От около 1-2 години колата е със сини габарити и катаджиите винаги ползват това като коз, винаги добавят нещо от сорта "плюс това си със сини габарити, които са забранени...".Като се замисля има малко хора със синьо осветление на номера и сини габарити отпред.Нещо да ме успокоите
Няколко въпроса за КАТ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Няколко въпроса за КАТ...
Преди няколко месеца ми писаха акт за това че карам с допълнителни фарове за мъгла при добри метерологични условия, макар и тъмно.Това стана 3 дена следкато си ги монтирах, пуст късмет.Месец по-късно отидох да си взема контролния талон и ми бяха тръснали максимална глоба в размер на 20лв
и то за нищо и никва глупост.И досега не съм плащал глобата и не мисля да го правя.Какви са лихвите там и какво ще ме посъветвате?
От около 1-2 години колата е със сини габарити и катаджиите винаги ползват това като коз, винаги добавят нещо от сорта "плюс това си със сини габарити, които са забранени...".Като се замисля има малко хора със синьо осветление на номера и сини габарити отпред.Нещо да ме успокоите

- Mega75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re ...
Това е дива простотия. Съди ги. Аз карам от 5 години и на къси + халогени и през деня и не са ми правили проблеми. Ако се заядат за това ще ги побъркам. Това само в BG го има. Има коли, който при паленето на двигателя се включват халогените.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Re ...
Mega75 написа:Това само в BG го има.
Няма такъв филм. В цяла Европа е забранено да включваш фаровете за мъгла, когато не е необходимо!
Друг е въпроса, че вечер по нашите пътища винаги е необходимо!!! Според мен това трябва да е главното ти възражение - караш и с фаровете за мъгла за да виждаш дупките!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глобите би трябвало да излизат в данъчното. В повечето случаи наистина нищо не излиза, което е добре. Липсата на координация между данъчните и КАТ е супер за нас. Имай предвид, че няма такива филми от сорта да ти кажат: "Платете си глобата иначе не можете да си платите данъка!". Има си ред, по който се събират глобите. Той, макар и принудителен, не включва подобни изцепки на данъчните. Никой не може да откаже да приеме плащане от теб и никой не може вместо за данъка да ти вземе парите за глобата. За глобите има давност - 2 г. от налагането на наказанието. Всичко несъбрано повече от 2 г. се погасява по давност - не могат да ги събират принудително. Но глобите не "изчезват" и затова трябва при плащане на данъци и такси много да се внимава и ясно да се казва за какво точно плащаш!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
?!?!? И аз карам постоянно на къси и предни фарове за мъгла и никой до сега нищо не ми е казал... може би защото съм ги сложил на мястото на стандартните и не стърчат навън. Но както и да е, наистина виждам дупките с тях (в повечето случай ги пускам към 17 часа, може и по-рано, ако е дъждовно...) И защо по дяволите са ти направили проблем? Защо на едни правят, а на други не? Абе гати ши***ата държава!!!!!!!!
Аз по принцип съм твърдо за карането на фарове и през деня, а даже и на халогени, щото има такива идиоти, дето не те виждат изобщо!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Абе остави се, тук в Русе са най-малоумните катаджии, яко актове и фишове за глупости, да не говорим и че не вземат пари никога
Мен като ме спряха за проверка си забравих фаровете за мъгла, защото са на тоделен бутон и не съм свиканал още с тях и те за кво да се заядат.....идва ми след 5 минути на прозореца и ми казва, че щял да ми бъде съставен акт за това, че карам с допълнителни....бла бла бла.На всичкото отгоре бяха 5-ма, 1 патрулка и 3-ма на мотори, с кого да се разправяш, пък и аз сам, без свидетели
Голяма простотия, от близо 4 месеца е ад, преди това нямаше пуката кука, нищо, от тогава яко патрули, хайки и т.н., в централната част винаги има патрули с палки и като видят някой с фарове за мъгла или чужд номер и веднага го спират.Поне преди си спираха избирателно само за проверки, сега чакалят нарушители и хоп
Страшна простотия, това лято навъртяхме по морето почти 1500км без никой за нищо да ни глоби или пък да ни спре радар или нещо друго.Нямаше радари никъде, а за проверки ни спираха само в китен и на един пункт на пътя, защото минавахме редовно, но като ни научиха спряха да ни спират (спираха ни автоматично само като видеха Р-то отпред на номера
