Нестабилни и ниски обороти на празен ход при студен двигател, претрисане и понякога гаснене на мотора.
Ходих по препоръка на приятелите от форума при Вальо в "Елкона" на Вальо и Ицо до околовръсното (над ОМВ бензиностанцията). Лично Вальо се зае с Голф-чето ми.

Оказа се пренатегнато жило на газта, което, пък държи отворено някакво ключе, и компютърчето на мотора не може да усети, че мотора трябва да е в режим "празен ход" .
А иначе всички други показания (температури, налягания, корекции, ламбда сонда и т.н.) бяха в нормите или по-добри от желаните, центровката ми беше почти отлична (донаправиха я).
Много се кефя !

Ихааа, сега "Малкото ми бяло бижу", стана "Малка бяла светкавица" ( и сега е цяло удоволствие да се кара, че иначе беше много неприятно при студен мотор, за да не изгасне/претриса го държа в обороти с натисната газ, а при приближаване на кръстовище спирах с ръчната - кошмар, особено сега като е хлъзгаво) - пу, да не му е уроки !
Моята "Одисея" най-накрая приключи !

Благодаря много на всички за помощта, съветите и съпричастността !

Ще опиша и тук откритите проблеми и решението им - може би ще е полезно и за някой друг изтерзан нещасник като мен:
1: Пренатегнато жило на газта - Решение: регулировка.
2: Повредено/износено ключе/прекъсвач в стъпковото моторче "Бош" (с 4 извода) - Решение: замяна с чисто ново стъпково моторче пак "Бош".
3: Регулировка на (не знам точно как се нарича) това което задейства ключето/прекъсвача в стъпковото моторче, като при мен беше повреден и вътрешният шестограм с който да стане регулировката и се наложи Вальо (свестният елконист (благодаря много за отделеното време и внимание !!! -

Предполагам, че предният "майстор" пфу !!! - Христо от елкона срещу малкото "Пикадили" (в гаражите) е прецакал и настройката с жилото, и вътрешният шестограм и заради него сменях напразно датчик на хол и заради него щях да сменя и бобина с комутатор и т.н., а за изхабените нерви ... ! Той от 7 неща сгреши 5 !!!? А ми го препоръчаха ?!
Аз лично никога няма да ходя при Христо от елкона срещу малкото "Пикадили" (в гаражите) !!!
Но винаги бих отишъл пак при Вальо в "Елкона" на Вальо и Ицо (сервизът се нарича "Макс Лаив") до околовръсното (над ОМВ бензиностанцията).