От коя бензиностанция зареждаме

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

От коя бензиностанция зареждате?

Анкетата завърши на Нед 16 сеп 2007 12:40

Лукойл
58
42%
Петрол
8
6%
ОМВ
43
31%
Шел
10
7%
Екопертолиум
14
10%
ОПЕТ
6
4%

Общо гласове: 139
MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Сря 18 юли 2007 20:29

Колеги аз зареждам от Лукойл , утре ми предстои патуване и мисля да си заредя 20 лева газ от Лукойл пак но се чудя да ли ще ми дадът карта за 5 ст намаление от цените на горивата повече инфо тук :arrow: http://www.lukoil.bg/promo.htm , тъй като не видях да пише ,че газта е включена в промоцията се допитвам до вас,все пак някой колега може да има такава карта след като е заредил количество газ 20 литра. :lol: 8) :wink: :wink:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 18 юли 2007 22:58

Shell - събирам си точки :oops: :roll:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 18 юли 2007 23:00

Hertz написа:Shell - събирам си точки :oops: :roll:

И аз :Mr Green Fun Пък и от 100 октановия съм доволен!!! Единствено ми е харесвал 100 октановия повече на ЕКО кинитрон :!:

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 19 юли 2007 1:01

в петък ми свърши газта и напълних - до горе на OMV - 42литра
странното е че по документи бутилката ми е 42литра, но викам си нещо се е прецакала сондата. От там тръгвам извънградско и пак свършва гаста - но за "щастие" наоколо няма OMV и сипвам на ЕКО - о чудо догоре е 36 литра, пък и колата се отпуши.
В заключение от 7 години сипвах само на ОМV.

П.С. гледам и разхода ми намалял след случая.....

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 19 юли 2007 1:07

за какво са ти тия точки.....и аз събирах,ама си няма файда...... в каталога им само боклуци--некви шоколадчета,които реално излизат на по ...... я да го сметнеме...... една бира е 99 точки....... един литър нафта е 1 точка и 1,88, та тия 99 точки излизат на ..... 99х1.88= :stll think: =186.12 лв....... е сори,ама една кърджава бира не ми струва близо 200 лв......хахахаха та една бира туборк,каквато е 99 точки е не повече от 1.50лв в някое нормално кафе........

всичко това си е мое мнение....... :P иначе и аз зареждам от шел както съм написал по горе,ама вече не позвам тая карта......

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Чет 19 юли 2007 8:56

"Лукойл", често зареждам и газ на "Темпо", обаче го няма в анкетата. И малко офф - така ли ми се струва или по различните бензиностанции на големите вериги е различно качеството на горивата?

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 19 юли 2007 9:11

Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 19 юли 2007 12:10

hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават
Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае. :idea: :wink: :arrow:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 19 юли 2007 12:38

MiroslavStanchev написа:, тъй като не видях да пише ,че газта е включена в промоцията се :

включена е,2 ст. отстъпка :) онзи ден зареждах

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 19 юли 2007 12:43

Лично аз сипвах газ на OMV дълго време докато преди около 2 год. през зимата не спря да ми върви. След това почнах да сипвам газ на OPET-така ме посъветваха и да ви кажа съм доста доволен...колата си върви а разхода си е съвсем приличен (да не кажа малък). Бензин сипвам доста по-рядко и където ми падне, защото така или иначе карам само докато загрее
П.П. Да ви кажа -най гадната газ съм сипвал на ЛУКОЙЛ-Бургас...колата буквално спря да върви- почна да вдига 140 макс за около 6 км. Даже помислих че се е прецакала, докато не сипах друга газ и всичко се оправи (за пояснение нормално вдига 200 на газ) :maaad:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 19 юли 2007 12:48

connor cane написа:
hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават
Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае. :idea: :wink: :arrow:

Аз пък дочух друго.
Наистина всичкия бензин е от Лукойл, но понеже вече всяка голяма верига бензиностанции си имат контрол на качеството, ако случайно се получи калпава партида Лукойл я пръска по своите бензиностанции. :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 19 юли 2007 13:02

@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.

Иначе аз зареждам на Лукойл 4км и горе-долу бива.
И аз имам карта за -5ст така че това ми е като допълнителна мотивация :).

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 19 юли 2007 15:44

Muncho написа:@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.
).
Може би визираш тъй наречените "франчайзингови бензиностанции", които най-общо казано използват марка и ноу-хау на голяма компания -примерно Шел или ОМВ. Самите обекти като такива са собственици на юридически или физически лица, които плащат на компаниите с утвърден имидж и дългогодишен опит в бизнеса, за да асоциират своята бензиностанция с известната марка. Предполагам това имаш предвид под "чорбаджии" :012:
Доколкото знам, те май не могат да си позволяват много волности с игра в качеството и грамажа, защото от централите на компаниите им правят неочаквани проверки, и при такъв случаи може да им бъде прекратен франчайзинговия договор. Просто защото по този начин подронват престижа на марката и от това страдат всички нейни обекти. И тогава ОМВ Дървеница, която цяла София знае, да речем, става бензиностанцията на бай Спас - дали някой ще остане солидарен към него и ще продължи да зарежда там, ако ОМВ му отнемат бренда заради прегрешения и далавери. :don't worry :beer

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 19 юли 2007 22:42

tskostov написа:

за какво са ти тия точки.....и аз събирах,ама си няма файда...... в каталога им само боклуци--некви шоколадчета,които реално излизат на по ...... я да го сметнеме...... една бира е 99 точки....... един литър нафта е 1 точка и 1,88, та тия 99 точки излизат на ..... 99х1.88= :stll think: =186.12 лв....... е сори,ама една кърджава бира не ми струва близо 200 лв......хахахаха та една бира туборк,каквато е 99 точки е не повече от 1.50лв в някое нормално кафе........

всичко това си е мое мнение....... :P иначе и аз зареждам от шел както съм написал по горе,ама вече не позвам тая карта......

те точките са като бонус, все пак туборга ти излиза 186.12 лева, ако тези 99 литра нафта си си ги сипал в жапанките, а не в резервоара :roll: :twisted:

пък и аз сипвам газчица :P

Потребителски аватар
paparak23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paparak23 » Пет 20 юли 2007 8:33

Аз зареждам където ми падне ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”