Не пали!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Не пали!!!

Мнениеот Racer » Чет 03 яну 2008 21:10

Здравейте на всички и честита нова година!.
От извесно време се занимаам с моито проблемче , което вече почнах да се изнервям.Поблема е че колата не пали.Става въпрос за Фият Панда 902 к.см. Проблема е че като свалих резервоара ( като я кърпех отдоло че беше изгнила ) и после незнам дали точно съм свързал двата маркуча дето влизат в него , да не би да съм объркал маркуча за обратния бензин и другия дето отива към помпата. та неска въртях колата ама неиска да запали. Не идва бензин до карборатора и няма и във филтера. Понеже колата не е палена от давна мислех, че помпата е пресъхнала та извадих маркуча дето влиза в карборатора и почнах да смуча (та да напълни помпата и да качи до горе ) но неиска. Та има ли някакъв друг начин с шишенце и место от резервоара да смуче. На дизела ми поне като му махна маркуча от филтера които влиза в ГНП-то и сам си смуче . пробвах и тази кола така но неиска.Явно помпата му вкарва бензин.Моля ако някои има идея как да я подкарам тази кола нека да сподели Благодаря ного!!!
А И ДА КАЖА ПИСАЛ СЪМ ВЪВ ФИЯТ ФОРУМА НО НИКОИ НЕ ПИШЕ (НЕ СА Я ПОГЛЕДНАЛИ ) такаче разчитам на вас.. :cry:

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 03 яну 2008 21:19

ако като си откачил маркуча след помпата и си дал на КОНТАКТ не почне ли да пръска бензин си за нова помпа
П.С. сега видях че си с карборатор... нзм нека някой спец ти каже....

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Чет 03 яну 2008 21:27

е добре а няма ли вариант като не е имало бензин в колата и да е пресъхнала помпата и тая помпа подлежи ли на ремонт

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 03 яну 2008 21:30

Като не се кара дълго се разсъхва и помпата и карбуратора.едни гадости (смоли) от застоялия бензин се отлагат и затлачват всичко в карбуратора - жигльорите и т.н. Иска хубаво почистване карбуратора.
Колкото до помпата - май е по-добре да си купиш нова - механичните са около 25-30 лева максимум.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Чет 03 яну 2008 21:32

Благодаря колеги. Утре ще вида какво може да се направи но явно ще тичам до магазина за нова

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 03 яну 2008 22:15

добре де що не пробваш с шишенце,да го сложиш преди помпата демек да смуче от него,да видиш дали работи помпата щото що да дааш 25-30 леа за помпа като може да си ги спестиш за бенз

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пет 04 яну 2008 11:33

Пандата не е ли с механична бенз. помпа? Ако е така виж платното на помпата. Размени мъркучите и пробвай, може наистина да си ги объркал. Преди години имах подобен проблем с мойто уно оказа се замръзнали бензинопроводи в следствие на ка4ествен бензин след 2 дена на слънце се оправи.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 05 яну 2008 1:53

ако се стигне до нова помпа, пробвай от лада, може и да стане, то е фиат по произход, 12-13 лв. а иначе пробвай да налееш малко бензин през филтъра да видиш дали ще припали, можеш с една фунийка да напълниш кабуратора през неговия си маркуч, а помпата няма ли лостче за ръчно подкачване? увери се че помпата е проблема и тогава смяна...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 05 яну 2008 2:04

Проблема се е появил след,като си ровил резервоара и като смучеш не идва бензин в филтъра,значи е от това,а не от помпата и карба :roll:

Виж си маркучите как си вързал :wink: И дали имаш изобщо бензин в резервоара :lol:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 1:51

KingoftheROAD написа:ако се стигне до нова помпа, пробвай от лада, може и да стане, то е фиат по произход, 12-13 лв. а иначе пробвай да налееш малко бензин през филтъра да видиш дали ще припали, можеш с една фунийка да напълниш кабуратора през неговия си маркуч, а помпата няма ли лостче за ръчно подкачване? увери се че помпата е проблема и тогава смяна...

ама аз до ся не съм чувал за лада 902 кубика.освен за ОКА-та ама тя май е 800 и е 2 цилиндъра :D

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 06 яну 2008 1:56

martineli написа:
KingoftheROAD написа:ако се стигне до нова помпа, пробвай от лада, може и да стане, то е фиат по произход, 12-13 лв. а иначе пробвай да налееш малко бензин през филтъра да видиш дали ще припали, можеш с една фунийка да напълниш кабуратора през неговия си маркуч, а помпата няма ли лостче за ръчно подкачване? увери се че помпата е проблема и тогава смяна...

ама аз до ся не съм чувал за лада 902 кубика.освен за ОКА-та ама тя май е 800 и е 2 цилиндъра :D

Te пък нали слагат помпи с различен дебит за различните кубатури... и италианците и руснаците... :-D

Колега, най-вероятно помпата може да й се смени само платното , което е в рамките на 5 лв , а не цялото тяло...
Замръзналия горивопровод си е добра идея... Инак връщащото в резервоара е на горния му край, а другото е почти на дъното ;)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 06 яну 2008 2:36

martineli написа:ама аз до ся не съм чувал за лада 902 кубика.освен за ОКА-та ама тя май е 800 и е 2 цилиндъра :D

колега, мислиш ли че братушките слагат на ОКА-та различна бензнова помпа? да си чувал за унификация? с една две бензинови помпи могат да се покриват няколко двигатели. дебитът им е преоразмерен много. едно на ръка, че намалява малко с времето, другото, че трябва да се поддържа нивото в кабуратора или налягане за инжекциона и тн ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”