Мнения за двигател 1,4 аех . Поло 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Чет 10 яну 2008 21:14

Gesha_GTI написа:
Citoject написа:
Gesha_GTI написа:И аз мойто поло го взех преди 1месец и нещо,кво да ти кажа аз не очаквах за 1.4 мотор толко да върви,бая стабилно се развърта (казва го човек който е свикнал на голф ГТИ 112кс :roll: :lol: ) Пълна инжекция е,ако незнаеш да ти кажа,проблеми до колокото знам не прави,за 1месец над 1500км съм минал и съм си сменил само консумативи,стабилна колица мойта е дългата база можеш да я видиш в гаража...пожелавам ти безгрижно каране със нея...слаба страна са и скоростите малко каране без масло и после вадиш яко пари за това трябва редовно да го проверяваш и да следиш семерингите да не са отишли,щото и най-малкото каране без масло и после едно че трудно се намира такава скоростна кутия,едно че е много цифра. :wink:

Колега извинявай ще ми обясниш ли като на малоумен как се проверява маслото на скоростната кутия?В смисъл едно и също ли е това което си се проверява с оная щека :)
Ще съм ти много благодарен!!!!:)
Има ли опасност да изтече така докато го проверявам?
Не колега не е от пръчката за маслото.От доло на скоростите има една пробка,която като тръгнеш да отвиваш ако маслото в скоростите е на мах трябва да почне да тече,ако искаш утре ако имам време ще ти го снимам,защото в момента не ми се слиза до колата :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 10 яну 2008 21:32

Citoject написа:
Gesha_GTI написа:
Citoject написа:
Gesha_GTI написа:И аз мойто поло го взех преди 1месец и нещо,кво да ти кажа аз не очаквах за 1.4 мотор толко да върви,бая стабилно се развърта (казва го човек който е свикнал на голф ГТИ 112кс :roll: :lol: ) Пълна инжекция е,ако незнаеш да ти кажа,проблеми до колокото знам не прави,за 1месец над 1500км съм минал и съм си сменил само консумативи,стабилна колица мойта е дългата база можеш да я видиш в гаража...пожелавам ти безгрижно каране със нея...слаба страна са и скоростите малко каране без масло и после вадиш яко пари за това трябва редовно да го проверяваш и да следиш семерингите да не са отишли,щото и най-малкото каране без масло и после едно че трудно се намира такава скоростна кутия,едно че е много цифра. :wink:

Колега извинявай ще ми обясниш ли като на малоумен как се проверява маслото на скоростната кутия?В смисъл едно и също ли е това което си се проверява с оная щека :)
Ще съм ти много благодарен!!!!:)
Има ли опасност да изтече така докато го проверявам?
Не колега не е от пръчката за маслото.От доло на скоростите има една пробка,която като тръгнеш да отвиваш ако маслото в скоростите е на мах трябва да почне да тече,ако искаш утре ако имам време ще ти го снимам,защото в момента не ми се слиза до колата :wink:

Колега не съм те забравил просто неска не ми остана време сутринта имах работа след обяд ходих до личната че трябваше едни документи да оправям то па знаеш,пълно е с пенсионери-2 часа чаках,и викам аиде после ще ти го щракна и вадим телефона гледам нема батерия...Извинявай утре ще ти го снимам :!: :wink:
Само в момента немога да се сетя две пробки или една беше,утре ще го снимам и ще ти обясня какво трябва да правиш.Отново се извинявам за закаснението,Лека вечер :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 11 яну 2008 16:04

Колеба Citoject ето и снимките за които говорихме :wink:
Ето я пробката за маслото тя се отвива и от нея се долива масло

Изображение

Като легнеш пред колата от дясно ще видиш следната картинка,и съм ти показал кое трябва да отвиеш :wink:
Изображение

Ето и "приспособлението" с което аз сипвам маслото:
Изображение
Изображение
Изображение

Ако досипваш масло в тоя студ сипвай го помалко помалко да не се пресече :wink:

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Пет 11 яну 2008 18:04

Ей евала за отзивчивоста :D утре ще погледна...Такива хора правят форума велик!!! 8)

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пет 11 яну 2008 19:40

Citoject написа:Ей евала за отзивчивоста :D утре ще погледна...Такива хора правят форума велик!!! 8)

Колега прав си тоя форум наистина е велик
В доста форуми съм влизал но тук наистина
колегите са много отзивчиви.
Аве форумчето е 10+ :wink:

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Чет 24 яну 2008 16:39

аз искам само да попитам, къде е пропката за източване на маслото, в смисъл не е ли тая същата?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 24 яну 2008 18:36

ksp84 написа:аз искам само да попитам, къде е пропката за източване на маслото, в смисъл не е ли тая същата?

Tази дето съм дал снимки понагоре е контролната пробка,от нея само се следи колко масло има и се долива.Иначе пробката за източване е отдолу на скоростите...Ако не я знаеш каде се намира кажи и утре ще ти я снимам :roll: :wink:

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Чет 24 яну 2008 19:20

Колега снимай я защото и аз искам да видя къде се намира точно :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 24 яну 2008 20:20

Bahama man написа:Колега снимай я защото и аз искам да видя къде се намира точно :wink:

Добре колега мисля че утре ще ми остане време да ви я снимам...ако случайно не успея за събота обещавам че ще ви кача снимки :!: :wink:

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Пет 25 яну 2008 10:39

колеги и аз съм със същото поло , та едно въпросче.... колко ви дава градско това чудо , че тези дни малко ме изуми с разхода . Ако някой е засичал на скоро моля само малко цифрички да даде :)

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 25 яну 2008 12:37

Scout написа:колеги и аз съм със същото поло , та едно въпросче.... колко ви дава градско това чудо , че тези дни малко ме изуми с разхода . Ако някой е засичал на скоро моля само малко цифрички да даде :)

7-8л. бензин на 100км ама го пестим над 100 градско не го настъпвам и оборотите не преминават 3500 на никоя предавка...този разход е в умернео задръстване не некое дето седиш по 20мин на светофар :lol: :wink:

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Пет 25 яну 2008 14:01

еми значи си ми дава нормален разход да не се притеснявам :) мерси колега

hbnv

Да ти е честито колега.

Мнениеот hbnv » Пет 25 яну 2008 17:54

Във форума има писано за разхода, освен това имаш и катализатор - декларирай го за по-нисък данък в данъчното , на техническия преглед те си знаят. Има

Маслото на скоростната кутия да ти го смени майстор, като ти сменя маслото на двигателя и по същото време на следващата смяна до го провери - пари не взимат за това.

Трета година нямам проблеми. Запалването пали на половин оборот, даже и акумулатор след покупката от Илиянци не съм сменял.

Ако си карал нещо голямо разходът действително озадачава, но на хубавото лесно се свиква.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 26 яну 2008 22:38

Ето и снимките за които говорихме с колегите,на пробката за източване на маслото:
Като застанеш пред предната гума от шофьорската страна и погледнете пред нея назад към носача ще видите следната картинка,на която съм ви посочил пробката:
Изображение
Изображение
Ето я и от по-близо:
Изображение
Надявам се да съм ви помогнал :wink:

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Нед 27 яну 2008 14:36

евала батенце! number 1

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”