Проблеми с радиатора?Все още неразрешен ???
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с радиатора?Все още неразрешен ???
Смених радиатора с чисто нов.Сипах 4л. антифриз ,като сега два пъти доливам по около 600мл. до литър вода.Може ли толкова много въздухд да е останал в системата.Всички връзки са сухи проверих ги 3 пъти и не знам от къде изтича тая вода ако изобщо изтича?
Последна промяна от dready на Чет 06 окт 2005 13:39, променено общо 2 пъти.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Проблеми с радиатора?
dready написа:Смених радиатора с чисто нов.Сипах 4л. антифриз ,като сега два пъти доливам по около 600мл. до литър вода.Може ли толкова много въздухд да е останал в системата.Всички връзки са сухи проверих ги 3 пъти и не знам от къде изтича тая вода ако изобщо изтича?
Изпарява се... тя има това свойство

- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върти ми се някъде към 4 литра, но колегите с инсталирани етос и етка да кажат. Иначе при първото обезвъздушаване, ако не си пуснал парното на макс на топло - ето 500 мл., маркучите на газовата още 500 мл. отгоре, да е останал въздушец отнякъде още толкоз....
Щом не тече не се притеснявай.
След последното доливане загуби има ли?
П.С. На мойта 2-ка май беше някъде към 6 л. общо!
Мисля, че 4 е малко за твойта.
Щом не тече не се притеснявай.
След последното доливане загуби има ли?
П.С. На мойта 2-ка май беше някъде към 6 л. общо!

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dready написа:Да откакто сипах 4л антифриз два пъти доливам по около 700 мл
5.6 литра е вместимоста на Г3 1.6
VWCLUB в класацията на BGtop.net
°niksi°
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако нямаш загуби след тези 2х700 бъди съвсем спокоен. Ако има течове би трябвало лесно да ги забележиш - остават бял прах.
Виж какво ти е налягането в системата при загрял двигател - трябва да не е повече от 1-1.5 атмосфери (на пипане). Провери пръчката на маслото и капачката за боза (смесена вода и масло - адски ме съмнява, но за твое успокоение).
Утре слез с 1 бутилка дестилирана вода при колата, отвърти капачката на казанчето на охл. сис-ма, запали колата, пусни парното на максимум на топло и чакай да загрее на 90 градуса. Като стигне 85-90 трябва да падне малко температурата (като отвори 2-рия кръг) и после пак да тръгне да се качва. При второто стигане на 90 градуса виж дали излизат яко мехурчета и дали не е смесена с маслото (не вярвам, но за твое успокоение), долей вода ако има нужда, затвори капачката.
След 1 месец ако има нужда да се налива повече от 200 мл. - лошо... незнам.
Благодаря Никси
Виж какво ти е налягането в системата при загрял двигател - трябва да не е повече от 1-1.5 атмосфери (на пипане). Провери пръчката на маслото и капачката за боза (смесена вода и масло - адски ме съмнява, но за твое успокоение).
Утре слез с 1 бутилка дестилирана вода при колата, отвърти капачката на казанчето на охл. сис-ма, запали колата, пусни парното на максимум на топло и чакай да загрее на 90 градуса. Като стигне 85-90 трябва да падне малко температурата (като отвори 2-рия кръг) и после пак да тръгне да се качва. При второто стигане на 90 градуса виж дали излизат яко мехурчета и дали не е смесена с маслото (не вярвам, но за твое успокоение), долей вода ако има нужда, затвори капачката.
След 1 месец ако има нужда да се налива повече от 200 мл. - лошо... незнам.
Благодаря Никси
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Измери компресия
На всеки който му се губи водата пък всичко му е сухо го съвъветвам това.
За 10 лв ще ти я измерят в който и да сервиз.
Но според мен колата ти харчи вода..
Това става от заминала гарнитура.
При такива ситуации пуши отзад чисто бяло. особенно като седиш на кръстовище и тръгнеш рязко се забелязва
За 10 лв ще ти я измерят в който и да сервиз.
Но според мен колата ти харчи вода..
Това става от заминала гарнитура.
При такива ситуации пуши отзад чисто бяло. особенно като седиш на кръстовище и тръгнеш рязко се забелязва
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:

на чиста повърхност под колата паркирах, дигнах капака (на запалена кола разбира се) и зачаках - след 10 мин като загря и като погледнах от долу се виждаше една самотна капка на пода, но по нея успях да видя от де изчезва водата.
също ако капе някъде и се изпарява ще можеш да чуеш съскането от изпаряването на водата и да видиш къде е проблема.
провери и да не е като при мен - от смотани скоби, които не задързат маркуча на място.
успех и търпение!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”