).Като се прибирахме към Русе колата поздаде багажа, от Шумен до Русе бяхме на 3 цилиндъра само и с мъка вземахме баирите, едвам докретахме, развивахме максимум 80км/час на равно и така, по баирите изпреварвахме тировете с 30-40 в насрещното, което беше мнооооого опасно
Стигаме до Русе и се спускаме по баира да влезем в Града, като бяхме на щрек за катаджии, понеже ви споменах, че от няколко месеца са се побъркали, и от насрещното никой не светка, а и минахме мястото дето обикновено седят......и какво стана, пред нас една жигула се влачи с 60 някъде и ние пускаме драгливата кочина по инерция и го изпреварваме със 70, без газ, без нищо и в тоя момент някой се сети да ни свене с фарове, но беше късно......скачаме на спирачките но и оня изскача отдалеко с палката и просто беше лудо псуване и ядове.....6 часа се мъкнем с тоя дарак с желанието да се приберем, защото тези 17 дена мотаене ни се сториха години и радост голяма, и тогава тия
ни спират в собствения ни град за превишена скорост, при условие, че от Шумен насам и да искахме, не можехме да превишаваме скоростта извънградско
Просто нямам думи, успяха да ни скапат нстроението, но пък не ни глобиха, защото тоя дето караше вече имаше един акт за превишена скорост и щяха да му вземат книжката на втория.....единия катаджия се навил да напише рапорт, защото другия вече бил писал
а и моя приятел все пак им казал, че е безработен студент (нали винаги те питат кво работиш като те спрат, редовен въпрос
).......
........ май аз съм единствения човек, който може да разкаже събитие от 2 изречения в текст от няколко страници

Страшна простотия, това лято навъртяхме по морето почти 1500км без никой за нищо да ни глоби или пък да ни спре радар или нещо друго.Нямаше радари никъде, а за проверки ни спираха само в китен и на един пункт на пътя, защото минавахме редовно, но като ни научиха спряха да ни спират (спираха ни автоматично само като видеха Р-то отпред на номера
ни спират в собствения ни град за превишена скорост, при условие, че от Шумен насам и да искахме, не можехме да превишаваме скоростта извънградско ........ май аз съм единствения човек, който може да разкаже събитие от 2 изречения в текст от няколко страници
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Tihon написа:NovobranecGT написа:.......
........ май аз съм единствения човек, който може да разкаже събитие от 2 изречения в текст от няколко страници![]()
![]()
Да, но за сметка на това е интересно Shocked +
Веднага като написах горния пост се сетих за една друга случка, но в нея има много екшън и опасни и безразсърдни работи, така че реших да я спестя с цел предпазване от порицаване, а и като знам, че тук хората са малко зле настроени спрямо по-бързото каране
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В повечето европейски страни глобяват и то яко ако са ти пуснати фаровете за мъгла защото ти свети и отзад червената ламба и дразни ужасно много. Така, че това е проблема и затова не трябва да се кара на фарове за мъгла. Освен това в закона е опоменато, че червен и син цвят светлини използват само едни специални МПС - тея дето са те спрели
Така, че няма какво да оспорваш. Добрата новина е, че наистина няма координация между КАТ и органите които събират парите от глобите, така че нямаш никакъв проблем - чакаш да минат 2 годинки и никой нищо не може да ти каже (или поне за сега е така - дано не приемат новите предложениа на вътрешния министър)
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В закона пише че използването на допълнителни светлини е разрешено само при намалена видимост и така нататъка. всяко нещо вписано в закона е предпоставка за заяждане от страна на органите на съответната служба. На всичкото отгоре напоследък навсякаде полицаите са по минимум 3 на брои, нататъка вие си знаете.
Лятото на излизане от албена специално ни спряха да ни пожелая приятен път и да ни оведомят че не можеме да продължиме движението си преди да изключиме допълнително монтираните светлини за мъгла защото употребата им в конкретната ситуация противоречи на член не знам си кои - е тва бяха хората, интелигентно без да се заяждат без нищо.
