За AAZ мотора

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 07 яну 2008 20:03

И какво сега , колега ? изпусна ли парата ? Ок .... ако е станало това , пак има далавера :wink: Не мога да разбера защо толкова се палиш .... поне вземи си попълни профила, та да знаем кой е най - добрия двигател - вероятно твоя :D Не можеш да ме обидиш на кола , защото просто не робувам на данък обществено мнение , и се надявам , че крайните ти изказвания не са имали това за цел .... Всеки си кара това , което е купил .... каква полза може да има от твоите изблици за колегата , който питаше по принцип за тези неща ? не ти харесва ААЗ - моля , никой не те и кара .... защо трябва да се дига пушилка ? Не разбирам :roll:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пон 07 яну 2008 21:16

Работата отиде в съвсем друга посока вече :lol: То е ясно кой е най-добрия дизелов мотор на VAG и то ще го видим монтиран сериино във Q7 към края на тая година ;). Ако някой ще ми доказва че има по-добър мотор от ААЗ то нека поне да е в рамките на 5-6 бона , а не двойно по скъп за малко повече перформанс :lol: Атова че големия дизел лапал много :roll: карал съм вектра със 3 литров дизел 180 коня и среден разход 8 и нещо :twisted:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 07 яну 2008 21:31

шибойски си е ААЗ другари :) бая опит имам
имаме ги всякакви.Действително демпфера ги мъчи.Да не говорим че 1.9-те на ВАГ си понабучават.Ама с дългите скорости при и след 1Z положението бива.Ама ААЗ с тия къси скорости си е бая бая зле
1Z е в пъти по-добре като вървене и разход.
Вместо ААЗ бих предпочел един 1.6TDI SB който твърдя че е по-тих от ААЗ на високи обороти

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 07 яну 2008 21:37

е то това вече беше казано :D Въпроса беше , че единия колега нещо се разлюти и изпадна в подробности :D :D

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 07 яну 2008 21:51

а също има склоност към прегряване особено при Б3 дето е затворен отпред.
Оправи ли се шайбата и му се сложи поне интеркулер си е бомба де.А и разхода му доволно пада - tested :)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 07 яну 2008 22:42

Склонен съм да се съглася с WasteLand_TD, защото е имал възможност да кара и поддържа и двата типа двигатели - AAZ и 1Z, но пак ще кажа, че не е правилно да се сравняват. Технологията е различна, а оттам и плюсовете за 1Z са много!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 яну 2008 23:11

Аз съм карал и поддържал първо ААЗ ,упосле 1.6 ТД 1V и сега 1.9 ТДИ 1З. 1З е общо взето най-добрия и постоянно има потенциал да го попипнеш и посъживиш ,а за разход/вървеж от директното впръскване да не говорим.Компа и турбината са направо идиотоустойчиви и вечни в сравнение с всички останали електронни дизели били то на ВАГ или на други.На 1З езно му е лошо- че според мен АФН е по-добър като цяло макар и с една идея :cry: .Ако 1.9 ТДИ е перфектния мотор ,то 1.6 ТД е най-маниашкия/още ме е яд че го продадох/ ,особенно ако е с кулер.Има страшен вървеж понеже е доста лек мотор и много пъргаво се развърта/верно на висока скорост увисва ,ама и висока скорост няма къде много да парвиш/ ,а разхода му е направо учудващ за предкамерен дизел.От трите коли само 1З е видял няква поддръжка-другите два просто не се нуждаеха - и двете дойдоха от Германия със сервизни документи на по 150-180к километри и отвън и отвътре всичко им беше като ново - отделно като няма комп не можеш да разбереш има ли им нещо или не.Осезаемото ми впечатление е че 1V вървеше повече от ААЗ въпреки че е само 64 коня ,за 70 магарешкия модел/един приятел има/ пък съвсем,за 80 магарета с кулер не ми се говори.1З дойде от Австрия прогнил и на незнайни километри :cry: - колата не вървеше и на сякъде вдигат ръце щото е с компютър/а то е се пак 12 годишна кочина/ докато не влезнах в форума - след доста проби и пощипвания колата съ върна за нов живот :lol: и сега цепи мрака върви си с по 190-200 и гори 5.5-6.5.Да не говорим че постоянно мога да си гледам кво се случва в мотора и колко набива турбото/взех си кабелче втора злоупотреба/ и си сложих темпомат ,като има възможгности за МФА и други такива екстри като е с компир.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Вто 08 яну 2008 12:57

juve написа:И какво сега , колега ? изпусна ли парата ? Ок .... ако е станало това , пак има далавера :wink: Не мога да разбера защо толкова се палиш .... поне вземи си попълни профила, та да знаем кой е най - добрия двигател - вероятно твоя :D Не можеш да ме обидиш на кола , защото просто не робувам на данък обществено мнение , и се надявам , че крайните ти изказвания не са имали това за цел .... Всеки си кара това , което е купил .... каква полза може да има от твоите изблици за колегата , който питаше по принцип за тези неща ? не ти харесва ААЗ - моля , никой не те и кара .... защо трябва да се дига пушилка ? Не разбирам :roll:
Нито съм се карал с някой,нито някога ще го направя-просто не е в стила ми.Още по-вече забележи,че точно към тебе пак не е отправен този отговор,а към оная гола вода H2O :evil: .Tи си карай Спринтера по-леко в тез ледове,че знаеш ли как му носи задницата :twisted:

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Вто 08 яну 2008 19:57

Колети,по-спокойно.Не е необходимо да се стига до крайности.Аз си направих моите изводи .Безаварийно шофиране на всички.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 08 яну 2008 20:05

itan75
Изчетох всичко.Без коментар.Ясен си ми!!! Не си първия,не се стягяй толкова бе.Успех :!:

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Сря 09 яну 2008 19:51

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=73207 Kaт врачка съм д..ба :twisted:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 09 яну 2008 20:53

itan75 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=73207 Kaт врачка съм д..ба :twisted:

Е, какво? Радваш ли се на чуждото нещастие. Не виждам основателна причина да пишеш толкова агресивно в постовете си :roll:
Темата е информативна за ААZ, а се превърна в сравнение с 1Z! Човекът вече си е закупил AAZ, така че нема му помогнем с каквото можем, а не да се правим на велики :wink:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 09 яну 2008 21:14

itan75 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=73207 Kaт врачка съм д..ба :twisted:
Тц тц тц!!!Такава е тя :oops:По думите ще го познаеш.Сори за спама

maveric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maveric » Пон 21 яну 2008 0:22

Колеги някой знае ли с кои узначения скоростни котии излизат ААЗ моторите и дали може да се смени скоростната им кутия с по-дълга от 1з мотор?

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 21 яну 2008 9:25

може , при Пасата особено е елементарно, обаче при голф3/венто е много много работа

Върни се в “Дизелови агрегати”