Преди време имах щастието да си поговоря с тия отрепки и определено не останах очарован от тях
В пощенската ми кутия имаше писмо от тия "пишман бирници" в което пишеше ,че майка ми има "НЯКАКВО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ" към "НЯКОГО СИ" и посочен телефон за връзка,размерът на задължението и към кого е въобще не се упоменава в писмото.
Звъня от моя номер(като умишлено не казах ,че имаме роднинска връзка ) да попитам за какво става дума и разбирам,че майка ми има задължение от 7лв към "Вива Тел" което ако не бъде платено в някакъв си срок щели да я съдят и ме помолиха да и предам ако я видя. Обадих се на майка ми и тя каза ,че е платила въпросните 7лв в офиса на оператора след като се е отказала от услугите им за в бъдеще и много се зачуди защо искат повторно същите 7лв при условие ,че веднъж са платени и са и казали ,че няма други задължения. На следващия ден от фирмата започнаха да ми звънят за тия 7лв все едно са мое задължение
И го попитах къде точно се намира офисът им за да мина да си платя задължението лично
Тоя лалугер почна да ми говори как нямало начин да го намеря и как щял да ми запали телефона от обаждания и смс-и . В продължение на 10 мин. получих над 60 смс-а и още толкова обаждания без прекъсване и когато най накрая успях да се свържа пак с тоя сопол бях пред ръба на нервна криза, бирника отсреща беше много горд със себе си и не пропусна да ми напомни ,че можел да прави това по цял ден и цяла нощ. За негово най огромно съжаление през тия 10 мин. успях да се замъкна в полицията и да покажа на един приятел "дознател" нагледно за какъв телефонен тормоз става дума и когато тоя почна да се хвали как нямало да мога да проведа и един разговор на ден ако той сметнел за неоходимо и... моя човек му се представи кой е и какъв се явява
Тоя в началото си помисли ,че съм дал телефона на някой случаен човек да го плаша но след 2-3 минутки разговор с полицайчето през които той най "вежливо"
му обясни каква е вероятността вместо да получи тия 7лв да спечели дело за телефонен тормоз и тоя предпочете да затвори. Моя човек ме попита искам ли да пусна жалба срещу тия сополендери но предпочетох да не се занимавам повече с малоумници и отказах. По късно говорих с един друг приятел от "алтернатините правораздавателни"
органи
който взе присърце тия 7лв и звънна на бирниците да попита къде и кога може да ги посети във връзка с едно плащане на задължение. За съжаление тия хорица явно не държаха толкова да си получат 7-те лева и му затвориха телефона като повече не вдигнаха нито на неговия нито на моя номер. Впрочем майка ми ходи във "Вива тел" с касовата бележка за 7-те лева и от там тържествено и се извиниха за причиненото неудобство и за малката грешка която неволно била допусната от техния служител
Както и да е,повече тия не се обадиха,явно трябва да действаш по техния начин за да те оставят на мира
(това е някога през 2011). Аз нещо не клъвнах и се спитах с юрист, на когото мн вярвам - и който ми каза, че купуването на задължение не прекъсва давността. Днес пак се обадих на "човека, който отговаря за моя случай" в СГ Груп; в началото сме хладно любезни, а у, докато казах отговора на юриста, при което той нещо подпали