Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 09 яну 2008 10:24

Къде, кога и в колко :!: :?: :!:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Re: Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мисл

Мнениеот vladko_g40 » Сря 09 яну 2008 10:55

allex_max написа:В АУДИ форума се завъртя идея за протест срещу високите цени на горивата и държавната политика къмвсе по-високи акцизи - споделете вашето мнение и дали сте склонни да подкрепим евентоално протестно действие като един от големите автоклубове ...

... написа:Къде и кога, ще решим най-лесно - ще агитираме и другите клубове и ще се съберем ... по важното е КАКВО ЩЕ ИСКАМЕ ....

Нека тези от вас, които знаят колко е акциза на горивата, имаме ли европейски задължения да ги държим на такова ниво като държавна политика или можем по собствено усмотрение да ги понижим подобно на Холандия например.

Ако има такива сред съфорумците, които са близо до горивния бизнес - нека споделят ... ясно е че световните цени се качват, но ние можем да себорим с акцизите ДДС-то и др.

Давайте и предложения как бихме могли да си формулираме исканията - твърдо но разумно ... мисля че едно голямо писмо спредупреждение за протестни действия би възбудило реакция както у медиите, така и у управляващите - т.нр. "ведомства" и при негативна реакция от тяхна страна можем да задействаме и физически протест, като на своя страна можем да привлечем Такситата - добре организирани са и ще са от полза ...

Имате ли други идеи?!

Поздрави

Алекс

Ето темата там ... http://audibg.com/index.php?showtopic=32949&st=20&start=20

Вие какво мислите?
и от БМВ форума подкрепят :wink: казват че и те ще протестират :roll:

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Сря 09 яну 2008 11:36

днес четах в един вестник,че ще стигне 200$ за барел.Аз на вестници не вярвам много но ако е верно всякакви простести ще са обречени на провал.И все пак цената в българия е спекулативно висока в сравнение с наши съседни старни,затова и аз ПОДКРЕПЯМ това начинание

hahavia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hahavia » Сря 09 яну 2008 12:44

Не мисля че лозунга оставка е най-удачен. Крайно време е да излезем от цикъла на нови правителства които крадат няколко години и после подават оставка, идват нови на власт и те правят същото. Така или иначе украдените пари няма да ги върнат поне да почнат да вършат по нещо и за държавата. Трябва когато се излиза на стачка да има точни и ясни искания а не само да се дига пушилка която след време вятъра на безразличието ще раздуха. Нека по-умните сред нас се съберат, да умуват и да направят кокретни изисквания, изпълними, и тогава да излезем на улицата и да протестираме. На всички е ясно че цената на бензина няма да пада, когато има повишено търсене и повишена цена на петрола, но поне може да си искаме намалени данъци и такси които макар и малко да ни облекчат ежедневието, не е нормално да ни вземат 1/3 от заплата за данъци.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 09 яну 2008 13:01

А замисляли ли сте се колко пари ви взема държавата като налози? Започваме с 20% ДДС, което давате на всяко купено нещо от вас. Второ акцизите на горивата, цигарите, алкохола и дори тока. Аз не пия купешко и не пуша, но акциза на алкохола е 50% от цената в магазина. А да не смятам колко е на горивата, но не е по-малко от 20-30%. Да ама като е високо горивото и половината стоки скачат и от там акциза на горивата ми се връща като рикушет и пак ме цапва по джоба. ДОД е 10% и като турите и 13% осигурителна тежест... Сега теглим чертата и кво се получава 20%ДДС + 20+% горива + 10%ДОД + 13%Осигуровки=63%. А това са нещата, за които се сетих за времето докато пиша това. Хвала на такава държава като нашата!!!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 09 яну 2008 14:17

Незнам за вас, но аз невярвам държавата ни скоро да се оправи :?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 09 яну 2008 14:19

Stefan написа:Незнам за вас, но аз невярвам държавата ни скоро да се оправи :?
:да: според мен казахме най важното...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 09 яну 2008 14:52

Аз съм ЗА... Час и дата?

А на, който не му допада идеята да не пише.... в темата... :!: :!: :!:

boi4eto написа:Да се маха правителството,аз съм българин,и искам да живея в БЪЛГАРИЯ!

Съгласен съм колега... ама все ще се намери някой професор да каже...

