СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
G60

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Мнениеот G60 » Чет 16 фев 2012 0:02

Точно в "кол центъра" на тая фирма(СГ Груп) са най големите дебили с които човек може да си има работа.
Преди време имах щастието да си поговоря с тия отрепки и определено не останах очарован от тях :rocketwhore
В пощенската ми кутия имаше писмо от тия "пишман бирници" в което пишеше ,че майка ми има "НЯКАКВО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ" към "НЯКОГО СИ" и посочен телефон за връзка,размерът на задължението и към кого е въобще не се упоменава в писмото.
Звъня от моя номер(като умишлено не казах ,че имаме роднинска връзка ) да попитам за какво става дума и разбирам,че майка ми има задължение от 7лв към "Вива Тел" което ако не бъде платено в някакъв си срок щели да я съдят и ме помолиха да и предам ако я видя. Обадих се на майка ми и тя каза ,че е платила въпросните 7лв в офиса на оператора след като се е отказала от услугите им за в бъдеще и много се зачуди защо искат повторно същите 7лв при условие ,че веднъж са платени и са и казали ,че няма други задължения. На следващия ден от фирмата започнаха да ми звънят за тия 7лв все едно са мое задължение :shock мишока отсреща ме попита дали съм ходил да си платя задължението :roll: Казах му ,че съм предал на когото трябва и най културно му обясних ,че аз лично задължения нямам така ,че не виждам причина да продължават да ме притесняват по телефона за в бъдеще. Тогава тоя индивид(мисля ,че имаше някакво раздвоение на личността ) смени тона и почна да ме нарежда каква мишка съм бил и как съм се правел на луд само и само да не си платя 7-те лева задължение,след тия простотий меко казано се изнервих и му казах да се държи малко по културно и щом е сложен там да иска нещо трябва да знае ,че с грубо отношение нищо не се постига! Оня съвсем издивя и почна да ме обижда и да заплашва. Естествено не му останах длъжен и поздравих него майка му и половината му род най вежливо :Mr Green Fun И го попитах къде точно се намира офисът им за да мина да си платя задължението лично death Тоя лалугер почна да ми говори как нямало начин да го намеря и как щял да ми запали телефона от обаждания и смс-и . В продължение на 10 мин. получих над 60 смс-а и още толкова обаждания без прекъсване и когато най накрая успях да се свържа пак с тоя сопол бях пред ръба на нервна криза, бирника отсреща беше много горд със себе си и не пропусна да ми напомни ,че можел да прави това по цял ден и цяла нощ. За негово най огромно съжаление през тия 10 мин. успях да се замъкна в полицията и да покажа на един приятел "дознател" нагледно за какъв телефонен тормоз става дума и когато тоя почна да се хвали как нямало да мога да проведа и един разговор на ден ако той сметнел за неоходимо и... моя човек му се представи кой е и какъв се явява mhihi
Тоя в началото си помисли ,че съм дал телефона на някой случаен човек да го плаша но след 2-3 минутки разговор с полицайчето през които той най "вежливо" :cop му обясни каква е вероятността вместо да получи тия 7лв да спечели дело за телефонен тормоз и тоя предпочете да затвори. Моя човек ме попита искам ли да пусна жалба срещу тия сополендери но предпочетох да не се занимавам повече с малоумници и отказах. По късно говорих с един друг приятел от "алтернатините правораздавателни" mhihi органи :a boi de :dummy: :iak-ta-iak :061: :076: :083: :084: :082: :081: който взе присърце тия 7лв и звънна на бирниците да попита къде и кога може да ги посети във връзка с едно плащане на задължение. За съжаление тия хорица явно не държаха толкова да си получат 7-те лева и му затвориха телефона като повече не вдигнаха нито на неговия нито на моя номер.
Впрочем майка ми ходи във "Вива тел" с касовата бележка за 7-те лева и от там тържествено и се извиниха за причиненото неудобство и за малката грешка която неволно била допусната от техния служител :banghead:
Както и да е,повече тия не се обадиха,явно трябва да действаш по техния начин за да те оставят на мира :idea:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 16 фев 2012 6:09

