Здравейте
Забелязах че от известно време не ми работи подгряването на огледалата.
Някакви идеи?
Кой е предпазителя(бушон) да го проверя.. ?

подгряване на странични огледала Б5
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
подгряване на странични огледала Б5
Последна промяна от raziel на Съб 29 дек 2007 15:39, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ето една препратка към руския сайт, за конкретния случай.
Възможно е (макар и малко вероятно) да е прецакан кабела в маншона - дето влиза във вратата.
Ако си имал навика (дори и без да знаеш) да държиш постоянно включено подгряването на огледалата, най-вероятно си го пратил във вечния живот.
П.П. Коя е подгрявана на страничните огледала ?
Не е заяждане, а насочване да си оправиш заглавието.
Възможно е (макар и малко вероятно) да е прецакан кабела в маншона - дето влиза във вратата.
Ако си имал навика (дори и без да знаеш) да държиш постоянно включено подгряването на огледалата, най-вероятно си го пратил във вечния живот.

Не е заяждане, а насочване да си оправиш заглавието.
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:Ето една препратка към руския сайт, за конкретния случай.
Не е заяждане, а насочване да си оправиш заглавието. - FIXed
Много мерси за хелп-а сега ще почета да вида кво пишат братушките.
Никога не ги държа пуснати а и то непрекъснато не може, пуска се от лостчето което върти огледалата, като леко го натисна напред и мисля че е с timer и работи определено време.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
sasho_mf написа:При мен никога не съм забелязал да работи подгрева на дясното огледало.Възможно ли е изобщо да нямам такъв или всички модели на Б5 са с подгрявяне и на двете огледала.Да знам дали изобщо да търся проблема.Огледалото е от малките не като шофьорското.
1. По някаква причина е възможно да е сменено огледалото с "обикновено" (без подгряване).
2. Прекъснат проводник (най-вероятно в маншона на вратата).
3. Прекъсната пътечка в самото огледало.
Доколкото знам няма фабричен вариант с отопление само на лявото (без дясното) огледало, независимо от размера им.
Ако искаш да имаш подгряване и на двете огледала, търси проблема. Дали и как ще го решиш, е друг въпрос, и се надявам да пишеш за това.
Успех !
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как се включва подгряване на огледалата? Има три положения на "копчето" - двете крайни са ясни, с тях се връткат огледалата, а на средното положение (със символа за "греене") какво се прави? Накъде се бута и нещо свети ли като се подгряват, че при мен май не? Как може да е включено постоянно, та да вземе да се изпече завинаги?
The Bear написа:Как се включва подгряване на огледалата? Има три положения на "копчето" - двете крайни са ясни, с тях се връткат огледалата, а на средното положение (със символа за "греене") какво се прави? Накъде се бута и нещо свети ли като се подгряват, че при мен май не? Как може да е включено постоянно, та да вземе да се изпече завинаги?
Просто като искаш да ти грее на огледалата го държиш копчето на средно положение,след това го махаш нагоре или надолу/аз го държа нагоре/,т.е.-седи на средно положение-грее,не е на средно положение -не грее.Внимавай да не го забравяш включено/особено лятото/защото ще пр...еш подгряването.Иначе нищо не свети и не сигнализира-просто си грее докато си на средно положение на копчето.Също така не се бута на никъде докато е на подгряване.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, да попитам и аз че не ми е много ясно с това подгряване - колата ми е Б5. Какви са тея копчета и как се пуска това подгряване - аз мислех че е свързано с подгряването на задното стъкло. При мен на вратата имам едно плоско кръгло копче с 4 посоки и 2 бутона за ляво и дясно огледало. (виждат се на една от снимките в гаража ми) Забелязах че само дясното подгряване работи, а и бутончето за дясно огледало е натиснато. Доколкото забелязах обясненията по-горе са свързани с модела който е с джойстик. Днес карах доста извънградско и практически лявото ми огледало беше заради влагата по него неизползваемо и си е доста досадна работа.