Б3 91 г. 1,8 моно ABS двигател, за какво служи това реле ?
Б3 91 г. 1,8 моно ABS двигател, за какво служи това реле ?
Пасат 1.8 моноинжекция, 91г. двигател ABS. За какво служи релето, посочено с жълтата стрелка. Закрепено е отгоре над блока с релетата.
Определено не е зумер за фаровете. Но и мен ме интересува същия въпрос - за какво е точно ? Миналата година пусках тема със същото питане, но така и не се разбра точно.. При мен проблема е, че често в студените дни при палене на студена кола въпросното реле цъка (включва и изключва). Прави ми впечатление, че в синхрон с цъкането пресветват и фаровете и оборотите на колата не са най-стабилни. Все още нямам идея какъв е проблема и за какво е релето..
Ходих отново да замеря съпротивлението на таралежа - дава ми 0.18 ома. В руската книга за експлоатация на тия наще пасатковци пише, че съпротивлението на тоя таралеж трябва да е между 0.25-0.50 ома.. Да считам че не ми работи подгрева така ли ? Има ли го като резервна част този таралеж изобщо, защото аз преди доста време ходих да питам и ми казаха, че няма такова нещо като резервна част ?!
И при мен цъка, но при температура над 50-60 градуса. Понякога цъка на по-големи интервали, когато съм на празен ход и тогава се забелязва промяна на оборотите - повишават се над 900. Когато подам газ започва да цъка много често. Цъка и при включени и при изключени фарове. Вътре е най-обикновенно реле с отворени контакти, без никаква електроника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Реле 288
Да не пускам нова тема, а реле 288 за какво служи, като проверявах бушоните и гледам едно реле си се търкаля там, номер 288, а къде ли да го ръгна и за какво ли е? РП е двигателя 1,8ми, може и да си ми го сменяли някога и да са забравили старото, знам ли?
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
ivo123 написа:предполагам за подгрева на таралежа /на всмукателните колектори, под моното/.

mafiota написа:jaredharet написа:Извинявам се за отклонението но искам да пипитам това реле 288 за какво служи, тъй като един ден го намерих паднало и още не съмго сложил но всичко е ОК
Мисля че изключва подгряването на ламбда сондата.....