подгряване на странични огледала Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

подгряване на странични огледала Б5

Мнениеот raziel » Пет 28 дек 2007 19:37

Здравейте

Забелязах че от известно време не ми работи подгряването на огледалата.
Някакви идеи?
Кой е предпазителя(бушон) да го проверя.. ?

Последна промяна от raziel на Съб 29 дек 2007 15:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пет 28 дек 2007 22:15

Предполагам, че питаш за бушенчетата... те са отстрани като отвориш шофьорската врата .... като махнеш капака има едно кортонче, на което са ти показани всичиките бушони.

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 28 дек 2007 23:06

№9-10А

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Съб 29 дек 2007 10:54

Може и писти на нагревателя да са, лош вариант но с търпение се оправя имаше един руски сайт където е показано как се ремонтира, но имаше линк някъде из форума към руски сайт - потърси.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 29 дек 2007 11:17

Ето една препратка към руския сайт, за конкретния случай.
Възможно е (макар и малко вероятно) да е прецакан кабела в маншона - дето влиза във вратата.
Ако си имал навика (дори и без да знаеш) да държиш постоянно включено подгряването на огледалата, най-вероятно си го пратил във вечния живот.

П.П. Коя е подгрявана на страничните огледала ? :wink:
Не е заяждане, а насочване да си оправиш заглавието.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Съб 29 дек 2007 15:42

gr_kanev написа:Ето една препратка към руския сайт, за конкретния случай.
Възможно е (макар и малко вероятно) да е прецакан кабела в маншона - дето влиза във вратата.
Ако си имал навика (дори и без да знаеш) да държиш постоянно включено подгряването на огледалата, най-вероятно си го пратил във вечния живот.

П.П. Коя е подгрявана на страничните огледала ? :wink:
Не е заяждане, а насочване да си оправиш заглавието. - FIXed :)

Много мерси за хелп-а сега ще почета да вида кво пишат братушките.

Никога не ги държа пуснати а и то непрекъснато не може, пуска се от лостчето което върти огледалата, като леко го натисна напред и мисля че е с timer и работи определено време.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Съб 29 дек 2007 17:43

При мен никога не съм забелязал да работи подгрева на дясното огледало.Възможно ли е изобщо да нямам такъв или всички модели на Б5 са с подгрявяне и на двете огледала.Да знам дали изобщо да търся проблема.Огледалото е от малките не като шофьорското.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 29 дек 2007 18:04

sasho_mf написа:При мен никога не съм забелязал да работи подгрева на дясното огледало.Възможно ли е изобщо да нямам такъв или всички модели на Б5 са с подгрявяне и на двете огледала.Да знам дали изобщо да търся проблема.Огледалото е от малките не като шофьорското.

1. По някаква причина е възможно да е сменено огледалото с "обикновено" (без подгряване).
2. Прекъснат проводник (най-вероятно в маншона на вратата).
3. Прекъсната пътечка в самото огледало.
Доколкото знам няма фабричен вариант с отопление само на лявото (без дясното) огледало, независимо от размера им.
Ако искаш да имаш подгряване и на двете огледала, търси проблема. Дали и как ще го решиш, е друг въпрос, и се надявам да пишеш за това.
Успех !

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Пон 31 дек 2007 18:17

Как се включва подгряване на огледалата? Има три положения на "копчето" - двете крайни са ясни, с тях се връткат огледалата, а на средното положение (със символа за "греене") какво се прави? Накъде се бута и нещо свети ли като се подгряват, че при мен май не? Как може да е включено постоянно, та да вземе да се изпече завинаги?

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 01 яну 2008 15:25

The Bear написа:Как се включва подгряване на огледалата? Има три положения на "копчето" - двете крайни са ясни, с тях се връткат огледалата, а на средното положение (със символа за "греене") какво се прави? Накъде се бута и нещо свети ли като се подгряват, че при мен май не? Как може да е включено постоянно, та да вземе да се изпече завинаги?

Просто като искаш да ти грее на огледалата го държиш копчето на средно положение,след това го махаш нагоре или надолу/аз го държа нагоре/,т.е.-седи на средно положение-грее,не е на средно положение -не грее.Внимавай да не го забравяш включено/особено лятото/защото ще пр...еш подгряването.Иначе нищо не свети и не сигнализира-просто си грее докато си на средно положение на копчето.Също така не се бута на никъде докато е на подгряване.

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 01 яну 2008 23:25

Здравейте, да попитам и аз че не ми е много ясно с това подгряване - колата ми е Б5. Какви са тея копчета и как се пуска това подгряване - аз мислех че е свързано с подгряването на задното стъкло. При мен на вратата имам едно плоско кръгло копче с 4 посоки и 2 бутона за ляво и дясно огледало. (виждат се на една от снимките в гаража ми) Забелязах че само дясното подгряване работи, а и бутончето за дясно огледало е натиснато. Доколкото забелязах обясненията по-горе са свързани с модела който е с джойстик. Днес карах доста извънградско и практически лявото ми огледало беше заради влагата по него неизползваемо и си е доста досадна работа.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 02 яну 2008 10:25

И мене дясното не ми грее, почти на сто процента съм сигурен че ако сменя стъклото ще се оправи, струва 20тина лева, :)

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 02 яну 2008 11:15

и на мен дясното не ми грее,егати на вси4ки ли са развалени

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Сря 02 яну 2008 23:47

Дано предния собственик да го е щадил, че аз май досега не съм обръщал внимание накъде седи, май и на средата го оставях... :oops:

tomazo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomazo » Чет 03 яну 2008 15:29

zaro написа:И мене дясното не ми грее, почти на сто процента съм сигурен че ако сменя стъклото ще се оправи, струва 20тина лева, :)

120 лв .струва огледало с подгряване !

Върни се в “Passat”