Аз упорито продължавам да чакам така горещо обещаната ми визита на техен служител на адрес, но уви... вече втора година не искат да изпратят човек да се запознаем лице в лице :)

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Чет 16 фев 2012 9:32

Тези дни пак ми звъняха този път човека отсреща беше изключително любезен и коректен! Немога да не го спомена в темата,защото е Странно да ми звънне някой от СГ груп и да чуя "Здравейте господине","Довиждане господине ,желая ви лек ден" :?:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пон 20 фев 2012 23:12

Една тема и да се съберат хората потърпевши.
Имаме си баш юристи във форума, които ще препоръчат адвокат да води делото/делата.
Дали няма да излезе по лев/два/пет на човек ....но резултата ще е БЕЗЦЕННО!
Сигурен съм, че доста хора само четат :)
Иначе само оплаквания. Късмета е за колегата от Горна Оряховица, че са му "натоварили телефона" пред служител на реда.
И пак не се е оправил по законния ред, приложил е контра мерки в психо войната.

Още ли не сте го намерили по снимките от феста ?

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Сря 29 фев 2012 8:22

Аз съм потърпевш, искам да се включа. Колекторите бяха груби и ми счупиха очилата.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 29 фев 2012 8:59

oganisjan написа:Аз съм потърпевш, искам да се включа. Колекторите бяха груби и ми счупиха очилата.

:shock :shock :shock
Колега знам, че не е приятно, но би ли разказал по-подробно случката?

Последна промяна от Varbona на Сря 29 фев 2012 11:59, променено общо 1 път.
Причина: пише го на предната страница?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 25 апр 2012 8:06

Не става въпрос за СГ Груп, но за техни "колеги":
http://www.blitz.bg/news/article/137334
Явно е имало много сигнали в полицията и са се задействали.
А понеже са тип мутренска организация и направо им пратили ГДБОП :lol:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 25 апр 2012 10:33

Само решетките за такива дето се мислат за "безгрешни" и "всеможещи" :dummy:

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 09 юни 2012 0:07

Айде и аз mhihi
Преди 2-3 месеца моя позната намира на вратата си гръмка бележка как аз дължа нещо и как за мен ще настъпи края на света "на кредит“ и на вс останали светове, ако не платя. Не пише нито колко дължа, нито на кого, т.е. аз си го премествам, животът си продължава. Мислих, мислих и се сетих, че преди мн време бях абонат на Глобул и оставих нейния адрес за кореспонденция с мен, т.е. добре, вече поне предполагаме на кого дължа (нямам спомен да им дължа нещо, но както и да е). Преди седмица на мобилния телефон ми звъни човек от СГ груп (удивително учтив!) и ми обяснява как имам неплатено задължение към Глобул (бинго! ;)) от края на 2006 и да отивам да си го плащам в някой Германос. Питам го не е ли погасено по давност - отговаря, че давността се била прекратила, когато фирмата им била купила задължението :screwy (това е някога през 2011). Аз нещо не клъвнах и се спитах с юрист, на когото мн вярвам - и който ми каза, че купуването на задължение не прекъсва давността. Днес пак се обадих на "човека, който отговаря за моя случай" в СГ Груп; в началото сме хладно любезни, а у, докато казах отговора на юриста, при което той нещо подпали mhihi и ми препоръча ако до вторник не платя, да хващам въпросния юрист за мой адвокат по дело, което категорично сме щели да загубим, ок, благодарих му за съвета, той тресна слушалката.

