Мнение за GPS-приемник HOLUX GR239

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 22 яну 2008 17:42

Холукса е дърво, карах цяло лято из Европа с него.Има един жичен GPS на Microsoft в комплект с Ауто руут 2007 ,страхотия. Имаше улици който са в проект още.Примерно ми даде ул. Източна тангента без аз въобще да знам че така се казва и като за капак даде новия мост към Терминал 2 на Аерогарата при положение че там има само две дупки и малко арматура :shock .Холукса му пада много бързо батерията и ако си с Ноутбок примерно ти трябва още едно гнездо за зареждане все на нещо му се изхабва батерията. Майкрософския беше към 280 лв миналата година.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот amikus » Вто 22 яну 2008 17:52

POLO PAVLETI написа:Холукса е дърво, карах цяло лято из Европа с него.Има един жичен GPS на Microsoft в комплект с Ауто руут 2007 ,страхотия. Имаше улици който са в проект още.Примерно ми даде ул. Източна тангента без аз въобще да знам че така се казва и като за капак даде новия мост към Терминал 2 на Аерогарата при положение че там има само две дупки и малко арматура :shock .Холукса му пада много бързо батерията и ако си с Ноутбок примерно ти трябва още едно гнездо за зареждане все на нещо му се изхабва батерията. Майкрософския беше към 280 лв миналата година.

Аз като олигофрен дето всеки ден е с навигация искам да те попитам КАКВО ОБЩО ИМА СОФТУЕРА И КАРТАТА С ПРИЕМНИКА??????????????
Пуснал съм тестовете на приемника човека го е ползвал с софтуер който е професионален и не го ползва всеки!!батерията държи около 8 часа ама си има зарядно за кола какъв е проблема в случая и как реши че е ДЪРВО?Не е гармин ама за парите е супер.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 22 яну 2008 23:13

Благодар на всички ви за мненията! :bowdown :bowdown :bowdown
естно казано, възползвах се от съвета на Драго и от преди 3 часа съм горд собственик на HOLUX GPS236. Обявената цена беше 130 лева, но се оказа, че ако се представя като служител на фирмата ни, ще ползвам 10% отстъпка ;)
Е, представих се! :lol:
Относно 240-то - имаше го и него във ВАЛИ Компютърс, на цена 136 лева (крайна, за потребител).
Тааа... сега идва другия въпрос: Софтуера.... Пък ако може и да е без парииии.... :roll:
Ако има някой идейка или линкче, ще се радвам да ми драсне едно Лично ;)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 22 яну 2008 23:17

Никъде не съм споменал че софтуера има общо с GPS-а ,просто препоръчах нещо което съм ползвал.В моя случай и двата GPS-а ползват един и същи софтуер на един и същи лаптоп.Просто Майкрософскиа си беше с USB към компа и при дълги преходи се зареждаше само компа :wink: Докато Холукса издържаше 4 ч. и се налагаше да се зарежда,и освен това забиваше доста често.Това ми беше тезата и не виждам какво точно не си разбрал.Не знам колко и къде използваш навигация ,но аз мога да твърдя че съм работил достатъчно с навигаций и са ме водили на места на който ти със сигурност не си бил. Нищо лично :D Основния проблем беше че като падне батерията на приемника и на лаптопа и ако нямаш две букси (запалки) се чудиш кое от двете да заредиш първо.

