:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Замръзнала кола :(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Чет 22 ное 2007 21:37

greda написа:категорично си реших проблема :D
силиконов спрей за 5 лева по всички уплътнения и се отваря по мазно от лятото :wink:

може ли марка, колега?

бтв, тази тема доста добре ме подготви за това, което ми се случва в последните дни и ми спести бая псувни - просто знаех какво да очаквам, отивайки към колата в 1:00 през нощта :lol:

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Чет 22 ное 2007 23:02

е колега и аз съм от левски :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 23 ное 2007 10:28

Grizzlito написа:е колега и аз съм от левски :)
    Малко ОФФ. И аз съм от Левски както май и още колеги но така и неможахме една квартална среща да направиме :cry: Преди време опитахме с Ludia да организираме но нищо не стана поради липса на желаещи.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 23 ное 2007 11:05

Теодор написа:
Grizzlito написа:е колега и аз съм от левски :)
    Малко ОФФ. И аз съм от Левски както май и още колеги но така и неможахме една квартална среща да направиме :cry: Преди време опитахме с Ludia да организираме но нищо не стана поради липса на желаещи.

Пускам тема в организационен за тази вечер да видиме колко, "вземат да ни минат" :lol: 8)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 364#879364

п.с. Колегата спектре не е от левски но е там поради други причини 8)
п.с. 1 На няколко пъти сутринта ме изпреварва една Г2'ка ГТИ с стикери на форума

Потребителски аватар
Tifoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tifoz » Пет 23 ное 2007 11:24

И аз съм от кв.Левски

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 23 ное 2007 18:05

spam Изображение

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Вто 27 ное 2007 7:39

slance написа:...

:shock :shock :shock
Отрепаме с тая снимка

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Вто 27 ное 2007 12:39

ако си вида така колата трябва да идва не бърза помощ аа направо погребално бюро. леелл. Мале много станахме от Левски преди бяхме само няколко човека а сега вече сме цяла банда.Супер яко се кефа, че форума така се разраства.... :beer :drunk :yeaha:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 27 ное 2007 12:56

jojo84 написа:ако си вида така колата трябва да идва не бърза помощ аа направо погребално бюро. леелл. Мале много станахме от Левски преди бяхме само няколко човека а сега вече сме цяла банда.Супер яко се кефа, че форума така се разраства.... :beer :drunk :yeaha:

Щом е така ела довечера да се видиме ?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 364#879364

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Пет 04 яну 2008 19:54

днес и аз през багажника... спрях пред няколко магазина уж да купя нещо ама като се сетих че трябва да излизам и влизам пак от там и се отказах....намазах с парафин и след 1 час пак замръзнаха ... утре ще търся този силиконов спрей

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Нед 06 яну 2008 21:41

One написа:
zueka1 написа:И моята беше замръзнала сутринта, едва отворих задна дясна. Май ще играе течния парафин днес.

глицерин от аптеката за 80 ст. върши по-добра работа за гумените оплътнения
освен тях мажете и самита врати там където контактуват с оплътненията
WD 40 за ключалките, пантите и всички други движими механизми по вратите върши чудесна превантивна работа :)

Мажеш да напръскаш с WD 40 не само ключалките и движещите механизми, а и уплътненията. Аз моите съм ги напръскал и нямам никакви проблеми с вратите и багажника.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пон 07 яну 2008 0:04

при мене помага неква пръскалка на Сонакс, ама трябва да си я нося в джоба, иначе като затегне и багажника и гледам глупаво :gruebel :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 07 яну 2008 11:39

greda написа:категорично си реших проблема :D
силиконов спрей за 5 лева по всички уплътнения и се отваря по мазно от лятото :wink:

И аз се присъединявам към колегата, както и към следващия и към всички които са разбрали че силиконовия спрей е много подходящ за уплътненията.
Близо 3 зими мажех уплътненията с глицерин, или с течен парафин, но ефекта беше краткотраен и не на 100 %. Сега със силиконовия спрей, отварянето на вратите става безпроблемно през най-големите студове, даже и днес в тази поледица. Използването му е универсално, т.е. с него може да си напръскате уплътненията (става бързо и лесно за разлика от глицерина ), също така може да си напръскате/смажете бравите за да не замръзват и не на последно място - горната част на таблото става страхотна след като се напръска със спрея. Ако усетите че някое уплътнение започва да залепва, вадите спрея и за секунди сте решили проблема, а не тепърва да вадите гъбичка/парцалче и да мажете с глицерина.
Аз обаче искам да попитам друго. Когато купих Пасата от Германия, в казанчето му имаше течност за чистачки, която размразяваше леда през зимата. Чета тук за спирта, че той има свойства да размразява. Означава ли това, че ако налея в казанчето примерно спирт за горене, понеже е най-евтин, че ще мога да махам леда от предното стъкло? Или какви други начини бихте ми препоръчали за размразяване?

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пон 07 яну 2008 12:18

силиконов спрей

Ама преди да си го взема се гъзих да влизам през багажника. Голям смях падна :lol:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 07 яну 2008 17:25

doktora
Сега продават най-различни течности и спрейове за размразяване. Аз лично си пускам парното. Спирта мирише и незная да размразява заледено стъкло.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”