Лоша работа. Немога да запаля
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лоша работа. Немога да запаля
Здравейте колеги. Тази вечер се прибрах от работа и реших да припаля колата. Само че като завъртя и се чува само кър кър и всичко угасва. Все едно че не е на контакт. Нито компютър нито лампи - нищо. Като върна малко ключа назад светват отново. Иначе фаровете светят силно. Незнам дали е акумулатор, защото без проблем запалих в най-големите студове, а сега немога изобщо. Имам чувството, че нещо е замръзнало (малко трудно при + температури) или нещо цеди много яко тока като се опитвам да запаля. В големия сняг целия двигател беше покрит със сняг и го чистих доста време. Имаше сняг и лед в алтернатора. После запалих без проблеми, след няколко дни пак припалих. Сега обаче изобщо неможе да завърти и 2-3 оборота. Някой има ли идея какво може да е, преди да смъкна акумулатора да го зареждам?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тук при нас във Варна е голям ветрилник. Много духа и навява. Колите от целия паркинг бяха със затрупани двигатели от сняг. Поне 5 човека чистиха заедно с мен. Отделно и на баща ми вектрата беше зарината под капака. За първи път се случва това, но сериозно се замислям за някаква кора под двигателя. Знам че са за TDI, но предполагам и за мен ще стане стига да намеря читава. Значи според вас няма чак толкова място за притеснение? Свалям акумулатора и го зареждам...
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- marianchev
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещо не ми дава мира и все ме човърка. Мисля си че може да е от стартера. От влагата да се е прецакало нещо, да е укъсило или незнам, ама ако акумулатора беше изтощен дотолкова, че да неможе да завърти 2 пъти.... защо фаровете ми светят като ден? Верно че стартовия ток е много по-голям, но все пак ...
Тази вечер няма да се спи удобно
Тази вечер няма да се спи удобно

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лоша работа. Немога да запаля - решено
Днес благодарение на колегата Marianchev колата запали. Според мен не беше акумулатор, защото и след като вързахме кабелите, 3-4 пъти пак направи същата история. Чак след това запали. Може би нещо се е спекло, защото и спирачките се бяха вкоченясали и едвам я избутахме. Още веднъж благодаря на Marianchev за помощта 

- marianchev
Re: Лоша работа. Немога да запаля - решено
Wish_Master написа:Днес благодарение на колегата Marianchev колата запали. Според мен не беше акумулатор, защото и след като вързахме кабелите, 3-4 пъти пак направи същата история. Чак след това запали. Може би нещо се е спекло, защото и спирачките се бяха вкоченясали и едвам я избутахме. Още веднъж благодаря на Marianchev за помощта
Пак заповядай, ма да не става навик (тва майтап)
Нали сме затова в тоя форум

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- marianchev
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”