Kaк да си пастираме колата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Вто 26 фев 2008 18:26

аз искам да вмъкна 4е закарах голф4ето на маистор и ми взеха 80 лв, а ина4е мисля 4е може да се намери и за по малко пари професионално пастиране(м/у другото не скрива мн драскотините). Аз бях навит за такава ма6инка която колегите бяха споменали по горе в темата (от практикер) ама не е съ6тия резултат(казха ми 4е при пр. патсиране се смъквало горния слой на боята после има6е о6те не6та абеее не е просто) 4ервена ми е 3ката и стана уууааауу прекрасна като металик боя :) а на ръка не съветвам никои да го прави 6тото 6те ви храни после някои друг :lol: и няма да ви хареса резултата по добре практикер за 40 лв. дано да съм бил полезен

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Вто 26 фев 2008 18:47

На мен ми падна мазилка от блока на предния капак :cry:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 26 фев 2008 20:38

Колеги аз засега съм намерил , според мен, най-доброто решение ..... полир машина СПАРКИ за 196 лв. и пастите според желанието и положението на боята на колата......говоря за най-добър резултат.....но засега няма пари !!!

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 26 фев 2008 22:12

аз си взех полир машена за 36лв от практикер :roll:

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Вто 26 фев 2008 23:56

пробва ли я колега

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 27 фев 2008 1:16

чак от ключ или пирон може да ви помогне само бояджия, но по леки драскотини които не са стигнали чак до основата се оправят(от опит го знам) само че трябва човека да си знае работата!!! говоря за професионална намеса вече, веднъж пастирана след това много по лесно се отстраняват и драскотините, незнам как точно става, ама става. :lol:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 27 фев 2008 12:10

kamus11 написа:аз си взех полир машена за 36лв от практикер :roll:

Тази машина се използва за накрая слет като се пастира нищо няма да направиш колега.В младост зад шела имам един приятел работи там за 80 лв закарваш я сутринта и си я взимаш следобят.По тънко от това незнам.Или давам на моя приятел 50 кинта и в почивката ми я пастира :twisted: :twisted: :twisted:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 27 фев 2008 13:34

все пак от къде купувате пастата, цени? вносител и т.н. ...

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Сря 27 фев 2008 14:07

ila написа:все пак от къде купувате пастата, цени? вносител и т.н. ...

в практикер съм виждал доста пасти

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 27 фев 2008 20:17

Namesata написа:
ila написа:все пак от къде купувате пастата, цени? вносител и т.н. ...

в практикер съм виждал доста пасти

В бриколаш също :)

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 27 фев 2008 20:44

Колеги моето Поло е боядисвано при "майстор" и ся е много кофти на места боята е на вълнички, та въпроса ми е с такава процедура ше мога ли да пооправя боята или .... ако е с няква по едра паста....на мен един приятел които се занимава с коли ми каза да пробвам с водна шкурка 1000 и да внимавам....дайте вие някои съвет.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 27 фев 2008 22:47

suggar написа:Колеги моето Поло е боядисвано при "майстор" и ся е много кофти на места боята е на вълнички, та въпроса ми е с такава процедура ше мога ли да пооправя боята или .... ако е с няква по едра паста....на мен един приятел които се занимава с коли ми каза да пробвам с водна шкурка 1000 и да внимавам....дайте вие някои съвет.

1000 няма ли да е едра, но иначе си на прав път.Първо се минава с водна шкурка и после с няколко пасти, но това е много рисковано- може да свалиш на места боята, ако е по тъник слой боя.

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Чет 28 фев 2008 10:09

racing_team_vidin написа:
suggar написа:Колеги моето Поло е боядисвано при "майстор" и ся е много кофти на места боята е на вълнички, та въпроса ми е с такава процедура ше мога ли да пооправя боята или .... ако е с няква по едра паста....на мен един приятел които се занимава с коли ми каза да пробвам с водна шкурка 1000 и да внимавам....дайте вие някои съвет.

1000 няма ли да е едра, но иначе си на прав път.Първо се минава с водна шкурка и после с няколко пасти, но това е много рисковано- може да свалиш на места боята, ако е по тъник слой боя.

мисля че само с пастиране ще останеш мн доволен,но дори и да свалиш малко от боята пастата ще скрие предполагам

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 28 фев 2008 11:21

Добре на ръка какъв е проблема да си я пастира човек? Освен че е много търкане, което не е проблем като си обича колата човек.

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Чет 28 фев 2008 12:12

skotis написа:Добре на ръка какъв е проблема да си я пастира човек? Освен че е много търкане, което не е проблем като си обича колата човек.

колега става замазано, тъпо и грозно а съ6то така пастата се отмива за 1 2 месеца най-мн. неравномерно и неодобно и не си доволен от резултата аз съ6то си оби4ам домата ама уви така стана, по добре професионално пс. е моето мнение ( не 4е съм такъв специалист ако гре6а се извинявам предварително)

Върни се в “Направи си сам!”