В петък вечер ме спряха в китното българско градче Костинброд, карах на дълги и със включени съответните светлини, обаче като видях съответната палка веднага ги изключих и включих на къси.Въпросния катаджия ми се засмя и ми направи забележка проверка, половин час ми писа данните в съответния тефтер, през което време станах неволен свидетел на следната случка:
Спират колегите му (бяха 4ма човека, не съм много сигурен но поне 4ма) една кака готина с пежо 406 и и обясняват най- интелигентно че не и свети единият фар. Тя съответно им обяснява че фара свети, а кажете ми има ли такъв спор. По мое мнение фара светеше но не беше настроен и светеше ниско, но кажете ми има ли такъв прецедент - тя истъква в своя защита факта че колата е снабдена с компиутър които сигнализира ако не свети фара - а те истъкват факта че са Няколко човека:) Накрая я пуснаха да си ходи без каквото и да било намекване за почерпване - просто си поговориха. През това време аз кротко си седя в колата в 12 часа вечерта, вече ми се спи, а моя човек ми държи книжкатаи ме записва в некъв тефтер, ебати писането му удари:
И тогава се появи самият Той - Бесният Селянин:) Виждам срещу мене се задава едно око ревящо на мощност чудовище (най-вероятно илиеско), веднага разпознавам по кръглият фар че става дума за голф 2, приближава се и вече се разпознава номера започващ със СО, светещ само един фар, всички видове пръскалки и накити, и тогава, в този момент полицаите се почувстваха прекрасно, на лицето на всеки един от тях блесна осмивка, моя човек деликатно захвърли книжката ми на капака на патрулката и щяха да се изпобият в борбатаси кои да го спре. Тогава, задаващият се индивид намали, направи рязко обратен завои и със мръсна гас се скри в ноща. Тогава всички полицай наведоха смирено глава, чусе възглас"ебати селянина" от някои от тях и наи накрая ми върнаха книжката (събудиха ме че вече заспивах) и ме посъветваха да не карам с включени светлини за мъгла защото не било редно, пречело на не знам си кои и незнам си какво:
Но ето и моето обяснение, прекъснато на 2рото изречение с думите лека вечер: (поблуикувам много съкратена версия)
аз съм ученик, сутринта закусих баница но не пих боза защото........, свърших късно училище, пребрах се до нас кадето трябваше да........ и стана късно, но се наложи да тръгна за село(добре че не отвориха багажника да видят пивоварнатада ИМ стане ясно каде отивам), стана късно но трябва да съм там, че баба и дядо утре колят в 6 сутрината прасето което.................. и също така са го хранили със............. и не знам си какво и трябва да съм там. Обаче аз живея ............. в софия и най-прекият път ми е по околовръстното , което е безкраино разбито, в участъка около.................. има една голяма дупка, каде миналата седмица гошо(пешо или не знам ощще кои) попадна и си изкриви джантата и като му казах че тръгвам на път, ми пожела успех, защото това са си 30 километра:) и ме посъветва да внимавам, защотот................ за дупаката и аз си пуснах халогенките за да имам по добра видимост... и пропълзах....... и обядвах краставици и ........... не ги изключих защото на село трябва да ми на по един черен път.. и утре ще закусвам........... и заменететочките с илюстрация и ако не ви набият полицаите не спираитеда им говорите докато не се откажат да ви вземат точки пари и каквото там искат. при мене подейства на второто изречение.
І:):)
Лятото на излизане от албена специално ни спряха да ни пожелая приятен път и да ни оведомят че не можеме да продължиме движението си преди да изключиме допълнително монтираните светлини за мъгла защото употребата им в конкретната ситуация противоречи на член не знам си кои - е тва бяха хората, интелигентно без да се заяждат без нищо.
