ако се наложи

Успех!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
restless написа:ами аз ползвам тази функция откакто на бял свят е Partition Magic 8... поне 5-6 години, даже не помня откога и никога не съм имал проблеми(загуба на данни).maniak написа:restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.
Защо имам спомен, че на FAT32 не може да се записват файлове по-големи от 2 ГБ?
В този ред на мисли, ако има някакви ISO-та на програми или филми от по няколко ГБ какво ще стане?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно си прав по принцип, макар че на практика са допустими файлове до 4ГБgroznika написа:restless написа:ами аз ползвам тази функция откакто на бял свят е Partition Magic 8... поне 5-6 години, даже не помня откога и никога не съм имал проблеми(загуба на данни).maniak написа:restless прав си за правата но дали има конверсия от ntfs към FAT32 без риск от загуба на данни. Не ми се е налагало скоро но поне преди година такава конверсия беше рискована.
Защо имам спомен, че на FAT32 не може да се записват файлове по-големи от 2 ГБ?
В този ред на мисли, ако има някакви ISO-та на програми или филми от по няколко ГБ какво ще стане?
Честно, не съм сигурен какво ще стане в такъв случай ...
Колкото до видимостта, така е не е нормално да не се виждат изобщо но не е невъцможно, един скандиск би трябвало да каже ако има проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”