Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 22 яну 2008 20:38

kris11 написа:да .То и сега има идиоти дето карат без светлини дори и в мъгла.Имам пресни случаи .

Някои забравят, на други не им работят фаровете. За такива случаи законът дори и смъртно наказание да предвижда, пак ще са така. Тъй че тоя закон е една тъпотия. Просто е поредния повод КАТ да искат пари и нищо повече!

Потребителски аватар
popyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popyi » Вто 22 яну 2008 20:59

аз си имам DRL така че продължавам да карам с включени светлини :dance:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 22 яну 2008 21:22

Винаги карам на фарове.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Вто 22 яну 2008 22:47

ако не забражям да ги паля :oops:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 24 яну 2008 12:01

Аз и преди да приемат закона, винаги съм си карал на фарове и през деня.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 24 яну 2008 20:21

Аз ще си джиткам на габарити :wink:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 24 яну 2008 20:28

Аз целогодишно си карам на фарове, но не както е всеобщото мислене на повечето пенсионери - брех гледай го тоя на фарове идва тежкара, иска път да му правят много бърза :lol: карам така защото просто личната ми преценка е, че спомагат за по лесното забелязване :idea: Както имаше едни табели "Светлината спасява живот!"

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 24 яну 2008 20:35

Не.
За мен двете основни неща за безопасно шофиране (след като се изключат уменията, които така или иначе са строго индивидуални) са внимание (или концентрация) и видимост. Светлините, запалени без нужда, убиват и двете - първо влошават концентрацията (привличат погледа и щеш-не-щеш се съсредоточаваш върху тях) и второ - при добиване на навик всяка кола да е със светлини, спокойно може да не видиш тази без (а такива винаги ще има). С други думи, по-добре е човек сам да си прецени кога има нужда да ги пуска. Бях написал преди и в друга тема - единствените случаи, когато пуснати фарове през деня са ми били от полза, са през мразовит зимен ден, студена кола със заледен и замръзнал отвътре заден джам - тогава светлините помагат да видиш дали има някой зад теб. Във всички останали случаи по-скоро ми пречат.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 24 яну 2008 21:39

Sw!zz3r0 написа:Аз целогодишно си карам на фарове, но не както е всеобщото мислене на повечето пенсионери - брех гледай го тоя на фарове идва тежкара, иска път да му правят много бърза :lol: карам така защото просто личната ми преценка е, че спомагат за по лесното забелязване :idea: Както имаше едни табели "Светлината спасява живот!"

Ако идеш на опитен психоаналитик ще разбереш, че ги пускаш точно за да се правиш на гъзар. Преди 5-6 години само скъпи коли караха на фарове. После постепенно Сульо и Пульо взеха да си пускат фаровете за да се асоциират и те с играчите. Освен това има подчертана тенденция на фарове да карат хора от София и някои други големи градове - из страната тоя комплекс (за щастие) все още го няма. Само да не каже някой сега, че съвсем естествено в София всички хора са с доста по-висока интелигентност...

G60

Мнениеот G60 » Чет 24 яну 2008 23:08

Твърдо НЕ!!! за къф цървул да си пускам фаровете през лятото,а и аз по принцип не съм съгласен и да се пускат през деня фаровете и сега,ние да не живеем случайно в Швеция или Норвегия? Или пък в България да имаме такива сурови климатични условия като техните? Фаровете би трябвало да се пускат по преценка на водача!

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 25 яну 2008 17:28

Божков написа:
Sw!zz3r0 написа:Аз целогодишно си карам на фарове, но не както е всеобщото мислене на повечето пенсионери - брех гледай го тоя на фарове идва тежкара, иска път да му правят много бърза :lol: карам така защото просто личната ми преценка е, че спомагат за по лесното забелязване :idea: Както имаше едни табели "Светлината спасява живот!"

Ако идеш на опитен психоаналитик ще разбереш, че ги пускаш точно за да се правиш на гъзар. Преди 5-6 години само скъпи коли караха на фарове. После постепенно Сульо и Пульо взеха да си пускат фаровете за да се асоциират и те с играчите. Освен това има подчертана тенденция на фарове да карат хора от София и някои други големи градове - из страната тоя комплекс (за щастие) все още го няма. Само да не каже някой сега, че съвсем естествено в София всички хора са с доста по-висока интелигентност...

Не съм съгласен с теб колега, когато това се прави с цел безопасност няма нищо общо с гъзарията. Лично аз, а предполагам и доста други, съм попадал в ситуации, когато запалените фарове са ми помогнали да видя друг участник в движението на време.
Друг е въпроса, че ако разчитаме само на преценката на водача - при всеки дъжд, мрачно време или мъгла има коли без светлини, които доста трудно се забелязват.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 25 яну 2008 18:01

Винаги карам на фарове. mhihi

Потребителски аватар
schmidt
Автомобил: vw mk3 tdi-gti
Двигател: 1z 90hp
Контакти:

Мнениеот schmidt » Пет 25 яну 2008 19:00

Определено ще продължа да карам със включени светлини :!: Има голяма полза от това :!:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 25 яну 2008 21:38

от далече
Изображение

а сега в огледалото

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Съб 26 яну 2008 14:21

Викторе, тези картинки може да впечатлят някой, дето се е возил на кола, ама на задната седалка, вдясно.
Първо, човешкото око има маааалко по-добра разделителна способност от 450 пиксела по хоризонтал (горе-долу колкото е първата картинка), доста по-добър контраст от монитора ми (който уж е хубав, поне по този показател), и освен това има добра (ама много добра) чувствителност към движещи се обекти, така че тези "обработени" картинки не са никакъв критерий.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”