Здравейте колеги и за много години (това е първият ми пост тук за новата 2008-ма година)!!!
Тъй като се опитах да потърся тук из форума подобен проблем със сходни симптоми но не успях, реших да пусна нова тема. Проблемът е следния. Преди 3-4 седмици, мой приятел пътува със своят Голф 4 1.9 TDI (комби, но незнам какъв точно е двигателят. Мисля, че е 101кс (ако има такъв изобщо)) натоварен с доста багаж. При изкачване на голям баир, се налага да спре на място, тъй като пред него има закъсал бус, а ситуацията не позволява изпреварване. При потегляне (най-вероятно неправилно потегляне с малко газ и по-рязко отпускане на съединителя) колата гасне. При повторно запалване, двигателят започва да работи много неравномерно! За да се потегли, оборотите трябва да са поне над 2500 защото иначе гасне. Същото важи и за самото каране - колата не трябва да пада под тези обороти защото отново гасне. След диагностики в сервиз, се оказва, че най-вероятно проблемът е с една от 4-те дюзи - не пръска а плюе и то по много. Дали е така обаче - не е много сигурно. В момена мотора работи много неравномерно (на празен ход) и пуши ! Моля за Вашето мнение, коментар и най-вече съвет! Знам, че тези дюзи са доста скъпички, и рискът да се купи нова дюза само за да се провери теорията за повредена такава не ми се струва никак резонен.
Поздрави,
Данаил Петров
VW Golf IV 1.9 TDI / Pump Duse проблем!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако знаете какъв се оказа проблемът .... При разказването за проблема, не споменах, че моят приятел се е прибирал от Гърция, и това му се е случило малко след като е влязъл в България. Е проблемът се оказа, че гърците му налели бензин в нафтата ..... (около 36 литра) Направо незнам как изобщо се е прибрал и е минал близо 200км по този начин... Добре, че нафтата е по-лека от бензина и е останала на дъното.
Ами това е
Благодаря на всички отзовали се!!
Ами това е

Благодаря на всички отзовали се!!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”