Снимката е от форума но и на моята тройка го има та се зачудих за какво служи ....бая материал има за да е случайно там ??
За какво служи това ??
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За какво служи това ??
Снимката е от форума но и на моята тройка го има та се зачудих за какво служи ....бая материал има за да е случайно там ??
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:Туй жилязу тежи към кило и отгоре малко ми е странно защо е сложено ама щом колегата казва явно е така
Проверих да не е некакъв индуктивен датчик-неподвижната му част не е
дали не е магнит за да дърпа примерно стружки от картера- тъпо
Бая токмак е и е с идеални ръбове....нещо тъпо ще да е,може и колегата да е прав ,невиждам за какво друго предназначение може да служи ??
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- znainainai
vaskoto1 написа:това ако ти се развият болтовете на карето му пречи да падне на земята. без да го развиеш-не можеш да извадиш полуоската...![]()
не знам защо трябва да е такъв кютук-може и да има друга основна функция-аз поне това съм забелязал досега като вероятно предназначение...
Айде на 2.0 ясно ама свалях кутия на Ibiza 1.3mi там за какъв чеп са го сложили 1.3 55к.с. много трудно ша накъса болтовете на полуоските при рязко тръгване,то ABF-а не мое да ги накъса па да не говорим за 1.3,но наистина без да се махне тоя кютюк не може да се свали полуоската. Просто НЯМА от къде да се бръкне за болтовете
Точно така.Нарича се "демфер" и го има в различни марки и модели,в звисимост от годината на производство.jagler написа:да ти обира вибрациите на предния мост,някои го махат,аз преди едни пишман майстори ми го бяха свалили,че после добре че се усетих и се върнах да го търся...
До преди 10-15 години много малко коли имаха такива.И обикновено имаха проблем.Най-вече с вибрациите по купето.Производителите просто и ефикасно решиха "проблема"...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:vaskoto1 написа:това ако ти се развият болтовете на карето му пречи да падне на земята. без да го развиеш-не можеш да извадиш полуоската...![]()
не знам защо трябва да е такъв кютук-може и да има друга основна функция-аз поне това съм забелязал досега като вероятно предназначение...
Айде на 2.0 ясно ама свалях кутия на Ibiza 1.3mi там за какъв чеп са го сложили 1.3 55к.с. много трудно ша накъса болтовете на полуоските при рязко тръгване,то ABF-а не мое да ги накъса па да не говорим за 1.3,но наистина без да се махне тоя кютюк не може да се свали полуоската. Просто НЯМА от къде да се бръкне за болтовете
А аз защо си мисля, че до сега не съм свалял тая тежест като развивам полуоски, вие с какво развивате
- znainainai
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”