Проблем с двигателя на Г3 ГТИ 2Е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 19 дек 2007 14:52

dobrev написа:видях как пича откачи тръбата на въздушния филтър
напои един парцал с "нещо си"
бъркаше бършеше

Да, бършел е около дроселната клапа. Парцала е бил напоен в бензин или коресилин ;) А мръсотията е преминал през филтъра прах, както и маслени пари от картерните газове.
Но това повече мизерия може да ти прави при стабилноста на празния ход, отколкото максималната мощност да ти зависи толкова от нея.
koziak написа: като карам с бензин 95 ми се случва по често да се запуши от колкото като карам с 98 или 100,

На това не бях обърнал внимание, тъй като не го твърдиш със сигурност... ама може да е вярна работата...
На средата на блока, отпред, имаш детонационен датчик. Представлява едно черно, захванато за блока с болт и излиза кабел от него.
Огледай го старателно! Това е може би основното, което ти командва промяната на ъгъла на запалване на колата!
Появят ли се детонации, той почва да връща изпреварването на делкото.
Виж дали не е напукано, кабела дали е здрав и т.н. Има и точно определен момент, с който трябва да се стегне болта - 20Nm.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 19 дек 2007 16:00

Проблема не е в дебитомера, най-вероятно е в запалителната система...и по-точно ъгъла на изпреварване на запалването....първо направи базова центровка, после обърни внимание на детонационния датчик, виж дали пластмасовия му корпус не е напукан, дали не е силно корозирал, как е изолацията на кабела му....Провери дали е притегнат с правилния момент....(ползвай търсачката, за да намериш нужната информация)
Като цяло кога се появиха проблемите, има ли някаква предистория :?:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пон 24 дек 2007 22:11

Еми проблема си го имаше още от както съм купил колата,но тогава се проявяваше много рядко.А сега вече доста често се появява проблема.
Значи,пропуснал съм да напиша май,че като се появи проблема,на празен ход леко претриса двигателя,но без да мени оборотите.Другото е,че понякога трудно пали.Върти доста и едвам припалва,като подам газ и захапва да запали.
За сега съмненията падат върху бензиновата помпа,че не прави достатъчно налягане.Предполага затова и понякога трудно пали.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 24 дек 2007 22:17

знам че не ти се ще...
сори ама си е помпата.
сам видя... :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 27 дек 2007 21:17

koziak написа:Еми проблема си го имаше още от както съм купил колата,но тогава се проявяваше много рядко.А сега вече доста често се появява проблема.
Значи,пропуснал съм да напиша май,че като се появи проблема,на празен ход леко претриса двигателя,но без да мени оборотите.Другото е,че понякога трудно пали.Върти доста и едвам припалва,като подам газ и захапва да запали.
За сега съмненията падат върху бензиновата помпа,че не прави достатъчно налягане.Предполага затова и понякога трудно пали.

Факти, които не споделяш много на време, но какво пък, поне си разтрихме клавиатурите :wink: Важното е, че проблема е установен и вече можеш да спиш спокойно :D

pepibar
Автомобил:
Двигател:

дебитомер

Мнениеот pepibar » Пет 28 дек 2007 16:16

ако не е помпа е дебитомер

Rich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rich » Пон 31 дек 2007 1:16

аз имам сьщиа проблем и съм сменил 8 дибитомера и с вси4ки се даржи по разли4ен на4ин така 4е пробвй с наистина работещ той също играе роля за центровката

pepibar
Автомобил:
Двигател:

а с някои

Мнениеот pepibar » Вто 01 яну 2008 20:32

а с някои пооправя ли се ??

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Сря 02 яну 2008 1:15

Първо - Честита Нова Година. Колега koziak, драсни ми едно лично, за да ти дам телефона и да те пратя при едно момче, което ще ти направи точната диагностика. Иначе Ваското 1 се изказа. На него може да се вярва. И все пак той не е гледал колата, а така от разстояние, не може да се каже точно какво е. Ваското, поправи ме, ако греша. Мой съвет, колега koziak, е да идеш на още един преглед, преди да предприемеш каквото и да е.. :wink:

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 02 яну 2008 8:35

При диагностика веднага ще излезе проблем с аванса, детонационен датчик, дебитомер, темп. датчик и т.н.
Това, което не излиза е бензинова помпа/запушен бенз. филтър, колело на коляновия вал, запушени дюзи, регулатор на налягането.

П.П. Трудното палене може да няма нищо общо.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 02 яну 2008 10:05

armario написа: И все пак той не е гледал колата, а така от разстояние, не може да се каже точно какво е. Ваското, поправи ме, ако греша.

поправям те. mhihi
гледана е.

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Сря 02 яну 2008 19:00

И аз имах такъв проблем махнах катализатора
не се оправи
покарай я на спар повече време сичко се издухва и немаш проблеми
подръж я 30 минути 6500 оборота