За какво служи това ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За какво служи това ??

Мнениеот Ronin » Пет 03 авг 2007 22:56

Изображение

Снимката е от форума но и на моята тройка го има та се зачудих за какво служи ....бая материал има за да е случайно там ?? :D

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 23:40

да ти обира вибрациите на предния мост,някои го махат,аз преди едни пишман майстори ми го бяха свалили,че после добре че се усетих и се върнах да го търся... :wink:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 04 авг 2007 0:14

Туй жилязу тежи към кило и отгоре малко ми е странно защо е сложено ама щом колегата казва явно е така :D

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 04 авг 2007 0:24

znainainai написа:Туй жилязу тежи към кило и отгоре малко ми е странно защо е сложено ама щом колегата казва явно е така :D

Проверих да не е некакъв индуктивен датчик-неподвижната му част не е
дали не е магнит за да дърпа примерно стружки от картера- тъпо

Бая токмак е и е с идеални ръбове....нещо тъпо ще да е,може и колегата да е прав ,невиждам за какво друго предназначение може да служи ??

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Съб 04 авг 2007 8:35

Сложено е ако колата е със синхро да държи предницата на земята да не се изпрявя от мощността.

Извиняваите за спама, ама много ми се искаше да го кажа.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 04 авг 2007 9:09

това ако ти се развият болтовете на карето му пречи да падне на земята. без да го развиеш-не можеш да извадиш полуоската... :wink:
не знам защо трябва да е такъв кютук-може и да има друга основна функция-аз поне това съм забелязал досега като вероятно предназначение... :dontknow:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 04 авг 2007 9:37

vaskoto1 написа:това ако ти се развият болтовете на карето му пречи да падне на земята. без да го развиеш-не можеш да извадиш полуоската... :wink:
не знам защо трябва да е такъв кютук-може и да има друга основна функция-аз поне това съм забелязал досега като вероятно предназначение... :dontknow:

Айде на 2.0 ясно ама свалях кутия на Ibiza 1.3mi там за какъв чеп са го сложили 1.3 55к.с. много трудно ша накъса болтовете на полуоските при рязко тръгване,то ABF-а не мое да ги накъса па да не говорим за 1.3,но наистина без да се махне тоя кютюк не може да се свали полуоската. Просто НЯМА от къде да се бръкне за болтовете :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 04 авг 2007 9:45

прост предпазител-в слу4аи 4е се развият болтовете да не падне полуоската на земята и да стане по голяма беля;при колите със задно предаване има пак такива планки

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Съб 04 авг 2007 10:59

niks76 написа:прост предпазител-в слу4аи 4е се развият болтовете да не падне полуоската на земята и да стане по голяма беля;при колите със задно предаване има пак такива планки
:да:

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Съб 04 авг 2007 22:30

jagler написа:да ти обира вибрациите на предния мост,някои го махат,аз преди едни пишман майстори ми го бяха свалили,че после добре че се усетих и се върнах да го търся... :wink:
Точно така.Нарича се "демфер" и го има в различни марки и модели,в звисимост от годината на производство.
До преди 10-15 години много малко коли имаха такива.И обикновено имаха проблем.Най-вече с вибрациите по купето.Производителите просто и ефикасно решиха "проблема"... :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 04 авг 2007 22:48

znainainai написа:
vaskoto1 написа:това ако ти се развият болтовете на карето му пречи да падне на земята. без да го развиеш-не можеш да извадиш полуоската... :wink:

Айде на 2.0 ясно ама свалях кутия на Ibiza 1.3mi там за какъв чеп са го сложили 1.3 55к.с. много трудно ша накъса болтовете на полуоските при рязко тръгване,то ABF-а не мое да ги накъса па да не говорим за 1.3,но наистина без да се махне тоя кютюк не може да се свали полуоската. Просто НЯМА от къде да се бръкне за болтовете :D

А аз защо си мисля, че до сега не съм свалял тая тежест като развивам полуоски, вие с какво развивате :?: Колкото до функцията на това нещо, то със сигурност не е да не падат полуоските, защото те си имат достатъчно болтове да ги държат, че трябва да се мажат и против саморазвиване....Не случайно е толкова тежко и е с такава форма, инженерите не разхищават току така материал :wink: Аз залагам че е гасител на трептения/вибрации :?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 05 авг 2007 7:22

1H0 199 322 H balance weight for engines:ABF,ABS,AEA,AAM,ABD,ADY,AEK,ADZ,ABU,2E,AEP
Наистина е балансьор :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”