В петък вечер ме спряха в китното българско градче Костинброд, карах на дълги и със включени съответните светлини, обаче като видях съответната палка веднага ги изключих и включих на къси.Въпросния катаджия ми се засмя и ми направи забележка проверка, половин час ми писа данните в съответния тефтер, през което време станах неволен свидетел на следната случка:
Спират колегите му (бяха 4ма човека, не съм много сигурен но поне 4ма) една кака готина с пежо 406 и и обясняват най- интелигентно че не и свети единият фар. Тя съответно им обяснява че фара свети, а кажете ми има ли такъв спор. По мое мнение фара светеше но не беше настроен и светеше ниско, но кажете ми има ли такъв прецедент - тя истъква в своя защита факта че колата е снабдена с компиутър които сигнализира ако не свети фара - а те истъкват факта че са Няколко човека:) Накрая я пуснаха да си ходи без каквото и да било намекване за почерпване - просто си поговориха. През това време аз кротко си седя в колата в 12 часа вечерта, вече ми се спи, а моя човек ми държи книжкатаи ме записва в некъв тефтер, ебати писането му удари:
И тогава се появи самият Той - Бесният Селянин:) Виждам срещу мене се задава едно око ревящо на мощност чудовище (най-вероятно илиеско), веднага разпознавам по кръглият фар че става дума за голф 2, приближава се и вече се разпознава номера започващ със СО, светещ само един фар, всички видове пръскалки и накити, и тогава, в този момент полицаите се почувстваха прекрасно, на лицето на всеки един от тях блесна осмивка, моя човек деликатно захвърли книжката ми на капака на патрулката и щяха да се изпобият в борбатаси кои да го спре. Тогава, задаващият се индивид намали, направи рязко обратен завои и със мръсна гас се скри в ноща. Тогава всички полицай наведоха смирено глава, чусе възглас"ебати селянина" от някои от тях и наи накрая ми върнаха книжката (събудиха ме че вече заспивах) и ме посъветваха да не карам с включени светлини за мъгла защото не било редно, пречело на не знам си кои и незнам си какво:
Но ето и моето обяснение, прекъснато на 2рото изречение с думите лека вечер: (поблуикувам много съкратена версия)
аз съм ученик, сутринта закусих баница но не пих боза защото........, свърших късно училище, пребрах се до нас кадето трябваше да........ и стана късно, но се наложи да тръгна за село(добре че не отвориха багажника да видят пивоварнатада ИМ стане ясно каде отивам), стана късно но трябва да съм там, че баба и дядо утре колят в 6 сутрината прасето което.................. и също така са го хранили със............. и не знам си какво и трябва да съм там. Обаче аз живея ............. в софия и най-прекият път ми е по околовръстното , което е безкраино разбито, в участъка около.................. има една голяма дупка, каде миналата седмица гошо(пешо или не знам ощще кои) попадна и си изкриви джантата и като му казах че тръгвам на път, ми пожела успех, защото това са си 30 километра:) и ме посъветва да внимавам, защотот................ за дупаката и аз си пуснах халогенките за да имам по добра видимост... и пропълзах....... и обядвах краставици и ........... не ги изключих защото на село трябва да ми на по един черен път.. и утре ще закусвам........... и заменететочките с илюстрация и ако не ви набият полицаите не спираитеда им говорите докато не се откажат да ви вземат точки пари и каквото там искат. при мене подейства на второто изречение.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
значи много се кефя на дългите ви постинги...но за лихвата
като те уведомят официално, че дължиш пари и ти дадат 7 дни да си ги платиш, след като изтекат 7-те дни и не платиш почва да се трупа лихва в размер на 10%+основния лихвен процент, т.е. около 12-12% на година
в софия за 20-30 лв. не се занимават, за Русе не знам...
но се предлага да се промени зцакона именно с оглед несъбираемостта на глобите да не можеш нищо да правиш с колата-данъци, прегледи, прехвърляния, ако не си изчистиш глобите.....
п.с. след официална справка и напомняне от колегата лойър се оказа че съм доста тъп
и ЛИХВИ ВЪРХУ ГЛОБИ НЕ СЕ ДЪЛЖАТ
сори за грешката
като те уведомят официално, че дължиш пари и ти дадат 7 дни да си ги платиш, след като изтекат 7-те дни и не платиш почва да се трупа лихва в размер на 10%+основния лихвен процент, т.е. около 12-12% на година
в софия за 20-30 лв. не се занимават, за Русе не знам...
но се предлага да се промени зцакона именно с оглед несъбираемостта на глобите да не можеш нищо да правиш с колата-данъци, прегледи, прехвърляния, ако не си изчистиш глобите.....
п.с. след официална справка и напомняне от колегата лойър се оказа че съм доста тъп
сори за грешката
Последна промяна от Pichaga на Вто 11 окт 2005 9:23, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”