Пак за ел. стъкла на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Пак за ел. стъкла на Golf 3

Мнениеот VeilSide » Нед 06 яну 2008 15:33

При еднократно натискане на бутона за вдигане, стъклото не се вдига догоре. Самото стъкло не насича какъвто обикновено е проблема с 3-ките. Става въпрос за дясната врата. При лявата няма такъв проблем. Двата кондензатора на модула за управление са сменени. Дайте някаква идея или схмеа. Имам чуството, че нешо не е наред с комфорт модула. Стъклата свързани ли са по някакъв начин с ECU-то?

Потребителски аватар
atanasik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanasik » Пон 07 яну 2008 1:52

При мен едното стъкло като натисна копчето и се качва 8 сантимертра и трябва пак да го натисна и така няколко пъти докато се свали или вдигне. Има ли оправия без да се сменя машинката?

Потребителски аватар
babayagaaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот babayagaaa » Пон 07 яну 2008 7:47

Ако бутонът е със 4 ключа или 4 положения - 2 в едната посока и 2 в другата - при леко натискане прозореца се вдига до отпускането на бутона, при по силно натискане (усеща се прищракване) вдига прозореца изцяло, както и обратното с другите 2 положения за смъкване. Това ме кара да мисля, че не ти работи самият ключ и то крайните му положения. Аз имаах същият проблем, но го напръсках с контактен спрей и се пооправи ... но пак не винаги хваща ... трябва да се отвори и да се почисти самият ключ при мен - явно е клеясал здраво :!:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 07 яну 2008 13:03

babayagaaa написа:Ако бутонът е със 4 ключа или 4 положения - 2 в едната посока и 2 в другата - при леко натискане прозореца се вдига до отпускането на бутона, при по силно натискане (усеща се прищракване) вдига прозореца изцяло, както и обратното с другите 2 положения за смъкване. Това ме кара да мисля, че не ти работи самият ключ и то крайните му положения. Аз имаах същият проблем, но го напръсках с контактен спрей и се пооправи ... но пак не винаги хваща ... трябва да се отвори и да се почисти самият ключ при мен - явно е клеясал здраво :!:

Де да беше. На другия ключ също не става.

Потребителски аватар
rodeo man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodeo man » Пон 07 яну 2008 21:13

и моето стъкло на лявата врата ту се4е ту се оправя само не знам кво да го правя ,но явно това е 4есто срещан проблем :screwy

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 08 яну 2008 20:09

От комфорт модула идва проблема. Има един датчик на хол. койото представлява една фтулка закрепена на оста на моторчето и един транзистор на платката на моторчето. И този датчик или се е нацапал здраво или фтулката се е разхлабила, а може да има и студена спойка на транзистора. Разглобява се цялата врата и цялата машинка. Аз не бих се занимавал ако стъклата се вдигат било то на степени или като държиш бутона.
П.П.
Много калпаво са направени тия джамове на тия Г3.
:)

Потребителски аватар
mmdim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmdim » Чет 10 яну 2008 0:44

Аз като купих голфа (Г3 1,6 АЕК 95 г.) не му работеше задно ляво стъкло. Този, дето ми я продаде, каза че само нещо си било разкачено, имаче моторчето било здраво. И наистина се чуваше моторчето да върти...купих колата, отидох да го оправям и като отворихме вратара-а, изненада-едно хубаво дебело дръвче подпира стъклото да не падне. Смених механизма (моторчето наистина беше здраво). всичко ОК, срещу 70 лв. След около 7-8 месеца стъклото спря да се движи отново. Нито нагоре, ното надолу. Вдигнах го с помощта на един приятел (аз държа бутона натиснат за нагоре, пък той с ръце го бута). С 300 зора го вдигнахме и повече не съм се занимавал с него. Просто си знам, че задно ляво стъкло не трябва да го пипам и си карам така. Кофти-не кофти това е положението. И да го правиш-скоро пак се разваля, само си даваш парите на вятъра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”