От коя бензиностанция зареждаме
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Колеги аз зареждам от Лукойл , утре ми предстои патуване и мисля да си заредя 20 лева газ от Лукойл пак но се чудя да ли ще ми дадът карта за 5 ст намаление от цените на горивата повече инфо тук
http://www.lukoil.bg/promo.htm , тъй като не видях да пише ,че газта е включена в промоцията се допитвам до вас,все пак някой колега може да има такава карта след като е заредил количество газ 20 литра.

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
в петък ми свърши газта и напълних - до горе на OMV - 42литра
странното е че по документи бутилката ми е 42литра, но викам си нещо се е прецакала сондата. От там тръгвам извънградско и пак свършва гаста - но за "щастие" наоколо няма OMV и сипвам на ЕКО - о чудо догоре е 36 литра, пък и колата се отпуши.
В заключение от 7 години сипвах само на ОМV.
П.С. гледам и разхода ми намалял след случая.....
странното е че по документи бутилката ми е 42литра, но викам си нещо се е прецакала сондата. От там тръгвам извънградско и пак свършва гаста - но за "щастие" наоколо няма OMV и сипвам на ЕКО - о чудо догоре е 36 литра, пък и колата се отпуши.
В заключение от 7 години сипвах само на ОМV.
П.С. гледам и разхода ми намалял след случая.....
- tskostov
- Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Hertz написа:Shell - събирам си точки![]()
за какво са ти тия точки.....и аз събирах,ама си няма файда...... в каталога им само боклуци--некви шоколадчета,които реално излизат на по ...... я да го сметнеме...... една бира е 99 точки....... един литър нафта е 1 точка и 1,88, та тия 99 точки излизат на ..... 99х1.88=
=186.12 лв....... е сори,ама една кърджава бира не ми струва близо 200 лв......хахахаха та една бира туборк,каквато е 99 точки е не повече от 1.50лв в някое нормално кафе........
всичко това си е мое мнение.......
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае.hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Лично аз сипвах газ на OMV дълго време докато преди около 2 год. през зимата не спря да ми върви. След това почнах да сипвам газ на OPET-така ме посъветваха и да ви кажа съм доста доволен...колата си върви а разхода си е съвсем приличен (да не кажа малък). Бензин сипвам доста по-рядко и където ми падне, защото така или иначе карам само докато загрее
П.П. Да ви кажа -най гадната газ съм сипвал на ЛУКОЙЛ-Бургас...колата буквално спря да върви- почна да вдига 140 макс за около 6 км. Даже помислих че се е прецакала, докато не сипах друга газ и всичко се оправи (за пояснение нормално вдига 200 на газ)
П.П. Да ви кажа -най гадната газ съм сипвал на ЛУКОЙЛ-Бургас...колата буквално спря да върви- почна да вдига 140 макс за около 6 км. Даже помислих че се е прецакала, докато не сипах друга газ и всичко се оправи (за пояснение нормално вдига 200 на газ)

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
connor cane написа:Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае.hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават![]()
![]()
Аз пък дочух друго.
Наистина всичкия бензин е от Лукойл, но понеже вече всяка голяма верига бензиностанции си имат контрол на качеството, ако случайно се получи калпава партида Лукойл я пръска по своите бензиностанции.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.
Иначе аз зареждам на Лукойл 4км и горе-долу бива.
И аз имам карта за -5ст така че това ми е като допълнителна мотивация
.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.
Иначе аз зареждам на Лукойл 4км и горе-долу бива.
И аз имам карта за -5ст така че това ми е като допълнителна мотивация
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Може би визираш тъй наречените "франчайзингови бензиностанции", които най-общо казано използват марка и ноу-хау на голяма компания -примерно Шел или ОМВ. Самите обекти като такива са собственици на юридически или физически лица, които плащат на компаниите с утвърден имидж и дългогодишен опит в бизнеса, за да асоциират своята бензиностанция с известната марка. Предполагам това имаш предвид под "чорбаджии"Muncho написа:@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
).
Доколкото знам, те май не могат да си позволяват много волности с игра в качеството и грамажа, защото от централите на компаниите им правят неочаквани проверки, и при такъв случаи може да им бъде прекратен франчайзинговия договор. Просто защото по този начин подронват престижа на марката и от това страдат всички нейни обекти. И тогава ОМВ Дървеница, която цяла София знае, да речем, става бензиностанцията на бай Спас - дали някой ще остане солидарен към него и ще продължи да зарежда там, ако ОМВ му отнемат бренда заради прегрешения и далавери.

tskostov написа:Hertz написа:Shell - събирам си точки![]()
за какво са ти тия точки.....и аз събирах,ама си няма файда...... в каталога им само боклуци--некви шоколадчета,които реално излизат на по ...... я да го сметнеме...... една бира е 99 точки....... един литър нафта е 1 точка и 1,88, та тия 99 точки излизат на ..... 99х1.88==186.12 лв....... е сори,ама една кърджава бира не ми струва близо 200 лв......хахахаха та една бира туборк,каквато е 99 точки е не повече от 1.50лв в някое нормално кафе........
всичко това си е мое мнение.......иначе и аз зареждам от шел както съм написал по горе,ама вече не позвам тая карта......
те точките са като бонус, все пак туборга ти излиза 186.12 лева, ако тези 99 литра нафта си си ги сипал в жапанките, а не в резервоара
пък и аз сипвам газчица
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”