придърпване по време на движение

Техническа и сервизна информация за Passat
tuden
Автомобил:
Двигател:

придърпване по време на движение

Мнениеот tuden » Чет 17 яну 2008 15:02

ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ?КАРАМ PASSAT 2 1.8 МОНОИНЖЕКЦИЯ,ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ УСЕЩАМ ЛЕКО ПРИДЪРПВАНЕ КАТО ПОДАВАМ ПО РЯЗКО ГАЗ,ОТ 1-ВА НА 2-РА,ОТ 2-РА НА 3-ТА И КОГАТО ПОДДЪРЖАМ НА ДЪЛЪГ ПЪТ ПОСТОЯНННА СКОРОСТ ПОНЯКОГА СЕ УСЕЩА КАТО ЛЕКО РАЗСТРИСАНЕ НА КОЛАТА?ЗНАЕ ЛИ НЯКОИ НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 17 яну 2008 15:20

1. :welcome_to_group
2. Прочети правилата (виждат се всеки път като тръгваш да пишеш нещо, вдясно) - съгласил си се да ги спазваш при регистрацията. Писането с големи букви означава, че викаш (крещиш), и отделно затруднява четенето (от тези, които биха могли или искали да ти помогнат)
3. Научи каква кола караш - втората тема отгоре надолу в раздела - НЯМА Пасат 2, още по-малко някаква инжекция.
4. Успех с решаването на проблема, и приятни мигове оттук нататък.

Потребителски аватар
bankovvv
Автомобил:
Двигател:

Двигателят прекъсва по време на движение АЕК 1.6 бензин

Мнениеот bankovvv » Чет 17 яну 2008 18:07

:shock ---> Пасата ми е с двигател АЕК - 1.6 бензин.При студен двигател, като тръгна да се движа, няма проблем,щом температурата стигне точно 90 градуса двигателят започва да прекъсва при рязко подаване на газта.В същото време когато колата е на място и на тихи обороти двигателят също прекъсва и при рязко подаване на газ се явява същият проблем.Като истине двигателя проблема изчезва и се форсира нормално, докато не достигне отново температурата 90 градуса.От своя страна съм проверил съпротивленията на някои датчици по каталог, свещи сменени, кабели, горивен филтър, въздушен филтър - но без успех!!!Всеки дава различни мнения по въпроса.Колеги ако някой знае нещо по темата за този проблем, моля да сподели. :idea:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 17 яну 2008 18:44

Ха здравей.
И аз съм с АЕК. Ако колата е на газ па и да не е на газ и прекъсва, и то при сменени консумативи. Освен от центровка не виждам от друго какво е. Иди на центровка ама не на ухо, а как си трябва. Не е толкова скъпо.
Успех.

Потребителски аватар
jasenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jasenski » Пет 18 яну 2008 9:47

Имах подобен проблем на стария ми Passat B3 1,8 AAM.Оказа се, че е скъсан тампона между моноинжекцията и смукателния колектор. Може да се провери като се разклати моното по време на работа на двигателя. Засмуква повече въздух и започва да се тресе. По време на движение от вибрациите се получава същото.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 18 яну 2008 18:43

:lol: Има вероятност да е съединител. По този начин приплъзва и няма зацепване с което се появява придърпването на автомобила. Може проблема да е и от горивната система /платно на бензиновата помпа и др./. Най добре я сложи на стръмно надолнище и я включи на на 1 и 2 предавка за да игнорираш съединителя от придърпването. Възможни са и други неща - свещи, делко и т.н. :beer

Потребителски аватар
bankovvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bankovvv » Пет 18 яну 2008 20:55

Колеги благодаря за включването, но двигател АЕК от 95 година е с пълна инжекция и ел бензинова помпа.Ако е съединител проблема ще се явява и на студен двигател.А в "прехапването" на двигателя се получава при 90 градуса целзии на охл. течност, и то когато по време на движение натисна по - рязко газта.Като достигне оборотите се успокоява.Пасата е само на бензин, общия колектор към дюзите е от някакъв пластмасов материал и за газ да не чувам! :roll:

Потребителски аватар
bankovvv
Автомобил:
Двигател:

проблема е решен!

Мнениеот bankovvv » Нед 20 яну 2008 20:14

Днес минах на диагностока с комп и се указа проблем в централният кабел за виссоко напрежение, въпреки че го бях сменил.Инжекционната система даде ОК. :roll: Проблема изчезна и препоръчвам на всеки с подобни проблеми само диагностика, а да не се лута като мен от есента.$ао и вс най - хубаво! :wink:

Потребителски аватар
bankovvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bankovvv » Нед 20 яну 2008 20:16

Днес минах на диагностока с комп и се указа проблем в централният кабел за виссоко напрежение, въпреки че го бях сменил.Инжекционната система даде ОК. :roll: Проблема изчезна и препоръчвам на всеки с подобни проблеми само диагностика, а да не се лута като мен от есента.$ао и вс най - хубаво! :wink:

Върни се в “Passat”