Мъката ми не е особенно голяма принципно .... и точно сега в момента, но карам ли на къси вечерно време е съвсем друго!
Сега ще бъда малко по-конкретен .....
Купих си голфето със сменени фарове - HELLA. Доста са красиви - за справка някой може да види снимките в гаража. Дългите са ксенон и съм предоволен от тях, но късите са халогени и положението е повече от трагично. А не съм от тези които карат на дълги в града за да виждат по-добре. Като че ли забелязвам конденз вътре в лупите за къси и от това ми се струва че намаля доста интензитета на светлината. Опитах се сам да поправя това, но нямам нужната гидория и се оказа че не е толкова лесно. Първо защото е кучешки студ навън, а аз нямам гараж или спокойно местенце, второ че никога не съм го правил. Фаровете доколкото забелязвам имат проблем със фиксирането. Тоест механизми за регулиране, щипки и т.н. там каквото има не са наред. Нямам и механизъм от таблото за регулиране.
Идеята ми е !!! Някой да се занимава с фарове? Не ми трябва сервиз (или нещо подобно високопарно), защото на почти никой не му се занимава като му кажа само какъв ми е проблема, а и не ми се оставя колата за такова нещо. Бих искал да попитам някой фен, или просто някой с по-малък гараж, който има желание и време да се почовърка малко с моите фарове. Евентуално съм склонен да ги фиксирам с някакъв силикон или лепило, ако са тотално прецакани механизмите им, само да стоят мирно и да светят добре в правилнато посока .......
Естественно всичко това няма да е безвъзмездно - просто въпрос на договорка между мен и хората отсреща

Фаровете ми са добри и не искам да ги сменям, просто малко да си поиграя с тях и евентуално ксенон и на късите

Ако някой иска да се позанимава и да ми помогне, или посъветва е добре дошъл.
Без

Предварително благодаря

п.с. Пропуснах да добавя, че крушките за късите изглежда са оригинални на HELLA и са 55W до колкото си спомням след като ги отворих. За съжаление не можах да почистя лупите или да махна конденза.