Г2 1,8 пълна инжекция - не работи на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Г2 1,8 пълна инжекция - не работи на бензин

Мнениеот martinpetroff » Нед 10 фев 2008 18:22

Здравейте, от около 1 месец Голфа (VW Golf 2 1,8 1986 год.) спря да работи на бензин. На гас работи - когато завъртя волана на ляво или на дясно оборотите падат поне с 200 и понякога при движение, ако изключа от скорост колата гасне. За гаста казаха че е от изпарителя, айде това ще ги видя. Обаче на бензин я няма -сменен е горивния филтър, от дюзите пръска бензин обаче неработи.....Моля Ви помагайте

Потребителски аватар
serge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serge » Нед 10 фев 2008 18:24

провери бензиновата помпа далити работи

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 10 фев 2008 18:47

serge написа:провери бензиновата помпа далити работи

Ми нали човекът казва, че от дюзите пръска бензин... :gruebel
Всъщност, колега, какво значи 'пръска'? Осигурява ли хубав, правилен конус? Да няма запушване по тях и да пикаят?
За пълна, механична инжекция ли говорим? Ако да, поогледай как стоят нещата около дебитомера. Има там разни напорни клапи, регулатори на диференциално налягане на горивото и други такива сладки истории, дето изключително малко хора ги вдяват :(

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 10 фев 2008 20:58

Аз съм със същия мотор.За него има 3 основни правила.НИКОГА :!: НЕ КАРАЙ В РЕЗЕРВАТА :!: :!: :!: НЕ КАРАЙ САМО НА ГАЗ :!: ПРЕЗ МЕСЕЦ-ДВА Й ДАВАЙ СВЕЖ БЕНЗИН :!: По сегашния ти проблем мисля,че знам решението,но трябва да задам въпрос.След смяната на филтъра ли стана белята,или преди това?

Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinpetroff » Пон 11 фев 2008 7:56

Да - за механична изжекция става дума, а проблема се появи началото на големия сняг. И помислих че е от горивния филтър. Сменихме филтъра - обаче проблема си остана. Посъветваха ме да слоха добавка за инжекцията - и на обороти в движение да пробвам дали ще се отпуши нещо. Еееее нестана нищо - като мина на бензин и забива муцуна, оборотите плавно падат и гасне. А за палене на бензин и дума неможе да става. Днес ще измерят компресията от помпата и да видим какво ще ми кажат. Има и друг странен проблем - когато е на гас и завъртя волана на ляво или на дясно и ооборотите падат. Това може да е от газовата.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 11 фев 2008 18:51

Това ще те посъветвам и аз.Засилваш я на газ,колкото може,минаваш на бензин и настъпваш газта до дупка(5-та предавка).Като паднеш на 50-60км/ч. ,сменяш на газ и отново същата процедура.Така 3-4-5 пъти.Ако заработи на бензин,малко цедки на ниските скорости,за да вдигне налягане и да издуха боклуците.Моята бричка я лекувам така,когато сменям горивния филтър,или вземе да се базика с шефа си(ниски,или нестабилни обороти).

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 11 фев 2008 19:57

Може от много работи да е не само от бензиновия филтър!
На механичен инжекцион НИКОГА газова уредба!

Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinpetroff » Пон 11 фев 2008 20:15

В Русе има един човек - който се занимава с инжекциите - обаче отказа да я погледне. Каза - "Не ми се занимава 2-3 дена за да открия какъв е проблема". Остава ми само да пробвам пак - засилвам я и я пробвам да видим какво ще стане. Кажете във Варна или София къде може да я занеса и да я оправят. Моля......

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Пон 11 фев 2008 20:21

Стенли я кажи ЗАЩО НИКОГА да не се слага газова уредба , аз имам и си бачка много добре на газ и бензин :?:

п.п може и да се дави провери дебитомера колко отваря и дали отваря вълбще (попринцип на газ някои маистори го барникат зада може да върви по добре на газ)

Последна промяна от ZZ_TOP на Пон 11 фев 2008 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 11 фев 2008 20:25

и на мен ми е интересно :roll: не че искам да си осакатя багажника ама скоро може да нямам избор.

Потребителски аватар
martinpetroff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinpetroff » Сря 13 фев 2008 21:00

И така - днес бяхна диагностика - оказа се че първата горивна помпа - потопяемата (в резервоара) е дефектирала. Когато се разклати - проработва...но после спира. Смениха ми я - и сега съм много щастлив. Оказа се че е оригиналната на VW - т.е. не е сменяна никога - колата е 1986 год. все пак. Предупредиха ме, че щом едната помпа е "капут" - значи и следващата е на път. Всичко ми струва - 90 лв за помпата + 75 лв ремонт = 165 лв. Другата помпа била от порядъка на 150 - 170 лв и може би другият месец ще я сменя без да чакам да се счупи. А за газовата майстора каза "не съм виждал толкова добре да работи автомобил на бензин и гас" -ще си я карам на бензин и газ и това си е. Много благодаря на всички който споделиха своя опит. Лек път.....

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 13 фев 2008 23:09

брато 75 лв. за да махнат старата и да сложат новата помпа :shock че то това са 2 мин . работа :shock

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Чет 14 фев 2008 0:58

еййй тез механични инжекции колега имам същия проблем с една антика и какво ли не смених с баща ми и още и още неще да работи.....радвам се че поне си съживил машината и пак си двъгоривен :P

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 14 фев 2008 3:29

martinpetroff написа:75 лв ремонт

:shock

Баси сервизите ненормални...това се сменя за 15 минути спокойна и чиста работа....педали грабливи...хем оборот от помпата хем и труд...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”