Проблем с оборотите, след р-т на компа-Г31.8ABS90kc-решено
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
petko5 написа:?
На бензин моята кола държи оборотите около 950 а на газ - 900 и малко отгоре (можеби 920-нянмам идея) .
.
Много високи обороти имаш-мойта и на газ и на бензин е на 820 оборота на празен ход/като е загряла/ и така ми казаха,че трябва да е.По принцип и на газ и бензин не трябава да имаш резлика в оборотите,а за да ти върви малко повече и да ти дава същия разход и отвий малко врътката на тройника/за газта става на въпрос/ и ще се оправят нещатата,но не повече от 2-3мм да завъртиш,че.........

Колеги здравейте четох темата и не ми стана ясно това за какво стъпково мотарче става вапрос
Аз карам Vento 1.8MI ABS и не сам забелязал никакво стъпково моторче за ниските обороти
Ана газ и бензин ми даржи едни и същи обороти, а газовата сам си я слагал аз и центровката е правена на ухо и вече година и повече нямам проблеми. Да се надявам че ще е така още много време
.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
стъпковото моторче ти регулира ниските обороти!за да разбереш за какво става въпрос сутрин си сложи крака на педала на гаста и дай контак и ще усетиш как педала леко потъва!Mishkata1 написа:Колеги здравейте четох темата и не ми стана ясно това за какво стъпково мотарче става вапрос![]()
![]()
Аз карам Vento 1.8MI ABS и не сам забелязал никакво стъпково моторче за ниските обороти
Ана газ и бензин ми даржи едни и същи обороти, а газовата сам си я слагал аз и центровката е правена на ухо и вече година и повече нямам проблеми. Да се надявам че ще е така още много време
.
titi28 написа:стъпковото моторче ти регулира ниските обороти!за да разбереш за какво става въпрос сутрин си сложи крака на педала на гаста и дай контак и ще усетиш как педала леко потъва!Mishkata1 написа:Колеги здравейте четох темата и не ми стана ясно това за какво стъпково мотарче става вапрос![]()
![]()
.
А да те попитам къде точно се намира

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Известно време, имах проблеми на бензин, тоест:
При първоначалното запалване, двигателя работеше странно, колата се тресеше, след като обърна на газ колата заспива.
Давам ресет и същата работа/ явно трябва да отида при Васко, за да ми погледне творението, относно ресета на компа
/.
Реших да направа следното нещо:
Тръгнах на дълъг път и карах само на бензин.Около 40-50км., колата държеше 1000-1100оборота
, след това колата заспа, оборотите паднаха на 950
и така до ден днешен
Незнам какво беше станало, но колата се оправи, поне за сега всичко е ок
Всяка сутрин, колата я пала на бензин, работи около 5мин. и обръщам на газ и за сега всичко е наред
Хиляди благодарности, на всички, че се отзовахте

При първоначалното запалване, двигателя работеше странно, колата се тресеше, след като обърна на газ колата заспива.
Давам ресет и същата работа/ явно трябва да отида при Васко, за да ми погледне творението, относно ресета на компа

Реших да направа следното нещо:
Тръгнах на дълъг път и карах само на бензин.Около 40-50км., колата държеше 1000-1100оборота

Незнам какво беше станало, но колата се оправи, поне за сега всичко е ок

Всяка сутрин, колата я пала на бензин, работи около 5мин. и обръщам на газ и за сега всичко е наред

Хиляди благодарности, на всички, че се отзовахте

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
petko5 написа:LILO&STICH написа:Петко,да не те плаша,но това е временно решение.
Какво трябва да направа ?
Ами бих те посъветвал като за начало да идеш на ЕЛКОН (компютърна диагностика). Моят ADZ правеше същите магарии и се бях видял в приклзчение. Закарах го в Дунев на диагностика и го настроиха, но пак имаше аномали на диагностичния комп. Оказа се че имам скъсан тампон на моното. Смениха го и сега колата не може да се познае. Преди като запалех сутрин колата гаснеше на бензин, а като позагре и работи на газ държи 2000об/мин. Сега и на газ и на бензин 900об и няма мърдане
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”