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Сря 23 яну 2008 0:40

radotom написа:Тааа... сега идва другия въпрос: Софтуера.... Пък ако може и да е без парииии.... :roll:
Ако има някой идейка или линкче, ще се радвам да ми драсне едно Лично ;)

Без пари - трудна работа :)

За Европа можеш да ползваш Microsoft MapPoint. Има една немска Marco Polo, която е с по-добро покритие в източна Европа. За България: http://bgroutingmap.hit.bg/

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Сря 23 яну 2008 20:06

radotom написа: Ако има някой идейка или линкче, ще се радвам да ми драсне едно Лично ;)

Прво- честито за придобивката и аз се каня от дълго време да си купя точно този модел, поради три причини:
1. Работи с батерия на нокия
2. Възможност за външна антена
3. SIRF III чип

... остана само винетката да купя и на дневен ред идва приемника! :D

Относто софта, Autoroute2007- има го в Замундата, но сега излезна IGO 8, в момента го разучавам ( на симулация, разбира се) има карта на БГ, звукова навигация на български и лично мен много ми харесва...
Има го вариянт за ПС и за ППС
Ако те интересува ИГО-то, мога да ти пратя линкове за софта и карти
Успех! :да:

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Сря 23 яну 2008 21:01

Радо, като стана дума за софт...
Ето едно java-приложение, което мисля, че ще върши добра работа:
http://mapnav.spb.ru/site/

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 23 яну 2008 21:29

Undertaker написа:Радо, като стана дума за софт...
Ето едно java-приложение, което мисля, че ще върши добра работа:
http://mapnav.spb.ru/site/

Това май на лаптоп не мога да го стартирам... или поне аз не успявам! :oops:

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Чет 24 яну 2008 7:35

Уфффф, аз мислех, че ще пускаш на лелефона...пък той нямал синьо зъбче...
Sorry, за което.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 24 яну 2008 14:50

хм ако е за колата си вземи холукс 236 има ги на метро стотина лева са,щото тоя дето го мисли6 трябва като гледам постояннно да е в запалката което е малко тъпо,а батерията на гсма ще падне много бързо ако ползваш навигацията!!от опит знам щото си ползвам томтом постоянно!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 24 яну 2008 16:04

iGolf написа:хм ако е за колата си вземи холукс 236 ...
:да: Точно това и направих вече!
Сега съм на тема софт за Лаптоп. ;)
Мисля, че колегите ми дадоха достатъчно мат'рял за размисъл и избор.
Благодаря! :bowdown :bowdown :bowdown
Ако въззникнат пак въпроси, пак ще питам ;)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

РЕ

Мнениеот amikus » Чет 24 яну 2008 17:52

Честито вчера си играх с лаптопа заврях му един блутут и се видяха с ГПС-а без проблем после му сложих аутороут 2007 и всичко беше ок.А на колегата разбирач относно зареждането ГПС-а се зарежда и през юсб не само от запалката има си кабелче та не виждам какъв е проблема?Холукса издържа 8 часа не 4!Кой знае какъв си уцелил. :lol: :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Re: РЕ

Мнениеот radotom » Чет 24 яну 2008 18:52

amikus написа:Честито вчера си играх с лаптопа заврях му един блутут и се видяха с ГПС-а без проблем...

Хе! То аз също му бучнах пишката и се видяха веднага, ама в стаята (под голяма козирка на тераса) хвана само 2 спътника, та не успя да ми каже къде съм.
Дръпнах си една версия на iGo, ама нещо не мога да се разбера с картата. Дава я затворена, а като карта дава само Видин.
Ауторута също съм го изтеглил, но не съм го пробвал още. За начало викам да разгледам как ще ми хареса Ozi Explorer ;)
Хмм... ам аз защо не видях да имам USB-кабелче в комплекта... :gruebel
Освен тези на зарядното други не видях... но не съм и търсил, де.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

гпс

Мнениеот amikus » Пет 25 яну 2008 12:43

GPSlim236 contacts to other device through Bluetooth device, compatible interface of RS-232 or USB,Ако нямаш такова кабелче може да си купиш ефтинко е моя си имаше в комплекта и се зарежда без ядове.При мен приемника отива на терасата че тука и на телефоните обхвата е наполовина.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 25 яну 2008 13:02

НЕ се правя на "разбирач" просто споделих мнение.Нещо против ли имаш А ? Дори колегата ти каза че в комплекта няма кабелче USB.В моя също нямаше.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”