Пак за ел. стъкла на Golf 3
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Пак за ел. стъкла на Golf 3
При еднократно натискане на бутона за вдигане, стъклото не се вдига догоре. Самото стъкло не насича какъвто обикновено е проблема с 3-ките. Става въпрос за дясната врата. При лявата няма такъв проблем. Двата кондензатора на модула за управление са сменени. Дайте някаква идея или схмеа. Имам чуството, че нешо не е наред с комфорт модула. Стъклата свързани ли са по някакъв начин с ECU-то?
- babayagaaa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако бутонът е със 4 ключа или 4 положения - 2 в едната посока и 2 в другата - при леко натискане прозореца се вдига до отпускането на бутона, при по силно натискане (усеща се прищракване) вдига прозореца изцяло, както и обратното с другите 2 положения за смъкване. Това ме кара да мисля, че не ти работи самият ключ и то крайните му положения. Аз имаах същият проблем, но го напръсках с контактен спрей и се пооправи ... но пак не винаги хваща ... трябва да се отвори и да се почисти самият ключ при мен - явно е клеясал здраво 

- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
babayagaaa написа:Ако бутонът е със 4 ключа или 4 положения - 2 в едната посока и 2 в другата - при леко натискане прозореца се вдига до отпускането на бутона, при по силно натискане (усеща се прищракване) вдига прозореца изцяло, както и обратното с другите 2 положения за смъкване. Това ме кара да мисля, че не ти работи самият ключ и то крайните му положения. Аз имаах същият проблем, но го напръсках с контактен спрей и се пооправи ... но пак не винаги хваща ... трябва да се отвори и да се почисти самият ключ при мен - явно е клеясал здраво
Де да беше. На другия ключ също не става.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
От комфорт модула идва проблема. Има един датчик на хол. койото представлява една фтулка закрепена на оста на моторчето и един транзистор на платката на моторчето. И този датчик или се е нацапал здраво или фтулката се е разхлабила, а може да има и студена спойка на транзистора. Разглобява се цялата врата и цялата машинка. Аз не бих се занимавал ако стъклата се вдигат било то на степени или като държиш бутона.
П.П.
Много калпаво са направени тия джамове на тия Г3.

П.П.
Много калпаво са направени тия джамове на тия Г3.

Аз като купих голфа (Г3 1,6 АЕК 95 г.) не му работеше задно ляво стъкло. Този, дето ми я продаде, каза че само нещо си било разкачено, имаче моторчето било здраво. И наистина се чуваше моторчето да върти...купих колата, отидох да го оправям и като отворихме вратара-а, изненада-едно хубаво дебело дръвче подпира стъклото да не падне. Смених механизма (моторчето наистина беше здраво). всичко ОК, срещу 70 лв. След около 7-8 месеца стъклото спря да се движи отново. Нито нагоре, ното надолу. Вдигнах го с помощта на един приятел (аз държа бутона натиснат за нагоре, пък той с ръце го бута). С 300 зора го вдигнахме и повече не съм се занимавал с него. Просто си знам, че задно ляво стъкло не трябва да го пипам и си карам така. Кофти-не кофти това е положението. И да го правиш-скоро пак се разваля, само си даваш парите на вятъра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”