Muncho написа:@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.
).
Може би визираш тъй наречените "франчайзингови бензиностанции", които най-общо казано използват марка и ноу-хау на голяма компания -примерно Шел или ОМВ. Самите обекти като такива са собственици на юридически или физически лица, които плащат на компаниите с утвърден имидж и дългогодишен опит в бизнеса, за да асоциират своята бензиностанция с известната марка. Предполагам това имаш предвид под "чорбаджии"
Доколкото знам, те май не могат да си позволяват много волности с игра в качеството и грамажа, защото от централите на компаниите им правят неочаквани проверки, и при такъв случаи може да им бъде прекратен франчайзинговия договор. Просто защото по този начин подронват престижа на марката и от това страдат всички нейни обекти. И тогава ОМВ Дървеница, която цяла София знае, да речем, става бензиностанцията на бай Спас - дали някой ще остане солидарен към него и ще продължи да зарежда там, ако ОМВ му отнемат бренда заради прегрешения и далавери.
