Въпрос за спукана гума

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 05 яну 2008 0:37

поне баланс направи и виж гумата и джантата дали не са криви.

като ги врътнат гумаджиите ще ти кажат. може да се окаже, че нищо и няма.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 05 яну 2008 1:31

аз преди време - година и половина горе долу, бях разпрал една гума странично, на един болт. имаше 1-2 см дупка и пръста ми влизаше даже. пратиха ме при един майстор зад военна болница в Пловдив и след 2-3 дни отидох да си я взема, и гледам сложил някаква подложка отвътре 10х10 см, а отвън вукланизирал с някакъв мек каучук. и дупката почти не личи. питам го аз като каква мога да я карам - предна или задна? той казва - каквато искаш без проблем.и гумата си държи, но преди да я почне я огледа добре и тогава каза може ли или не може да се направи, занесох му я демонтирана...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 05 яну 2008 13:17

Незнам колега, аз карах едно пежо 206 (което е доста леко) и срязах едната задна гума (много хубав континентал, още ме е яд) и съм карал няма и 300 метра докато намеря къде да спра. После сложих резервната и на гумаджията и като е демонтираха вътре имаше един обръч и беше пълна с прах - протрито от ръба на джантата. Та гумата на боклука. Незнам твоята как е била пострадала та чак да не я свалят от джантата.
Кажи поне дали не е някоя ниско профилна гумата? че ако е някоя нископрофилна може и да няма такова поражение:)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 05 яну 2008 16:00

195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или няма :roll: Пуу деа гумаджия деа :evil:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 05 яну 2008 16:42

И аз така карах в първия сняг от студентски до семнинарията със спукана задна... представете си без да усетя.(Всъщност като се замисля,може и по пътя да е сдала.)Верно имаше доста сняг,ама добре,че едно момче с един сивик ми каза.Та сложих си резервната,занесох моята на вулканизатор,нямаше никакви външни забележки,джантата беше крива леко,изправи я.Гумата вътре беше пълна с прахообразен каучук и като го изсипахме - се показаха конци,телове и т.н - та нови гуми за отзад после!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 06 яну 2008 10:26

shenko написа:195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или няма :roll: Пуу деа гумаджия деа :evil:

щот ги е мързяло - затва не са я свалили. доколкото разбирам от описанието ти, са ти сложили т.нар. "фитил" от каучук, който е само временно решение. на твое място бих отишъл в грамотна гумаджийница да проверя дали всичко е ок.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Нед 06 яну 2008 11:56

joro_kem написа:
shenko написа:195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или няма :roll: Пуу деа гумаджия деа :evil:

щот ги е мързяло - затва не са я свалили. доколкото разбирам от описанието ти, са ти сложили т.нар. "фитил" от каучук, който е само временно решение. на твое място бих отишъл в грамотна гумаджийница да проверя дали всичко е ок.

Така и ще направя

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Нед 06 яну 2008 12:48

joro_kem написа:

Прав е колегата сложи ли са ти фитил. На 100% съм сигурен че като е размонтираш футре ще е пълна с нещо като (гумени трици) и ще се виждат платовете на гумата.

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Нед 06 яну 2008 12:50

Ето за такова нещо говоря
Изображение
с тази гума беше карано не повече от 50м

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 06 яну 2008 13:00

Какво да ти кажа - най-вероятно има доста от въпросния прах вътре. Освен това, при такова каране, съвсем на капла, особено след като казваш, че има дори следа отвън от джантата :roll: ако имаш възможност си сложи нова гума. Ако е задна и не караш с повече от 80, може и да я караш до края на годината, но аз не бих рискувал...

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Нед 06 яну 2008 21:57

Отиди да ти направят баланс, 1 км по джанта не е малко, може да се е изкривила.

4ista4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ista4a » Нед 06 яну 2008 22:26

Малко off, ама имайте едно наум като спукате задна дясна.....Може и да не е случайно.....
Момчетата дебнат....

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 14 яну 2008 12:46

Ето как изглежда отвътре гумата

Изображение
Изображение

имаше и доста от този прах. Взех си 2 нови гуми, същата марка и размер, сложих ги отпред, и една си имам резервна за подобни случаи :) (да не дава Господ)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 14 яну 2008 12:59

Карай спокойно, не се втилясвай щом няма вибрации и външни наранявания.Аз имах същият случай с предна. но джантата ми беше разрязала борда и затова я хвърлих.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пон 14 яну 2008 18:15

Нензнам,Радо,но аз си мисля,че с външна язвичка по-може да се кара - отколкото с вътрешна.Защото тук, като че ли наистина е прецакана целостта на гумата.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”