Сега - няколко въпроса:
1. СГ Груп казват, че съм бил уведомяван за задължението и на постоянния си адрес (не стана ясно кога и как :shock). Това не трябва ли да става с препоръчано писмо с обр разписка? Пише ли го в някой закон?
2. Нали съм прав да смятам, че действително купуването на задължение не прекъсва давността?
3. Кое аджеба прекъсва тая давност, че ми стана тъпо да ме мяткат по върбите?
4. Последно – за текущи (периодични) задължения тя 5 години ли е или 3?
5. Ако стигнем до съдебна зала, на кой адрес трябва да ме призоват (пак напомням, настоящия и постоянния са различни)? В кой закон го пише това?

ПП: Преди да потече храната, да изясня защо се заинатих:
1.Защото не търча да плащам на някой, който изведнъж твърди, че дължа нещо отпреди над 5 години – нали трябва да видя документ какво и колко и как и тн?
2.Защото и аз подпалих – от това, че съм лъган и заплашван със съд. Знам, че давността не отменя задължението: него си го има (евентуално) и ако наистина е така, вратите на Глобул са затворени за мен (докато не платя); идеята е, че ако действително давността ме пази, задължението вече не може да се изиска по съдебен ред. Или по никакъв законен начин.
Прав ли съм?

ПП2: Сумата не е голяма; егото ми - също; принципите ми обаче са трайни. Толкова.

Благодаря ви предварително – и за отговорите, и за разбирането.
:обичам ви

G60

Мнениеот G60 » Съб 09 юни 2012 0:27

Колега,не съм много на ти с тия неща но определено по сега действащото законодателство си има давност по задълженията на физическите лица и тя е не повече от 3 години. Сигурен съм в това защото преди 2-3 месеца ходих в КАТ да си взема талона(който впрочем ми беше отнет преди повече от три години) и евентуално да си платя глобите,когато попитах за задълженията си на гишето в КАТ служителката ми каза ,че нямам никакви задължения тъй като всички са отпаднали и ми върха талона.
Единствено ме накара да напиша молба(някаква формалност) до началника на КАТ в която написах: Моля да ми бъдат приложени наредбите за давност по СЕГА ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. Именно от тук съдя ,че има такъв текст в закона кото фактически освобождава длъжника от задължението му заради давностен срок. Дано съм ти помогнал

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 09 юни 2012 6:26

Колега,
че няма да те вкарат в съдебна зала е 99,9% сигурно. Там също работят юристи и знаят, че подобна кауза е загубена и ще е за тяхна сметка :)
За това пък твоя "приятел" с когото си говорите по телефона ще ти скъса нервите! Ще ти звъни, ще ти праща СМС-и, ще ти лепят писма по врата..., може дори да издири къде работиш и да пратят техен куриер в службата ти да ти прави циркове пред колеги и шефове.

Аз се разправям с тея нещастници от почти 4 години. Миналия месец имах някой и друг излишен лев и след последната ми комуникация с тях ми писна и им преведох 160 лв за да оставят семейството ми намира...

ПП
Случая ми е описан по-напред в темата. Ако ти се занимава прочети го.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 09 юни 2012 9:32

Прочетох го... :roll:
Остава въпросът как да се предпазя от тормоз и ако се започне, как да го спра - само чрез жалба до прокуратурата?

Има ли начин "индивидуалния подход" на тия убавци да бъде осъден и веднъж завинаги колектори като СГ Груп, Фронтекс и др. да кротнат? Знам, че във форума има юристи; на някой занимава ли му се и има ли шанс?

Офф: "Колектор" не беше ли нещо, свързано с фекалии? :Mr Green Fun

ЕДИТ: поправих името след СГ Груп :wink:

Последна промяна от simo на Съб 09 юни 2012 17:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 09 юни 2012 11:27

Мале Грози,щом ти си се предал-си представям тия кви нагляри са mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 09 юни 2012 11:43

....

Последна промяна от vucata на Вто 12 юни 2012 19:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 09 юни 2012 12:20

Грозник, коя беше връхната точка и някакво тяхно конкретно действие ли те накара да платиш?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”