Daytime Running Lights! - НАПРАВЕНО! снимки стр.3! 28.06.08

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Daytime Running Lights! - НАПРАВЕНО! снимки стр.3! 28.06.08

Мнениеот Koksan » Нед 20 яну 2008 23:47

Здравейте колеги! Напоследък ме мъчи една идея и бих искал да събера мнения и начини за изпълнение според вас!
Става дума за следното:
Бих искал да си направя daytime running lights като тези на нашите приятели от АУДИ :)

Изображение

даже на бронята ми има перфектно за това място и ще стане точно като на S6 :)

Изображение

Обаче незнам кои са най силните диоди предлагани на пазара ... от къде могат дса се купят ориентировъчнацена ... вашите идеи за монтаж, свързване и т.н. Измислил съм някои работи обаче неискам да ви насочвам мисленето в една или друга посока а бих искал да видя странично мнение и креативност различна от моята! :)

Очаквам ви с нетърпение!

Последна промяна от Koksan на Съб 28 юни 2008 23:57, променено общо 1 път.

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 21 яну 2008 9:30

Само за справка: най-силносветещите диоди, на които съм попадал са с ф10 и 12lum (обаче са с много малък ъгъл) и на всичкото отдолу консумират и бая (около 350-400mA всеки), цената им е около 4.60лв/бр и най-кофтито е че горят по-често от повечето силносветещи диоди.
Вариант остават светодиодите, монтирани на радиатор (оригинално) с мощност 3...5W (консумацията също е подобаваща, ама поне са по-трайни), като за съжаление цената им определено си е фактор - в конрад им искат по 30евра и време за доставка - до два месеца.

Според мен, най-добрия вариант е закупуването на по-голямо количество светодиоди с ъгъл на осветяемост 120*, които са в основата си ф5 мм и нареждането им да речем по 20бр от всяка страна, навързани по 4 последователно (т.е. 5 секции) и с ограничително съпротивление около 40-50 ома/секция (тока им трябва да се установи на макс 40mA).

С така направената схема ще се получи достатъчно голяма яркост, за да бъде видяна колата и същевременно надежност и евтиния :-)
Една бройка 120* бял светодиод е от порядъка на 0.80лв в м-н на Пасат (предполагам за по-големи количества цената може да варира).

Вариант е закупуването на повечко запалки със светодиоди (около 0.50лв/бр), но за съжаление остава бая труд после... както и по-трудно намиране на запалки с бели светодиоди.

Мен най-вече ме вълнува пълната подмяна на светлините, генерирани от нажежаема жичка с такива с LED изпълнение, но за съжаление в нашето подобие на общество и държава всеки гледа да те излашка и компоненти, които на западните пазари струват шепата $5, тук се продават единично по толкова и без почти никаква информация, т.е. трябв да се прежалят няколко светодиода за да им се намери оптимума.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Пон 21 яну 2008 17:41

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... &start=450
според мен това нещо се продава готово разгледай страницата

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 21 яну 2008 17:48

Слагаш 2 светодиодни ленти и си готов

http://led.omega-light.com/

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 21 яну 2008 19:52

golf777 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=14429&postdays=0&postorder=asc&start=450

Има ... ама на сериозна цена! :) Идеята е горе долу това да се получи!
http://cgi.ebay.de/Tagfahrlicht-18-weis ... dZViewItem

A oтностно лентите - добър вариант е ... но няма да светаят много силно ... но сайта е полезен има ... доста силни диодчета на него! :) Може да се отбия аз там! :)

Потребителски аватар
Smok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smok » Пон 21 яну 2008 20:45

щте изглежда много яко, но как щте го направиш

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 21 яну 2008 23:04

Koksan написа:
golf777 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=14429&postdays=0&postorder=asc&start=450

Има ... ама на сериозна цена! :) Идеята е горе долу това да се получи!
http://cgi.ebay.de/Tagfahrlicht-18-weis ... dZViewItem

A oтностно лентите - добър вариант е ... но няма да светаят много силно ... но сайта е полезен има ... доста силни диодчета на него! :) Може да се отбия аз там! :)

Ако се седне да се мисли как ще е най - добре сигурен съм , че ще се измисли нещо на мене ми идва една идея но не знам ! :D

Потребителски аватар
golf777
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Пон 21 яну 2008 23:35

Изображение
като се правеше тази 2ка идеята беше да се махнат мигачите и за целта щеше да се използва ето това
Изображение
Изображение
Изображение
дълго е 40 см и е от 3ти стоп

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 21 яну 2008 23:45

Колега това което си показал е много добро колко струва ! :D

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 21 яну 2008 23:47

passat123 написа:Колега това което си показал е много добро колко струва ! :D

около 5-10лв.

Потребителски аватар
golf777
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Вто 22 яну 2008 0:00

DAXC написа:
passat123 написа:Колега това което си показал е много добро колко струва ! :D

около 5-10лв.

15 лв беше имаше отпред червена прозрачна пластмаса но е махната с 9 крушки е и може да се отреже на 2 и ще стане доста добре е ще си иска малко труд за да не е грубо

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 22 яну 2008 8:39

Какъв е смисъла да се сложи пак крушка! То ще е същотото, ще свети жълто ... ще горят като за световно и т.н. :) LED му е майката! Но като основа може да се използва и в отражателите да се поставят диоди. Тогава ще е добре, но незнам как ще се покрие отпред против мизерии! :) :) иначе е суперЧ

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 22 яну 2008 16:17

имам една идея аз.. ако стане работата ще пиша и ще кача снимки (най рано началото на февруари) нещо подобно на тия които колегата е показал в е-бей само че имаха единствено бяло светещи но със бяла основа и си поръчах да проверят за бяло светещи но с черна основа точно като тия в ебей
25лв са 2 лентички по 30 см ииии вярвайте ми светят мн мн силно (вярно нямат ефекта точно като тия с рефлекторите но.... то и без това съм говорил с едни дето ме спряха и казаха че дори да си сложа някви купени светлинки които да се водят "дневни" трябвало да ми светят фаровете на късни .. такъв бил закона.. ала бала и ако не са стандартни не можело (дори споменаха че някой колеги са глобявали и коли със стандартни дневни светлини като тия на аудито на първата снимка...:)))) просто .. въпрос на късмет на кого ще попаднеш (ако се случи.. никакъв проблем за обжалване,но става мн сложно и.. не си заслужава)

а иначе в Добрич съм виждал как полицай пита шофъора на един МЛ дали знае че е забранено да се кара със сини крушки на фаровете (колата беше със ксенон) ,а на мен същия полицай ме беше спрял и ми обесняваше че белите светодиоди светят синьо във фаровете ми и че са забранени.. и когато казах.. щом са забранени защо новите автомобили ги правят с такива габарити ? коментара беше "да ама твоята не е нова"
така че.. като цяло .. зависи на какъв ще попаднеш :) и колко е гладен най вече :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 22 яну 2008 16:34

и да сложите допълнителни светлини
знаете ли колко им пука на катаджиите
те искат ФАРОВЕ не DRL :lol:

Потребителски аватар
mmv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmv » Вто 22 яну 2008 16:37

Колеги другия месец ще пусна снимки на стопове на Г2 с диоди (собствено призводство :lol: ) и ако някой има въпроси ще отговарям

п.п. просто колата е на 150км. и не е в движение

Върни се в “Направи си сам!”