"Кво си се разпискал..., работи!!!, гледай си семейството, карай си колата или не я карай ходи пеша..."..., ама колкото и да си скъсвам задника така не става..., а нямам все още жена и деца.. :roll:

Тъй че зарад такива приказки на повечето заблуждаващи себе си хора, че преуспяват и се развиват със заплата от сорат на 900-1000 лв.., ще си седим така бездейни и безучастни към сичко което става...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 09 яну 2008 16:48

hahavia написа:Не мисля че лозунга оставка е най-удачен. Крайно време е да излезем от цикъла на нови правителства които крадат няколко години и после подават оставка, идват нови на власт и те правят същото. Така или иначе украдените пари няма да ги върнат поне да почнат да вършат по нещо и за държавата. Трябва когато се излиза на стачка да има точни и ясни искания а не само да се дига пушилка която след време вятъра на безразличието ще раздуха. Нека по-умните сред нас се съберат, да умуват и да направят кокретни изисквания, изпълними, и тогава да излезем на улицата и да протестираме. На всички е ясно че цената на бензина няма да пада, когато има повишено търсене и повишена цена на петрола, но поне може да си искаме намалени данъци и такси които макар и малко да ни облекчат ежедневието, не е нормално да ни вземат 1/3 от заплата за данъци.

Така до тук добре ама има един проблем....не можем да пипаме нито ДДС нито акциза , реално нито цената на петрола... т.е искания относно тези неща не можем да имаме реално... По ниски данъци като ДОД ДА !!! Но не и другите неща . ЗА голямо съжаление сме на минимума ....

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 09 яну 2008 21:26

StS
голямо съжаление сме на минимума ....

Аз искам да знам, защо депутатите си гласуват заплати над 1500 лв. и същевременно обесняват как заплати от 400 - 500 лв. напълно стигали за издръжка на семейство :shock , бахмаму :evil: те да живеят с тези пари, как има пари за техните заплати, а за нашите не... :?:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 09 яну 2008 21:32

jetttlii написа:StS

Аз искам да знам, защо депутатите си гласуват заплати над 1500 лв. и същевременно обесняват как заплати от 400 - 500 лв. напълно стигали за издръжка на семейство :shock , бахмаму :evil: те да живеят с тези пари, как има пари за техните заплати, а за нашите не... :?:
е колега те да зимаха 1500 (100% над тази сума зимат)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 09 яну 2008 21:35

jetttlii написа:StS

Защо всички гледате у чуждите канчета..
Колко искате да е бенза..
изходна цена от лукойл - 97 стинки..
Акциз 70 или 80 стинки
ДДС 37-38 стинки

надценка 5-10% по бензиностанциите..
та 2+10...
не моем разберем кво искате.. акциза из цяла европа е по-висок от нашият..
нашият ще продължава да се вдига...

така се прави бюджет.

Мани другото.. ма сума народ се подписват на 400-500 кинта.. викат цакам държавата..

и кат требе се плати акциз.. аууу не мое.. много..

е да ме прощавате.. ама
не искам само 80% от ДОД да се внася от 10% от работещите...
а останалите да скътават... и после най-нагло да псуват що пътищата така що еди кво си...
що държавата спи... не праи туй или онуй...

кат ви е скъпо.. има колела.. има моторетки.. има градски транспорт...

който има брада, си има гребенче!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 09 яну 2008 21:45

браво wili,браво 98, шапка ти свалям :idea:
ти рядко пишеш по темата, ма кат се разпишеш няма какво повече да се добави... :wink: :lol:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 09 яну 2008 21:46

wili98
не моем разберем кво искате.. акциза из цяла европа е по-висок от нашият..
нашият ще продължава да се вдига...
Е за това става въпрос, че всичко ще продължава да се вдига, не само бензина и ако човек може без кола, то не може без храна :wink: Съгласен съм европейски стандарти и у нас да се въведът, да изравнят цените, но да изравнят и заплатите :wink: :wink:

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Сря 09 яну 2008 21:54

Мозъка на депутатите е в долната част на гърба за това са им големи заплатите да се грижат за "мозъците "си.Подкрепям идеята за протест срещу високите цени на горивата.Не мисля че по богатите ни колеги от запад биха приели радушно такова съотношение на цени спрямо доходи като у нас.За това "Стани стани юнак балкански" ЖЕЛАЯ УСПЕШНА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ

Върни се в “ОФФ-Топик - други”