Питане за клаксон
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Питане за клаксон
Колеги искам да запитам става ли клаксон от Рено 19 да го сложа на мястото на Венто защото високият ми тон е изгорял а разполагам с такъв от Рено 19.Благодаря предварително.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за клаксон
е що да не става.само куплунзите сигурно са различни,виж там как ще вържеш кабела и къде ще го закачиш..все бачка на 12волта няма причина да не стане 
- PavlinPufi
Мисълта ми е тези релета да не би да имат някаква разлика.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
не би трябвало.не разбирам много де но няма разлика...в крайна сметка отиват 12 волта на тромбата и това е.аз дори мисля да си сложа още една ,ако няма да се прецака нещо,че ми е писнало от тъпанари поне малко да им пищят ушите.ама това по-натам де ,последния проблем ми е това
нека все пак някой по-запознат колега каже,н според мен няма от къде да дойде проблем.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Абе тези клаксони от Рено май бяха с обратната резба
В смисъл на голфетките са с два извода: на единия имаме постоянен плюс, а на другия се подава маса от волана. На Рено е с един извод на който се подава плюс от волана, а корпуса е твърда маса. В този ред на мисли, трябва да изолираш корпуса от маса иначе ще ти пищи постоянно. Виж как стоят нещата, не съм сигурен на 100%, но май така беше...
В смисъл на голфетките са с два извода: на единия имаме постоянен плюс, а на другия се подава маса от волана. На Рено е с един извод на който се подава плюс от волана, а корпуса е твърда маса. В този ред на мисли, трябва да изолираш корпуса от маса иначе ще ти пищи постоянно. Виж как стоят нещата, не съм сигурен на 100%, но май така беше...-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам некви спомени че от волана на голфовете се подава + ?
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
orlin4ooo написа:аз имам некви спомени че от волана на голфовете се подава + ?
Скоро имах проблем точно с клаксона който не ми работеше от както съм си купил колата(vw pasat)за което стана дума и във форума. Беше голям шок за мен и ми трябваш доста време до като открия проблема , защото не виждах логика в това на волана да има обозначение за двете клеми едната с плюс другата с минус а като се замислиш че като допреш едната с другата ще даде на късо, но това ако наистина има и плюс и минус,това обаче не е така и много заблуждава . Това е чисто и просто един ключ който фактически затваря една верига когато го натискаш в случая подава плюса който се взима от една клема на волана като отвеждането до тромбата става по
лоста на волана чрез втулката разположена на него.С една дума маса има постоянно на едната клема на тромбата като може да е пусната от всякъде(имам предвид че я има по цялата кола) , а от волана се подава плюса.
Дано ти помогне, успех!!
- PavlinPufi
Не съм се опитвал да ги слагам защото в момента нямам време.Буксите на клаксона на Реното са с по 2 извода.Не се сещам на Вентото как бяха но скоро ще ги сваля.Клаксоните на Реното бяха хванати оригинално с по една планка за корпуса на шасито.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”