Божков написа:Sw!zz3r0 написа:Аз целогодишно си карам на фарове, но не както е всеобщото мислене на повечето пенсионери - брех гледай го тоя на фарове идва тежкара, иска път да му правят много бърза

карам така защото просто личната ми преценка е, че спомагат за по лесното забелязване

Както имаше едни табели "Светлината спасява живот!"
Ако идеш на опитен психоаналитик ще разбереш, че ги пускаш точно за да се правиш на гъзар. Преди 5-6 години само скъпи коли караха на фарове. После постепенно Сульо и Пульо взеха да си пускат фаровете за да се асоциират и те с играчите. Освен това има подчертана тенденция на фарове да карат хора от София и някои други големи градове - из страната тоя комплекс (за щастие) все още го няма. Само да не каже някой сега, че съвсем естествено в София всички хора са с доста по-висока интелигентност...
Не съм съгласен с теб колега, когато това се прави с цел безопасност няма нищо общо с гъзарията. Лично аз, а предполагам и доста други, съм попадал в ситуации, когато запалените фарове са ми помогнали да видя друг участник в движението на време.
Друг е въпроса, че ако разчитаме само на преценката на водача - при всеки дъжд, мрачно време или мъгла има коли без светлини, които доста трудно се забелязват.