30/100negodnika написа:Аз се видях в приключение с EZ-та бяха замръзнали маркучите към изпаритела,няма парно,изпаритела замръзва,на бензин се дави и харчи 30/100 та за капак на всичко и бензина свърши
Студ -17.4 - добър тест за акумулатора
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо странно става с моя акумулатор...преди да падне снега при -6-7 градуса не можеше и 3 оборота да направи па камо ли да запали. Днес сутринта ставам и гледам -19 градуса
и си викам "май ше се ходи на работа с трамвая" ама все пак слезох до гаража да пробвам дали ше запали и...... запали от рас
Миналата седмица пък колата седя 4 дни без да бъде палена и...пак запали от рас
Мене ако питате е от бензина, допреди 1 седмица (като палише едвам едвам) сипвах в Шел, онзи ден сипах пълен резервоар в ОМВ и от тогава няма проблем с пленето 
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
stoqn_g60 написа:30/100negodnika написа:Аз се видях в приключение с EZ-та бяха замръзнали маркучите към изпаритела,няма парно,изпаритела замръзва,на бензин се дави и харчи 30/100 та за капак на всичко и бензина свърши![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ми страхотния карб 2E2 какво да ти кажа колата се дави и под 2000 оборота гасне затова е и такъв разхода
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Честита и безаварийна Нова година на всички!
Тази сутрин 17-годишното ми дизелово голфче запали от раз след 3-4 секунди въртене. Признавам си, че вчера му налях 2 литра бензин на пълен резервоар с нафта, защото от добавките няма никаква полза, ако не се налеят при плюсови температури. Е, приложих и хватката с 30-сек. дълги светлини, 30 секунди почивка и после запалване. Термометърът ми показваше минус 12. За утре ни плашат с минус 20... ако не ми се приспи много, може да сляза към полунощ да я припаля за 5-10 мин.
Тази сутрин 17-годишното ми дизелово голфче запали от раз след 3-4 секунди въртене. Признавам си, че вчера му налях 2 литра бензин на пълен резервоар с нафта, защото от добавките няма никаква полза, ако не се налеят при плюсови температури. Е, приложих и хватката с 30-сек. дълги светлини, 30 секунди почивка и после запалване. Термометърът ми показваше минус 12. За утре ни плашат с минус 20... ако не ми се приспи много, може да сляза към полунощ да я припаля за 5-10 мин.
- schmidt
- Автомобил: vw mk3 tdi-gti
- Двигател: 1z 90hp
- Контакти:
Незнам момчета, обаче вчера слизам пред блока да видя какво е положението, гледам колата се превърнала в иглу
почнах да я размразявам за да проникна вутре обаче центалното ми замръзнало и не иска да отваря, температурата беше около -9°С Както и да е, успях да проникна вутре през задната врата
и седнах, поргрях, завъртях и запалих !!!
След малко идва един съсед и ме моли да го бутна че неможе да излезе от паркинга, отивам, той пали аз бутам, той държи колата в обороти, гледам гумите не мърдат, а тои отпуска съединителя..... пфуу добре че сум як
че успях да я лашна та да превартят колелата... колата беше opel astra !
След малко идва един съсед и ме моли да го бутна че неможе да излезе от паркинга, отивам, той пали аз бутам, той държи колата в обороти, гледам гумите не мърдат, а тои отпуска съединителя..... пфуу добре че сум як
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Sara_Bold написа:Милослав написа:, но половера след 2 дена седене завъртя и запалиМалко му премигаха ламбите докат въртя, но ФАКТ - запали
Е все пак е Поло! И то рацерско
мойто не го бех паалил от 28 и на 3-ти запали с едно завъртане без натискане на педала за газта
Последна промяна от hooligans на Пет 04 яну 2008 14:35, променено общо 1 път.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Kingpin написа:Нещо странно става с моя акумулатор...преди да падне снега при -6-7 градуса не можеше и 3 оборота да направи па камо ли да запали. Днес сутринта ставам и гледам -19 градусаи си викам "май ше се ходи на работа с трамвая" ама все пак слезох до гаража да пробвам дали ше запали и...... запали от рас
![]()
Миналата седмица пък колата седя 4 дни без да бъде палена и...пак запали от рас
Мене ако питате е от бензина, допреди 1 седмица (като палише едвам едвам) сипвах в Шел, онзи ден сипах пълен резервоар в ОМВ и от тогава няма проблем с пленето
КОлега, гледам че и ти си дошъл до извода да не зареждаш повече в ШЕЛ! Аз си сипвам само в ОМВ и Лукойл и с бензина нямам проблем!
Просто защото един ден сипах от ШЕЛ - разреден бензин и след това се оказа най-кошмарното ми запалване на колата!!!
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”