Гадно виене по всяко време

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
skywolker
Автомобил:
Двигател:

Гадно виене по всяко време

Мнениеот skywolker » Вто 01 яну 2008 14:48

Колеги, проблема е следния, още когато я купих колата се чуваше едно гадно дразнещо виене на празен ход , на скорост и влобще от момента в който запаля двигателя.В началото си мислех че е от ангренажния ремък, но след смяната шума е същия.Забелязах че когато сутрин я запаля ,до втората третата минута не се чува, но след това само музиката заглушава шума. За уточнение -виенето наподобява това на хидравликата,когато навия пълен ляв или десен.
Ще съм благодарен ако някой даде съвет какво може да е това. МНого мними специалисти казаха че било нормално, но аз такова виене по други коли не съм чул, а и специално се заслушах тия днии в полота .
:dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Вто 01 яну 2008 18:31

сменял ли си ремъка на алтернатора?
водна помпа?
усилва ли се виенето при високи обороти?

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Вто 01 яну 2008 18:50

Колега при мен проблема беше подобен и се оказа водната помта,
отначало не губеше антифриз само издаше гаден звук (виене) после взе та протече. Най добре се посъветвай с некой майстор.

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Вто 01 яну 2008 23:01

Сменил съм ремъка (поне така ме увериха в сервиза ,склонен съм да им вярвам) водната помпа също е сменена,при подаване на гас , виенето като че ли се увеличава.А за сервиз , малко по на татък че около тия празници доста се обезпаричих.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Сря 02 яну 2008 0:25

На един приятел на едно ауди му правеше така и се оказа че ми тече течноста за хидравликата и като изтечеше правеше така провери нивото на хидравличната течност

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 02 яну 2008 8:49

оптяжна ролка на пистовия ремък

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 02 яну 2008 15:31

anonimko написа:оптяжна ролка на пистовия ремък

И аз да предложа-лагери на алтернатор...може би :roll: :roll:

Потребителски аватар
borislava
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislava » Сря 02 яну 2008 16:47

И аз да се изкажа-имах го същото виене и се оказа лагер на първичния вал на 5 скорост.... :cry: отврат
Пробвай с натискане на съединителя и се заслушай дали изчезва шума(виенето) ако изчезва а при отпускане на съединителя се появява отново-скорости.......Тогава в най добрия случай може да е аксиалния лагер на съединителя-ако си е читав обаче ще трябва да се заиграеш със сваляне и разглабяне на скоростната кутия.... :roll:
Успех

Потребителски аватар
borislava
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislava » Сря 02 яну 2008 16:51

Забравих-а маслото в скоростната кутия сменял ли си го?????

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Сря 02 яну 2008 19:35

asengamalov-течноста за хидравликата е повече от перфектно, следя я от известно време но си стои на едно и също ниво.
anonimko -оптяжна ролка на пистовия ремък ако се сменя заедно с консумативите около ангренажния ремък, е сменено ако не - не е , но моля те обясни какво е и къде да го търся?
chy--лагери на алтернатор.- как да проверя?
borislava- не е от скоростите, при натискане на съединителя няма никаква разлика в шума, но не съм сменял маслото в скоростната кутия, даже смявта първо него да сменя.за маслото в скоростната кутия даже искам да попитам за съвет как мога сам да извърша тази процедура ?
благодаря на всички за съветите , ще се радвам за още възможни идей, макар че на живо е най добре да се чуе :( .

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 02 яну 2008 19:54

skywolker написа:chy--лагери на алтернатор.- как да проверя?

Ако ти се занимава-откачаш пист.ремък и въртиш шайбата,проверяваш дали има луфтове и т.н.
Това че са сменили тоя ремък,не означава автоматично че са сменили и ролката,като откачиш ремъка,провери и там!!!Общо взето огледай внимателно всички шайби,пък и за следи от триене,евентуално...
Дано при смяната на ангренажа и водна помпа,не си попаднал на ментак помпа-случва се....
За смяната на масло-виж в ръководството...Никога не съм правил тая процедура-в всяка масларница ще го сменят без много умуване :D -По спомен са три пробки-долна за изтакане,средна-нивомер(демек като я отвиеш и бръкнеш с пръст трябва да напипаш маслото,а не да е повече и да изтича) и горна -за наливане....Не съм много сигура дали е вярно това дет съм написал,провери допълнително.Мойто предложение е да оставиш колата на маслар-поне ще си спестиш мизерията,а цената няма да е по-висока....

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Сря 02 яну 2008 20:05

chy - сложно ми звучи това, освен ко не ти се занимава да обясниш стъпка по стъпка,има ли нужда от специален сервиз за таи дейност и може ли да ми препоъчаш?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”