Проблем със скоростите б3 пасат
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите б3 пасат
пасат е 89год. 1.8ми проблема е следния-при потегляне при превключване от 1-ва на 2-ра по някога от 2-ра на 3-та издава един шум като стържене на метал в метал или нещо такова ,също забелязвам ,че по някога трудно влиза първа още преди да съм потеглил на място,а маслото съм го сменял преди 2 месеца,какъв е проблема според вас???
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
да прави го
ами шума е един и същ без значение дали е на задна -1-ва 2-ра-3-та 4-та 5-та прави го само при превключване и потегляне,но като че на 5 е по слабо
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
как се сменя този лагер
как се сменя лагера,трябва ли да се сваля скоростната кутия?Евентуално ако не го сменя до какво може да се стигне?Какви може да са последиците
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Трябва да се сваля скоростната кутия! Ако не смениш лагера може да се изяде дотолкова притискателният диск че да не ти работи съединителя, може и да се счупи лагера и ефекта е същият. Не знам кога си сменял съединител, но ако е сравнително скоро можеш да минеш само с лагер (ако вече не се е изял притискателя де), ако не си го сменял-нов комплект и караш 

На мен така почна да ми стърже деня преди едно пътуване ама аз си викам какво толкова един лагер и карах така 600км. И точно на орлов мост като се върнах и притискателния съвсем се изхаби. После всичко ново феродов притискателен лагери и др. И един-два дена работа да сваляш скоростна кутия(пък като сваляхме мойта бяхме двама).
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
съединител
Колеги съединител не съм сменял от много отдавна,вече съм забравил,но пак трябва да е за смяна,а иначе аз от както го има този шум съм карал най-малко-6-7 000-хиляди километра и все едно и също няма промяна
?
?
Не започвай големи ремонти защото и аз бях допуснал същата грешка да сменя маслото и то по навик от соц.возилата винаги слагаме по гъсто но на пасата трябва обратно да намериш най рядкото защото включването на скоростите става много трудно особенно в студено време колата тръгва дори при изключена скорост.Сигурен съм че и при теб се е получило същото,просто не е трябвало да сменяш маслото в скоростната кутия!
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж отпред при скоростната кутия дето е пеперудата за превключване на скоростите дето се захващат жилата те са в едни гумени маншончета махаш ги от едната страна и втях има адни тръбички които се движат една в друга и ако са запекли може да стърже като метал в метал поне при ман това беше причината за такъв шум .изчистих смазах и се оправи
поздрави!
поздрави!
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
ок
ок колега ще опитам ,а за маслото не мисля ,че е от него понеже и със старото го имаше този шум и именно това беше причината да сменя маслото