Не точно ПРОБЛЕМ с фарове ...РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Не точно ПРОБЛЕМ с фарове ...РЕШЕНО

Мнениеот bugster » Пон 14 яну 2008 22:51

Привет колеги отново!
Мъката ми не е особенно голяма принципно .... и точно сега в момента, но карам ли на къси вечерно време е съвсем друго!
Сега ще бъда малко по-конкретен .....
Купих си голфето със сменени фарове - HELLA. Доста са красиви - за справка някой може да види снимките в гаража. Дългите са ксенон и съм предоволен от тях, но късите са халогени и положението е повече от трагично. А не съм от тези които карат на дълги в града за да виждат по-добре. Като че ли забелязвам конденз вътре в лупите за къси и от това ми се струва че намаля доста интензитета на светлината. Опитах се сам да поправя това, но нямам нужната гидория и се оказа че не е толкова лесно. Първо защото е кучешки студ навън, а аз нямам гараж или спокойно местенце, второ че никога не съм го правил. Фаровете доколкото забелязвам имат проблем със фиксирането. Тоест механизми за регулиране, щипки и т.н. там каквото има не са наред. Нямам и механизъм от таблото за регулиране.
Идеята ми е !!! Някой да се занимава с фарове? Не ми трябва сервиз (или нещо подобно високопарно), защото на почти никой не му се занимава като му кажа само какъв ми е проблема, а и не ми се оставя колата за такова нещо. Бих искал да попитам някой фен, или просто някой с по-малък гараж, който има желание и време да се почовърка малко с моите фарове. Евентуално съм склонен да ги фиксирам с някакъв силикон или лепило, ако са тотално прецакани механизмите им, само да стоят мирно и да светят добре в правилнато посока .......
Естественно всичко това няма да е безвъзмездно - просто въпрос на договорка между мен и хората отсреща :)
Фаровете ми са добри и не искам да ги сменям, просто малко да си поиграя с тях и евентуално ксенон и на късите :)
Ако някой иска да се позанимава и да ми помогне, или посъветва е добре дошъл.
Без :търсачкаа - в моя случай не ми помага много :P 8)
Предварително благодаря :wink:

п.с. Пропуснах да добавя, че крушките за късите изглежда са оригинални на HELLA и са 55W до колкото си спомням след като ги отворих. За съжаление не можах да почистя лупите или да махна конденза.

Последна промяна от bugster на Пон 25 фев 2008 17:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 15 яну 2008 9:52

Може би пропуснах да кажа че количката ми е Голф 3 ..... но разбира се това всеки може да разбере ако види гаража :)
А е трябва да постна нещо все пак за да кача темата на малко по горно мястo :lol:
Хайде колеги - знам че има някой който може да помогне :wink:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 15 яну 2008 10:17

КОлега,
Първо един съвет, не се опитвай да чистиш фара отвътре, ще закачиш рефлектора, ще се надраска и после - 800лв за нови фарчета!
За конденза - взех чисто нови Angel Eyes - първите дни когато ги използвах имаха конденз на късите - просто имаха влага в тях - затова се отваря уплътнението отзад на фара и се оставя така колата едно денонощие да излезне влагата (да ти спомена че особено сега с този сняг като ти навали сняг на фара отпред може да се получи пак конденз - все пак снега е студен, а стъклото отвътре е напечено).
За регулирането на фара от собствен опит ти казвам отиди на сервиз, не е кой знае колко скъпо (от 5 до 15лв)- аз бях в Друмник, даже там бачкаше едно момче от Клуба. Аз мойте се опитвах 3 дена да ги регулирам, ама ЦЪЪ, нищо!
За закрепването на фара - 3 или 4 болта на фар (не съм сигурен много) - провери дали са стегнати добре! Виж кой от двата фара свети като хората и след това сравни държачите на фара дали имат разлика - ако ДА, слагаш 1-2 шайбички и си готов!
Ако те интересува друго питай!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 15 яну 2008 13:29

Мерси за мнението колега. Това с отварянето на уплътнението е много добра идея, въпреки че сега на тази луда мългла и студ, трябва да чакам за някой хубав слънчев ден ако искам да има резултат.
Относно регулирането 10-15-20 че и повече лева ще ги дам без да се замисля, проблемът е че механизмите или закрепвачи на фара (каквото и да е) не са много наред според мен, щом даже с ръка при натиск мога да им променя посоката на лъча.
Затова искам някой който разбира и има желание да се поровичка малко. Отплатата от моя страна ако свърши работа няма да е само биричка :wink:
btw - крушките на късите за 55 W HELLA. По силни ако си взема дали би помогнало, разбира се като махна конденза ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 яну 2008 15:46

За мърдането на ръка - Има едни сферички, на които се държи рефлектора. Това е при винтовете за центровката.
Много често се случва просто да изкочат тези сфери. Лошото е, че може и да са счупени.
Виж тук колегата ги е снимал. (ама неговите са отишли! :( )
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 15 яну 2008 17:27

Винтовете са добре, но от винта мога да мърдам целия фар надолу или нагоре ако приложа натиск без да мърдам тези винтове. Явно има нещо хлабаво или друго което не е наред .... или и аз не знам .....
Както и да е - просто искам някой разбирач да пипне на място, защото аз сега не мога а и не искам лично да се занимавам.
Учудвам се че все още няма желаещи при условие, че фенове колкото щеш ............. :roll: + това съм готов да се платя за услугата .......
Естественно при кадърно свършена работа 8)

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Вто 15 яну 2008 17:27

bugster написа:Мерси за мнението колега. Това с отварянето на уплътнението е много добра идея, въпреки че сега на тази луда мългла и студ, трябва да чакам за някой хубав слънчев ден ако искам да има резултат.
Относно регулирането 10-15-20 че и повече лева ще ги дам без да се замисля, проблемът е че механизмите или закрепвачи на фара (каквото и да е) не са много наред според мен, щом даже с ръка при натиск мога да им променя посоката на лъча.
Затова искам някой който разбира и има желание да се поровичка малко. Отплатата от моя страна ако свърши работа няма да е само биричка :wink:
btw - крушките на късите за 55 W HELLA. По силни ако си взема дали би помогнало, разбира се като махна конденза ?

Здравей , колега мога да ти помогна да си оправиш фаровете . Ако искаш се обади 0896 504050 или пиши еднo ЛС за да се разберем .

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 25 фев 2008 17:29

Малко старичка тема, извадена и изтупана за благодарности кам колегата marss!
Отидох при него само за малка профилактика, но в крайна сметка си сложих и ксенонче при него. Разликата е огромна. Страшно много съм доволен от него както за монтажа, така и за вниманието.
Да не говоря и за търпението, че след това 2 пъти ходих при него само да си регулирам нивото на фаровете ....
Човека ми даде инструменти, и аз сам си ги човърках, така че да не му преча с неговите работи. Пари не ми взе .... имам да черпя :)
Ако отида в сервиз вземат 12 лева :roll: ......
Горещо го препоръчвам на тема фарове :) Сега за мен и удоволствие да карам нощем :)
Скоро ще приложа снимки с това какво е било преди и след ксенона :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”