Ex Smoker или "VW Кампания - No Smoking"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 06 яну 2008 21:36

russonera написа:Е ся кафето е друга работа.И то не е толкова полезно.Другия косур на баща ми е че пие по 5-6 кафета на ден.Разбирам по 1 ама чак по 5-6 си е бая.
Помня за един наш даскал че са ми разправяли че се е фанал на бас че ще изпие бая кафета,изпил е 17,обаче едвам са го спасили в болицата,с един крак е бил в джаза. :wink:

Много интересни хора има около тебе :shock :shock

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Пон 07 яну 2008 13:16

Колеги :!: Казах,че днес няма да запаля цигара и все още си удържам обещанието :) Пих 2 кафето дори и не ми се допуши,мяскам си Тъмно син Орбит и всичко е Ок , гони ме ацки глас,кафето ми е кисело... ама ще се свикне важни са първите 2-3 дена :) Поздрави и Не на цигарите. :да:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 07 яну 2008 14:10

Днес ми е 4-ти ден и ми е все тая :> Не ми се пуши ама граммммм даже не се и сещам , докато на 2-рия ден щех да умра като видя цигара , na 3-тия по-малко и така до днес :) .

Лило са ше си го изкарам на ламите в Битето :) :P

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 07 яну 2008 14:46

Здрасти faf4o, как си бре човек?
Устискваш ли днес :handshake ? Радвам се че си започнал тази битка, макар и заради облог. Не се подавай на изкушението на Лукавия :twisted: .
Ще споделя :lol: ненакратко за моята борба с цигарите. Интересното е, че независимо, че като малък мразех тютюнев дим и дори се е налагало гостите ни да пушат извън стаите все пак в ученическите години ок 8-9 клас пропуших. По принцип трудно съм надхвърлял 1-на кутия дори в "най-тежките" дни. Борбата за спиране започнах, като си налагах воля да не пуша през почивните дни, оставяйки кутията на работа, е не че съм отказвал, ако се е случило настойчиво да ме почерпят. Но така или иначе това си беше сериозна крачка към следващия етап. След известно време започнах да се дразня, че прибирайки се от работа дрехите ми миришат на ке.еф. Намалих бройката, която пушен на ден до към 4-5 цигари и тогава започнаха да ме занасят колегите-пушачи, че съм пишман пушач или че съм несериозен, че пуша колкото да се броя за такъв, а непушачите ми казваха че пуша от келешлък( :wink: ти си от моя роден град и предполагам разбираш смисъла на тези чуждици). Така влачих нещата до преди година и 11-на месеца, когато преболедувах на два пъти в кратък интервал от нещо вирусно(обичайно за сезона и при движение сред повече хора) което ме удари в горните дихателни пътища. Заради тези преболедувания се оказа, че не съм пушил ок 15 дена и реших, че е дошъл момента на истината. Казах си категорично СТОП. Зарязах си окончателно последнта купена кутия цигари в работното си бюро и я извадих почти година след което я подарих на колега пушач, с пожелание да я има за талисман и да се откаже или да си ги изпуши с кеф. Е за съжаление той направи второто.
Та истината, както посочиха мнозина преди мен е да си наложиш воля, да си разсейваш времето когато те налегне вредното желание, като се заниваш с нещо друго и така да достигнеш момента в който осъзнаваш, че това изкушение е заблуждаващо успокоение или удоволствие, а само ти е създавало някаква кратка илюзия. Въпроса е да намериш сили, за да достигнеш момента(според мен е индивидуален) в който да прескочиш психологическата летва, :) след това е лесно.
Вярно е, че ми се е случвало и да сънувам на няколко пъти, че пак пуша, егати и кошмара. Добре, че след като се събудех на сутринта се оказваше, че всъщност не се е случило. Важно е и в началния етап, по време на отказването средата около теб да е от хора които не пушат, поне на мен това ми действаше окуражаващо и не ме караше да се подсещам и изкушавам. Подсещай се възможно по-често за положителните страни от отказването, :wink: действа.
Хайде да се спра и с писането, че ще взема да отнеса половината страница. :D

