Мирис на газ в купето на в4
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Привет колеги ! От два месеца насам при спиране с пасата вътре в купето мирише на газ-пропан бутан. Два пъти правих проверка на инсталацията с веро и вода но газ не изпускаше. Колата ми работи на газ добре и въпреки всичко днеска ходих на реглаж. След реглажа в колата продължава да мирише. Аман от псевдо майстори. Дайте ми някаква насока как да се справя с проблема. Газовата уредба е Ловато на 20000 км. Разхода ми е извънградско 8,5/100км и 11/100 градско. Чакам вашите съвети!
Последна промяна от SpeeDLine на Нед 20 яну 2008 14:58, променено общо 1 път.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При мен се оказа от изпарителя заради богата горивна смес ама при този разход едва ли.....по-скоро имаш проблем с мембраните или с ауспух-а.Прегледай след изпарителя маркучлетата до моноблока.Повечето газаджии слагат свински опашки вместо водни скоби а някои и това не слагат и след време маркуча се удървя и започва да изпуска....
Успех!
Успех!
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
- valcosel
- Автомобил:
- Двигател:
Колега на корсата която имах изтичаше газ от заварката на бутилката.За мой късмет не пуша.Заварката се падаше зад скобата която държи бутилката за купето на нея имаше и гумена лента.Бутилката беше 18L и когато я напълня до край започваше да бъзди!Иначе гъбата с пяна ми беше в ръцете всеки ден.Майстора си смени бутилката с много извинения!Ама все пак щом не яде бой и той има късмет! 

- SpeeDLine
Привет колеги!Благодаря ви зa изчерпателните отговори!От всичко споменато като съвети само не съм сменил мембраните!Ще изчакам свети паралей и тогава евентуално може да ги сменя?Възниква обаче въпроса защо след 20000 км.трябва да сменям мембрани ,след като на стария ми форд изкараха 60000км. без да пипам нищо?Понеже изпарителя е монтиран вляво до елмотора от там изсмуква изпаренията а на всички мотори които съм видял във форума е до резервоара на стъкломиещото, възниква втория въпрос правилно ли е монтиран изпарителя?
- SpeeDLine
Привет колеги!Днес отстраних проблема с мириса на газ в купето на на пасата! Оказа се,че маркуча от изпарителя към тройника с кранчето се е спукал отвътре и оттам ми е смърдяло!Специални поздрави за zfa159 който се оказа прав за удървения маркуч, който се беше сцепил отдолу и на5-тия път отраз, след като разглоби изпарителя и се оказа че мембраните са здрави МАЙСТОР БОБИ ГАЗ от Самоков да ми е жив и здрав!!!Оправи проблема и сложи край на терзанията ми!Горд съм че благодарение на Вас се появи светлина в края на тунела, и се надявам и за в бъдеще да разчитам на вашите полезни съвети!Чао!
Върни се в “Автогазови уредби”