скъсяване на пружините

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ke4o
Автомобил:
Двигател:

скъсяване на пружините

Мнениеот ke4o » Съб 05 яну 2008 21:33

значи ...наи вероятно е поредната глупост която мисля но нали сме за тва да дискотираме...та

колата ми е като селска каруца един вид с "оригиналнитие" прожини- много вдигната
не ми харесва обаче твърдото возене на спортните , има ли варянт да се среже някоя друга намотка
плюсове/ минуси , някой правил ли го е
ако да по колко да резна

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Съб 05 яну 2008 21:50

моите са резани ..оба4е не ми харесва щот немога да си я ка4вам на тротоара много е висок ... ако иска6 мойе да си ги менкаме

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 05 яну 2008 21:51

Хората извьн форума ме сьветват да го направя,а пьк юзьрите тука са много против.Аз оставам с впечатлението,че колата хем се сваля,хем омекват пружините и става нестабилна.Общо взето май не е далавера.Иначе и аз се бях засилил да ги режа.По добре вземи някви жьлтички по меки ако има,не ги разбирам.

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Съб 05 яну 2008 21:53

колата си е стабилна .. ама зака4а тук там

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 05 яну 2008 21:55

Ако ще слагате спортна пружина задължитлно трябва и такъв амортисьор.Ако е само пружината то тя е по къса и ще има луфт между нея и амортиьора което е кофти.И колата ще вози като каручка.Те за това някой казват че спортното окачване вози зле.

Последна промяна от sashobas на Съб 05 яну 2008 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ke4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ke4o » Съб 05 яну 2008 21:55

а с колко се режат ?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 05 яну 2008 21:57

Отзад половин,отпред 1на? или изобщо отзад с половин по-малко.Аз така мисля ,че е по готино :)

Потребителски аватар
ke4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ke4o » Съб 05 яну 2008 22:01

други мнения и опити с резултати :)

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 1:32

1.ползвай търсачката( и да не я ползваш се поразрови из тунинг раздела и ше намериш)
2.само с резани пружини е кофти.колата става ниска придобива неква стабилност но пружините макар и скъсени си остават със същата мекост демек друса неприято и ше предпочетеш ниски и твърди пружини.
3.или резани пружини с газови амортисьори(щот обикновените нема да издържат много
4.или твойте амортисьори(които пак нема да издържат) с твъри ниски пружини
5.абе що напрао не си земеш ено регулируемо окачване и да си я прайш както ти е кеф щот очевидно имаш некви претенции

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 1:37

а и друго забрайх.ако режеш и осташ с твоте амортисьори се приготви за доста често сменане я на тампони или шарнири абе доста неща по окачването.и аз имзм план за такова нещо ама смятам да си закупя цяло окачване от голф 2 гти(щот аз такъв имам ама не е гти)примерно дето си е предвидено за голф и си е нисичко/

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 06 яну 2008 1:45

spam смъкваш пружините и :welcome_to_group на снегорините! и без това никой не чисти малките улички добре че има маняци със спортно окачване да можем и ние да се движим с колите хехехе....
а по темата- без много много интервенции има едни скоби маи в 911.бг се продаваха за свиване, а има и за разтягане на пружини... ама не мисля че е добра идея да си смъкваш колата... моята и сега даже ми се струва прекалено ниска, камо ли че си е със стандартното окачване...

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 06 яну 2008 1:55

DimoNN написа:...
а по темата- без много много интервенции има едни скоби маи в 911.бг се продаваха за свиване, а има и за разтягане на пружини... ама не мисля че е добра идея да си смъкваш колата... моята и сега даже ми се струва прекалено ниска, камо ли че си е със стандартното окачване...

тва за мен не е добра идея.една пружина смачкаш ли я един път да се деформира ида стане по-къса вече и се губи здравината.

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Нед 06 яну 2008 9:38

да ви кажа аз мислех да скъсявам мойте пружини ... обаче Sashobas ме разубеди и реших че ако имам пари ще си зема едни червени пружини с и амортисиори и тфа е 8)

kircheto

Мнениеот kircheto » Нед 06 яну 2008 10:52

От личен опит те съветвам да не го правиш, правилния вариянт е или спортно или обикновенно, много бързо ще разбиеш нормалните амортесьори със скъсени пружини , мойте ги пълниха бях резнал пружините с винт и половина и за около 7000 предните тропаха а задните клекнаха , няма смисал дори и от спортни пружини или комплект или нищо!

Потребителски аватар
rossko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rossko » Нед 06 яну 2008 15:36

аз мойте предните ги клъцнах с малко по-малко от една витка и свалиха доволно иначе не усещам разлика във возията и стабилноста :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”