Размери на гараж и канал

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 01 яну 2008 18:15

juve написа:...ти се нанасяшв този гараж , все едно ще седиш 1000 години ...не те ли е страх... тези канали и т.н искат и работа , и пари да се дават , а не може да си ги вземеш ...

Мечка, страх, мен не страх. Нали знаеш колега, че имаше една таква приказка - временните неща са най-постоянни. Казаха ми , че разпишат ли един път, след това си върви без проблеми. Другото което е, че съм готов да се махна в случай, че не ми подновят за следващата година. Един познат на баща ми даде идея как да го направим, така, че да може лесно да се разглоби в такъв случай. И мога да си го занеса на село и там да си го сглобя в двора. А канала, няма да е на целия гараж, а само в задната му част, на една тревна площ, върху която мисля да стъпя. Асфалта няма да го копам. И ако се наложи да се махна, просто засипвам канала и готово. Загубите няма да са чак толкова огромни. Вярно, ще ми се отвори работа, но всичко мед и масло не може да бъде....
juve написа:...ами има някои различни мнения за ширината ... ....май е най добре да се ръгнеш в някой и като ти хареса - да мериш ...

Той канала ще се прави последен, разбирам предимства недостатъци, ще имам предвид за подсилване, че буса е тежък към 1800 кила празен. Имам две стойки, и маслен крик. и тн. Инструмент съм насъбрал за половин сервиз. Така, че искам да мога да бачкам удобно...

В крайна сметка двора си е двор, но сигурно ще стане някой по-следващ живот. Няма да е този........

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 01 яну 2008 19:54

Колкото повече, толкова повече - май мечо Пух го беше казал 8) , та прави го висок, дълаг и широк, колкото ти е нужно или позолява джоба(не забравяй и за отоплението), аз имам няколко гаража(4-5), като всеки правя по-голям от предишния, свързвам ги един с друг, разширявам, но никога не ми стига мястото :oops: ... :wink:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 01 яну 2008 21:48

Ехх, колега. Мястото никога не стига. Винаги има какво да се желае и да се набута в гаража. Живот и здраве, на село имам двор. И някой хубав слънчев ден да мога да си направя нещо там, но всичко е кирпич и трябва да се почне от нулата. А в момента няма начин дори и да го почна...

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Размери на гараж и канал

Мнениеот genov1 » Пон 12 дек 2011 15:46

Да издухам прахта от тази тема, колега можеш ли да качиш малко снимки, предполагам че си го направил вече :mrgreen: , че и аз мисля да правя нещо подобно

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 дек 2011 16:13

За канала.
Ширина 90 см и винкел отгоре 5 см, за да може да го покриваш с кофражни платна. Понякога е много полезно да може да затвориш трапа. Ако ти се занимава да си направиш капаци по мярка, ширина 110 см е чудесна, всички коли влизат. Ако някой падне вътре, пращай го на опреснителен курс! :lol:
Колкото е по-широк канала, по-удобно се работи.
Дълбочина - като си вътре, очите ти да са на около 5 см над пода - така можеш да работиш и по ниски коли. А за работа по бус, джип - има си подложки, да те повдигнат.
Не прави перваз по краищата, много пречи.
И колкото може по-дълъг!
Успех!

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 15 дек 2011 11:01

ОК благодаря за съветите. Ходих да видя на един комшия канала, неговия беше 150 дълбок и 67 широк, ама ми се стори малко това, наистина май 90 см ще е добре, даже се замислям за метър :) . А за дълбочината мисля около 160, аз съм малко над 180. За дължина мисля да го отпусна повечко, гаража е голям влизат двете коли вътре, пък и пасата е дълго животно (4.80). Само се притеснявам като почна да копая да не избие вода че тогава незнам какво ще правя. И май ще се копае на ръка че вратата на гаража е ниска и няма да може да влезне багер, така че ще падне работа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”