Едно оправих,друга мизерия стана...много спъната стана:((
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно оправих,друга мизерия стана...много спъната стана:((
Днес сменях гумичките на клапаните,и както се предполага ми вадиха разпределителен вал,повдигачи и т.н...
Та смениха ги,старите бяха много спекли
Незнам,дали е от аванса,обаче е много спъната сега колата а и по-шумна,типичните признаци за проблеми с аванса....В петък имам намерение да я карам на ЕЛКОН да я видят,защото сега като настъпя и се замисля,все едно не е загряла
Много се ядосвам,преди си беше бегачка направо
Плаче ми се като натисна газта

Re: Едно оправих,друга мизерия стана...много спъната стана:(
georgipass написа:......обаче е много спъната сега колата а и по-шумна,типичните признаци за проблеми с аванса....
Няма логика да не иска да върви от една смяна "САМО НА ГУМИЧКИТЕ НА КЛАПАНИТЕ". Макар, че това си е "половин" разглабане на двигателя и още толкова сглабане. Според мен са бутали още нещо. С какъв двигател си ? Дай повече инфо.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
georgipass написа:1.6 RF карбуратор...като дам повече газ на 1-ва вместо да превърти гуми,както преди,се спъва,чува се нещо като пукане и имам склонност към изгасяне,сякаш не работи на 4 цилиндъра
Тези симптоми може да са и от други причини:
- кофти бензин
- някой кабел за свещите не контактува и от там
georgipass написа:сякаш не работи на 4 цилиндъра
- неправилно поставен ангренажен ремък, от там ти бяга и центровката т.е делкото, а от там точния момент на подаване на искрата за възпламеняване на горивото в цилиндрите.
С една дума неправлен горивен процес с голяма вероятност да прецакаш двигателя ако продължаваш да го караш с тели "леки" проблеми.
Така като се замисля при смяна САМО на гумичките на клапаните няма друго какво да бъде. Провери дали всички кабели са закачени по местата си.
Успех
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Едно оправих,друга мизерия стана...много спъната стана:(
georgipass написа:Днес сменях гумичките на клапаните,и както се предполага ми вадиха разпределителен вал,повдигачи и т.н...Та смениха ги,старите бяха много спекли
Незнам,дали е от аванса,обаче е много спъната сега колата а и по-шумна,типичните признаци за проблеми с аванса....В петък имам намерение да я карам на ЕЛКОН да я видят,защото сега като настъпя и се замисля,все едно не е загряла
Много се ядосвам,преди си беше бегачка направо
Плаче ми се като натисна газта
![]()
![]()
100 % неправилно зацепен ремък.Виж центровката!
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: