Pichaga написа:сградата е била собственост на собствениците на Лаваца Клуб на Витошка, правили са преустройство без разрешение и вероятно са бутнали носещи стени и трегери![]()
Sir T написа:на кръстовището на Алабин с Графа (по диагонал от падналата сграда) преди няколко месеца падна огромно парче мазилка падна на сантиметри от жена ми ... по чудо не я уби.. обади ми се плачейки по телефона .. в центъра на "столицата" се сриват сгради и падат парчета .. всички магазинни площи отдолу са лъснати, осветени, а от горе се рушат. Не е истина каква мизерия е в тези стари жилища. Аз живея на Граф Игнатиев и виждам в блока ми "кореняците столичани" тънат в хлебарки и мръсотия, камо ли да си измажат сградите и да ги окрепят. Като гледам в отсрещните сгради какво е, чак ме е гнус.
нетинфо написа:Ремонтът на рухналата сграда бил изцяло незаконен
Имотът е бил обявен за архитектурно-строителен паметник на културата с местно значение през 1978 г.;
Снощи зам.-кметът на София Цветан Цветанов допусна, че 4-етажната постройка, строена през първата половина на ХХ век, може да е срутена умишлено, тъй като е била паметник на културата, а сега на нейно място може да се издигне по-висока бизнессграда.
Ivcho написа:Сутринта по БТВ казаха че сградата е купена от фирма на семейството на един бивш премиер казаха и име аз не коментирам за да няма сини червени зелени. Жалко за двете момичета. RIP
tyo написа:Ivcho написа:Сутринта по БТВ казаха че сградата е купена от фирма на семейството на един бивш премиер казаха и име аз не коментирам за да няма сини червени зелени. Жалко за двете момичета. RIP
Сградата е собственост на Мая Христова (президентка на модна къща "Хрисома") А премиера е.....black ivan
Пак приятелски кръгове
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта