добре, а разходът може ли да се вдигне от това, защото на мен ми пада на средата между бялата зона и 90-те градуса
не знам колко градуса е това
я някой да ми каже края на бялата зона на колко градуса е, за да знам
че да не би от скапания термостата да ми прави над 10 на извънградско?
охлаждане на двигателя
- LD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В началото на годината купихме на един приятел Г3 /АБФ-150к.с./ от София, там като го пробвахме всичко нормално. Тръгнахме да се прибираме и като излязохме на магистралата стрелката от 90гр се залепи в крайно ляво, все едно че колата токущо беше запалена, след магистралата спряхме за кафе на крак и стрелката веднага застана на 90гр.
Следва смяна на термостат. Първия който сложи в града беше добре, но извън града падаше до 70гр, смени и него и този с който е в момента му поддържа към 90гр навсякъде.
Моят /на АБУ/ в града е 90гр, а извън града е 70, но не мисля да го сменям и от разход не се оплаквам.
Следва смяна на термостат. Първия който сложи в града беше добре, но извън града падаше до 70гр, смени и него и този с който е в момента му поддържа към 90гр навсякъде.
Моят /на АБУ/ в града е 90гр, а извън града е 70, но не мисля да го сменям и от разход не се оплаквам.

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
аз пък мисля че това не е проблем
и моя голф е от италия/милано/ и на градско работи ОК а на извън градско когато карам по инерция или при спускане темп. пада понякога дори на края на бялата зона, но като го подкараш си е наред. Карал съм го и на -18 и не е имало проблем с не-загряване
а разхода от последното ми извън градско - спускането от Банско до Симитли - 5.1 като стрелката беше предимно в ляво и после до София - 6/100:idea:

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
еми ето - застуди се, и я кажете сега кво ви показват стрелките на температурата? моита си седи в бялата зона, ако не се набия в задръстване не минава 70, но пък парното духа топло като за световно, 5 минути след като потегля и ако поискам мога да направя сауна. К'во мислите вие. Аз лично съм за "италианската афера" при термостатите, но не съм склонен да го сменям щото лятото и в най-голямата жега не минава 90, по скоро бих си кичнал едана вожа отпреде ако почне ич да не загрява
ами вие

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Термостата няма общо (ако е изправен, разбира се) със прегряването в жегите, тъй като ако е загрял мотора, той стои напълно отворен, т.е. все едно го няма. Неговата функция е единствено да помогне на ДВГ да достигне оптималната си работна температура по-бързо. Тогава той е най-икономичен и има най-малко износване на частите.
Кашона или кожата отпред е супер грубо решение, и най-много да доведе до прегряване на дълъг път и изкачване на по-дълги баири - не правете глупости! Именно за това са измислени термостатите, струват смешните 15лв, не се излагайте!
Кашона или кожата отпред е супер грубо решение, и най-много да доведе до прегряване на дълъг път и изкачване на по-дълги баири - не правете глупости! Именно за това са измислени термостатите, струват смешните 15лв, не се излагайте!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
сори ама не мога и да го изтрия нещо 

Последна промяна от Pichaga на Чет 20 окт 2005 14:44, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
сбъгна се форума пак
Последна промяна от Pichaga на Чет 20 окт 2005 14:43, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”