Hertz написа:Shell - събирам си точки![]()
Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае.hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават
connor cane написа:Почти цялото гориво в България, а и в голяма част от другите страни на Балканския полуостров е от ЛУКОЙЛ - НЕФТОХИМ - просто са монополисти. А как различните бензиностанции го джуркат и кръщават - един Бог знае.hilqdarka написа:Лукоил, омв, шел, петрол той бензина от едно място идва въпроса е кои бензиностанции сипват, колкото показва на колонката и следят ли за качеството на горивото което получават![]()
![]()
Може би визираш тъй наречените "франчайзингови бензиностанции", които най-общо казано използват марка и ноу-хау на голяма компания -примерно Шел или ОМВ. Самите обекти като такива са собственици на юридически или физически лица, които плащат на компаниите с утвърден имидж и дългогодишен опит в бизнеса, за да асоциират своята бензиностанция с известната марка. Предполагам това имаш предвид под "чорбаджии"Muncho написа:@connor cane ако беше прочел предишните теми по въпроса щеше да знаеш че всяка бензиностанциика от големите вериги си има свой чорбаджия който определя до голамя степен колко и какви химии и шлака да налива в голЕмите резервоари.
Затова ако искаш да разбереш къде тунджата я бива най-добре питай за точни колонки... а не само за името на табелата с цените.
).
tskostov написа:Hertz написа:Shell - събирам си точки![]()
за какво са ти тия точки.....и аз събирах,ама си няма файда...... в каталога им само боклуци--некви шоколадчета,които реално излизат на по ...... я да го сметнеме...... една бира е 99 точки....... един литър нафта е 1 точка и 1,88, та тия 99 точки излизат на ..... 99х1.88==186.12 лв....... е сори,ама една кърджава бира не ми струва близо 200 лв......хахахаха та една бира туборк,каквато е 99 точки е не повече от 1.50лв в някое нормално кафе........
всичко това си е мое мнение.......иначе и аз зареждам от шел както съм написал по горе,ама вече не позвам тая карта......
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта