Мнение за GPS-приемник HOLUX GR239
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Холукса е дърво, карах цяло лято из Европа с него.Има един жичен GPS на Microsoft в комплект с Ауто руут 2007 ,страхотия. Имаше улици който са в проект още.Примерно ми даде ул. Източна тангента без аз въобще да знам че така се казва и като за капак даде новия мост към Терминал 2 на Аерогарата при положение че там има само две дупки и малко арматура
.Холукса му пада много бързо батерията и ако си с Ноутбок примерно ти трябва още едно гнездо за зареждане все на нещо му се изхабва батерията. Майкрософския беше към 280 лв миналата година.

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
POLO PAVLETI написа:Холукса е дърво, карах цяло лято из Европа с него.Има един жичен GPS на Microsoft в комплект с Ауто руут 2007 ,страхотия. Имаше улици който са в проект още.Примерно ми даде ул. Източна тангента без аз въобще да знам че така се казва и като за капак даде новия мост към Терминал 2 на Аерогарата при положение че там има само две дупки и малко арматура.Холукса му пада много бързо батерията и ако си с Ноутбок примерно ти трябва още едно гнездо за зареждане все на нещо му се изхабва батерията. Майкрософския беше към 280 лв миналата година.
Аз като олигофрен дето всеки ден е с навигация искам да те попитам КАКВО ОБЩО ИМА СОФТУЕРА И КАРТАТА С ПРИЕМНИКА??????????????
Пуснал съм тестовете на приемника човека го е ползвал с софтуер който е професионален и не го ползва всеки!!батерията държи около 8 часа ама си има зарядно за кола какъв е проблема в случая и как реши че е ДЪРВО?Не е гармин ама за парите е супер.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Благодар на всички ви за мненията!
естно казано, възползвах се от съвета на Драго и от преди 3 часа съм горд собственик на HOLUX GPS236. Обявената цена беше 130 лева, но се оказа, че ако се представя като служител на фирмата ни, ще ползвам 10% отстъпка
Е, представих се!
Относно 240-то - имаше го и него във ВАЛИ Компютърс, на цена 136 лева (крайна, за потребител).
Тааа... сега идва другия въпрос: Софтуера.... Пък ако може и да е без парииии....
Ако има някой идейка или линкче, ще се радвам да ми драсне едно Лично

естно казано, възползвах се от съвета на Драго и от преди 3 часа съм горд собственик на HOLUX GPS236. Обявената цена беше 130 лева, но се оказа, че ако се представя като служител на фирмата ни, ще ползвам 10% отстъпка

Е, представих се!

Относно 240-то - имаше го и него във ВАЛИ Компютърс, на цена 136 лева (крайна, за потребител).
Тааа... сега идва другия въпрос: Софтуера.... Пък ако може и да е без парииии....

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Никъде не съм споменал че софтуера има общо с GPS-а ,просто препоръчах нещо което съм ползвал.В моя случай и двата GPS-а ползват един и същи софтуер на един и същи лаптоп.Просто Майкрософскиа си беше с USB към компа и при дълги преходи се зареждаше само компа
Докато Холукса издържаше 4 ч. и се налагаше да се зарежда,и освен това забиваше доста често.Това ми беше тезата и не виждам какво точно не си разбрал.Не знам колко и къде използваш навигация ,но аз мога да твърдя че съм работил достатъчно с навигаций и са ме водили на места на който ти със сигурност не си бил. Нищо лично
Основния проблем беше че като падне батерията на приемника и на лаптопа и ако нямаш две букси (запалки) се чудиш кое от двете да заредиш първо.

- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Тааа... сега идва другия въпрос: Софтуера.... Пък ако може и да е без парииии....![]()
Без пари - трудна работа

За Европа можеш да ползваш Microsoft MapPoint. Има една немска Marco Polo, която е с по-добро покритие в източна Европа. За България: http://bgroutingmap.hit.bg/
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа: Ако има някой идейка или линкче, ще се радвам да ми драсне едно Лично
Прво- честито за придобивката и аз се каня от дълго време да си купя точно този модел, поради три причини:
1. Работи с батерия на нокия
2. Възможност за външна антена
3. SIRF III чип
... остана само винетката да купя и на дневен ред идва приемника!

Относто софта, Autoroute2007- има го в Замундата, но сега излезна IGO 8, в момента го разучавам ( на симулация, разбира се) има карта на БГ, звукова навигация на български и лично мен много ми харесва...
Има го вариянт за ПС и за ППС
Ако те интересува ИГО-то, мога да ти пратя линкове за софта и карти
Успех!

- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Радо, като стана дума за софт...
Ето едно java-приложение, което мисля, че ще върши добра работа:
http://mapnav.spb.ru/site/
- radotom
- Модератор
Undertaker написа:Радо, като стана дума за софт...
Това май на лаптоп не мога да го стартирам... или поне аз не успявам!

- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
РЕ
Честито вчера си играх с лаптопа заврях му един блутут и се видяха с ГПС-а без проблем после му сложих аутороут 2007 и всичко беше ок.А на колегата разбирач относно зареждането ГПС-а се зарежда и през юсб не само от запалката има си кабелче та не виждам какъв е проблема?Холукса издържа 8 часа не 4!Кой знае какъв си уцелил.

- radotom
- Модератор
Re: РЕ
amikus написа:Честито вчера си играх с лаптопа заврях му един блутут и се видяха с ГПС-а без проблем...
Хе! То аз също му бучнах пишката и се видяха веднага, ама в стаята (под голяма козирка на тераса) хвана само 2 спътника, та не успя да ми каже къде съм.
Дръпнах си една версия на iGo, ама нещо не мога да се разбера с картата. Дава я затворена, а като карта дава само Видин.
Ауторута също съм го изтеглил, но не съм го пробвал още. За начало викам да разгледам как ще ми хареса Ozi Explorer

Хмм... ам аз защо не видях да имам USB-кабелче в комплекта...

Освен тези на зарядното други не видях... но не съм и търсил, де.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гпс
GPSlim236 contacts to other device through Bluetooth device, compatible interface of RS-232 or USB,Ако нямаш такова кабелче може да си купиш ефтинко е моя си имаше в комплекта и се зарежда без ядове.При мен приемника отива на терасата че тука и на телефоните обхвата е наполовина.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”