поне баланс направи и виж гумата и джантата дали не са криви.
като ги врътнат гумаджиите ще ти кажат. може да се окаже, че нищо и няма.
Въпрос за спукана гума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
аз преди време - година и половина горе долу, бях разпрал една гума странично, на един болт. имаше 1-2 см дупка и пръста ми влизаше даже. пратиха ме при един майстор зад военна болница в Пловдив и след 2-3 дни отидох да си я взема, и гледам сложил някаква подложка отвътре 10х10 см, а отвън вукланизирал с някакъв мек каучук. и дупката почти не личи. питам го аз като каква мога да я карам - предна или задна? той казва - каквато искаш без проблем.и гумата си държи, но преди да я почне я огледа добре и тогава каза може ли или не може да се направи, занесох му я демонтирана...
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам колега, аз карах едно пежо 206 (което е доста леко) и срязах едната задна гума (много хубав континентал, още ме е яд) и съм карал няма и 300 метра докато намеря къде да спра. После сложих резервната и на гумаджията и като е демонтираха вътре имаше един обръч и беше пълна с прах - протрито от ръба на джантата. Та гумата на боклука. Незнам твоята как е била пострадала та чак да не я свалят от джантата.
Кажи поне дали не е някоя ниско профилна гумата? че ако е някоя нископрофилна може и да няма такова поражение:)
Кажи поне дали не е някоя ниско профилна гумата? че ако е някоя нископрофилна може и да няма такова поражение:)
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз така карах в първия сняг от студентски до семнинарията със спукана задна... представете си без да усетя.(Всъщност като се замисля,може и по пътя да е сдала.)Верно имаше доста сняг,ама добре,че едно момче с един сивик ми каза.Та сложих си резервната,занесох моята на вулканизатор,нямаше никакви външни забележки,джантата беше крива леко,изправи я.Гумата вътре беше пълна с прахообразен каучук и като го изсипахме - се показаха конци,телове и т.н - та нови гуми за отзад после!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
shenko написа:195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или нямаПуу деа гумаджия деа
щот ги е мързяло - затва не са я свалили. доколкото разбирам от описанието ти, са ти сложили т.нар. "фитил" от каучук, който е само временно решение. на твое място бих отишъл в грамотна гумаджийница да проверя дали всичко е ок.
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_kem написа:shenko написа:195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или нямаПуу деа гумаджия деа
щот ги е мързяло - затва не са я свалили. доколкото разбирам от описанието ти, са ти сложили т.нар. "фитил" от каучук, който е само временно решение. на твое място бих отишъл в грамотна гумаджийница да проверя дали всичко е ок.
Така и ще направя
joro_kem написа:shenko написа:195/65/15 е гумата, но интересно защо не ми я демонтираха от джантата за да видят отвътре има ли прах или нямаПуу деа гумаджия деа
Прав е колегата сложи ли са ти фитил. На 100% съм сигурен че като е размонтираш футре ще е пълна с нещо като (гумени трици) и ще се виждат платовете на гумата.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво да ти кажа - най-вероятно има доста от въпросния прах вътре. Освен това, при такова каране, съвсем на капла, особено след като казваш, че има дори следа отвън от джантата
ако имаш възможност си сложи нова гума. Ако е задна и не караш с повече от 80, може и да я караш до края на годината, но аз не бих рискувал...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”