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Пон 07 яну 2008 15:56

Прав си че има интересни хора.Секви индивиди има по тоя свят.Надявам се все повече хора да откажат цигарите със тази темичка.Успех на всички в спирането на цигарите. :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 07 яну 2008 19:38

Аз още държа без да пуша и не ми прави впечатление, така е от 29-ти :)
Да кажа само за никотинел на мен как ми повлиаха. И с тях и без тях нищо не осещах освем, че когато си залепя лепенка започвах да пуша още повече, за табекса незнам как действа не съм го пробвал.
Никотинела е гола вода да знаете и рекламата по телевизията не си струва аи освем това е много скъп. :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 07 яну 2008 19:40

MiroslavStanchev написа:Колеги :!: Казах,че днес няма да запаля цигара и все още си удържам обещанието :) Пих 2 кафето дори и не ми се допуши,мяскам си Тъмно син Орбит и всичко е Ок , гони ме ацки глас,кафето ми е кисело... ама ще се свикне важни са първите 2-3 дена :) Поздрави и Не на цигарите. :да:

А така давай,давай :)Аз не съм пушил още ама няма и да пуша.Само днеска един колега ми каза че докато съм сам ,добре(жената и детето са в Шумен),ама като се върне твоята вика и ти изкара нервите да видим дали няма да запалиш :shock Че са чудя :)

Exell давай с теб сме :)

Dpop държа се приятелю :)Хубавото при мен е че жена ми не пуши,баща ми ги отказа и общо взето няма кой да ме изкушава.Но на работа си пушат нон стоп ама ще издържа :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 07 яну 2008 19:42

Tinko написа:Аз още държа без да пуша и не ми прави впечатление, така е от 29-ти :)
Да кажа само за никотинел на мен как ми повлиаха. И с тях и без тях нищо не осещах освем, че когато си залепя лепенка започвах да пуша още повече, за табекса незнам как действа не съм го пробвал.
Никотинела е гола вода да знаете и рекламата по телевизията не си струва аи освем това е много скъп. :wink:

Пт Табекса не ти се пуши.А след 3-4 дена дори и да запалиш вкуса в устата е адска гадост.И само като се се тиш за "удоволствието" и се отказваш да палиш :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 07 яну 2008 19:52

Ясно..... Нзн аз от 29-ти не пуша и не ползвам нищо освем воля! :)
Странното е, че дори имаше един ден в който не се и сетих че съм пушач да си помисля за цигара, много странно беше това. :lol:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 07 яну 2008 20:22

Tinko написа:Ясно..... Нзн аз от 29-ти не пуша и не ползвам нищо освем воля! :)
Странното е, че дори имаше един ден в който не се и сетих че съм пушач да си помисля за цигара, много странно беше това. :lol:

Ми браво :) Пък аз безволевия си бухам табекса :)

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Пон 07 яну 2008 20:42

Колеги след кой ден,2-3 ти мина чувството :?: да запалиш цигара,все още ме гори адски,и еднвам-едвам го преодолявам :) Според мен,мисля си,че като минат тия 3 дена и няма да искам да погледна цигара.Поздрави,следя темата с голям интерес :) И ще драсвам по някой пост какво се случва с мен. :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 07 яну 2008 20:49

Евала на всички за ентусиазма в това добро дело!
Какви ли не боклуци и химии съм пробвал/употребявал, но цигарите никога не са ми харесвали... не разбирам какво намирате в това да пушите... мен само ме задавят и ми оставят отвратителен вкус в устата :roll:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 07 яну 2008 21:04

MiroslavStanchev ми след 3-тия ден не ми се пушеше :) :wink:

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пон 07 яну 2008 21:10

Аз свърших кутията на обяд т.е. за днес имам 3 цигари изпушени пуши ми се ама няма да пуша праскам яко лицеви да избича тия нерви скапани дето ми се образуват :lol:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 07 яну 2008 21:12

Цигарата в момента ми се струва адски сладко нещо, ама нъц :x така ми се пуши, че не е истина. Така като се замисля, до преди няколко дена, нямаше момент в който да не ми се пуши, а сега и докато спя ми се пуши, мамка му трудно е! Стискайте там и тва е!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”