KR16V - Проблем при студен двигател
- OzzY
- Автомобил:
- Двигател:
Дотук е ясно,че при мен проблема със сигурност не е в датчиците.При моят двигател има една допълнителна дюза,която се управлява от компа и при рязко подаване на газ се отпушва и впръсква допълнително бензин.Закачих една лампичка вместо нея и се оказа че компа си върши работата - като натисна рязко газта,лампичката светва за около 0,5 сек. Друг е обаче въпроса дали самата дюза работи нормално.Пробвах без нея (с откачен кабел) и колата се форсира още по-трудно и бавно,значи дюзата донякъде работи.Може би е запушена частично.Ще сипя тези дни добавка за почистване или най-добре ще сваля дюзата и ще я пусна в ултразвуковата вана за да съм сигурен.
Посля ще пиша има ли ефект.

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- OzzY
- Автомобил:
- Двигател:
Ултазвуковата вана която имах предвид е с размерите на тостер и се намира във фирмата,където работя.
В нея се сипва специална почистваща течност и ваната вибрира с честота около 40kHz.Служи за почистване на разни дреболии където няма достъп.Във почти всяко бижутерско ателие би трябвало да има такава вана.

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз до колкото си спомням , това е пусковата дюза и тя служи само при първоначален пуска на двигателя да го напомпа с гориво и да облекчи старта !!!!
Аз си ги бях надписал дюзите върху моята и Васето имаше снимки и може да ги пусне да се види к'во съм писал , щот колат ми е далеч !!
Но така е описана в зелената книжка !!!
Аз си ги бях надписал дюзите върху моята и Васето имаше снимки и може да ги пусне да се види к'во съм писал , щот колат ми е далеч !!
Но така е описана в зелената книжка !!!
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
MK2 написа:Как да разбера дали дюзата работи ?
Сваляш дюзата, закачаш обратно кабелите и маркуча и даваш на "контакт". Ако пръска - работи.
Последна промяна от Pav3l на Пон 26 сеп 2005 19:38, променено общо 1 път.
- OzzY
- Автомобил:
- Двигател:
Pav3l написа:До колкото знам това ти е "Стартовата" дюза, не знаех, че служи и като "ускорителна", каквато има при карбурторите (е там не е точно дюза, но...)
И аз така знам, но при студен двигател при рязко натискане на газта дюзата също се отпушва.Пробвах с лампичка на мястото на дюзата и лампичката светва като подадеш газ.От там съдя, че не работи само при палене.